Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#737153 rbbj11 Előzmény: #737123

Nem csak a "legalizalas" a kulonbseg, sokkal fontosabb kulonbseg, hogy egyik esetben van egy eros nemzetgazdasagod, eros szereplokkel, masik esetben van egy eros allamod, nem hatekony mukodessel, alacsony versennyel.

HVG is kezd átmenni hüly…

#737149 walex

HVG is kezd átmenni hülyébe.

Azt írják FB-on:

"Magyarország az egyetlen ország, amely önkéntes alapon egyetlen menekültet sem fogad be. Ennyire fontos az ellenségkép életben tartása? Az unión kívüli Norvégia, Svájc, sőt még Izland és Liechtenstein is kiveszi a részét a közös vállalásból."

http://hvg.hu/vilag/20150720_Megvan_a_szam_ennyi_menekultet_osztanak_s

Nyilván azért maradnánk ki belőle, mert ide napi 1300 ember jön már és köszönhetően az EU szabályainak, ha valamelyik más EU tagország nem kér belőlük, hozzánk toloncolják őket vissza, mivel itt lettek először regisztrálva.

Svájc 500 menekültet befogad, hűha!

Tessék hasra esni HVG!

Komoly szám, Magyarországra 10 óra alatt érkezik ennyi.

Józsi bá' pitiáner zsebe…

#737148 walex

Józsi bá' pitiáner zsebes volt a vörös és narancskomcsikhoz képest.

Nézd meg a narancskomik néhány emberét, az életben nem dolgoztak még sehol és százmilliós vagyonokon ülnek (szíjgyártó, lézer, tóni, stb.), NAV ezeket véletlenül se vizsgálja, de az 1-2 fős kis vállalkozásokat előszeretettel b*szogatja.

#737147 banyaiz Előzmény: #737144

Jó a szerepünk komolysága kb akkora ebben mint amikor II. vh-ban hadat üzentünk Usának . Látszat kedvéért pár embert odaküldünk de akkor is benne vagyunk papíron.

Nem mi találtuk ki nyilván, de benne vagyunk.

Állítólag ebben az ungvá…

#737146 banyaiz

Állítólag ebben az ungvári balhéban a fő kiváltó ok a magyar cigicsempészet helyi ellenőrzése volt , tűzharc a városban, aztán azon kívül . Szolidan adják elő. :) Az egész ukrán határállomás személyzetét elbocsátották .

Prospero: 56-ban a nyugatnak "lelkiismereti okai" is voltak. Mert nyomták a szöveget a segítségről , aztán végignézték a leverését forradalomnak.

Mondjuk most is lehet éppen mert van némi köze a NATO-nak pl ahhoz , hogy Afganisztánban, vagy Szíriában, Irakban ez van. Pl a mi katonáink is ott bohóckodnak Afganisztánban, meg Irakban is korábban.

#737145 banyaiz Előzmény: #737067

Nem fordíthatja vissza. Begyűjtheti azonosításra, bead egy menedékkérelmet és ennyi.

Ha megépül a kerítés , nem fog , de ha mégis ha valaki lóg a kerítésen azt se lehet visszaküldeni. Sok helyen gondolom nem is lehet pont a határon megépíteni természeti akadály miatt. Akkor át se mászik de már magyar területen van. :)

Schengeni határőrizet az miből állt eddig nálunk én erre lennék kíváncsi. Mert így ami a hírekből lejön itt az nem csempészett a zöldhatáron aki nem akart kb. Hőkamerák vannak állítólag, de mekkora részét fedik le a határnak, milyen erők figyelik ezeket a kamerákat és reagálnak ha kell stb stb.

Ezektől a menekültektől függetlenül, korábbi időszakban.

#737144 prospero Előzmény: #737141

Legszívesebben levágnám a tökeit azoknak akik ezzel jönnek, mert a legkevésbé sem tudnak különbséget tenni két helyzet között. Nem ugyanaz nagyjából ugyanabból a kultúrkörből befogadni 100-200 ezer embert egy több milliós országnak, mint egy olyan kultúrkörből befogadni milliókat aminek bibliája szerint a hihetetleneket meg kell ölni. Szó szerint. Akár keresztény akár ateista. Nem feltétlenül azok fognak a befogadó ország ellen fordulni, akik most menekülnek hacsak nincs már köztük eleve olyan aki ilyen céllal jön. Hanem a második harmadik generáció akik keresni fogják az identitásukat.

Egyébként 500 évvel ezelőtt már befogadtunk egy teljesen más identitással rendelkező népet. Azóta is elkeserítő a helyzetük. És azoké is akik össze vannak zárva velük egy településen. A balhibbantaknak ebből kellene kiindulni.

#737143 banyaiz Előzmény: #737067

Ez az egész téma egy parasztvakítás.

Rendszerváltás előtt élesben ment a határőrzés de ott is volt nem kevés ember aki átlépett, aknazáron szögesdrót, tűzparancs határőröknek stb.

Ismerek egy embert aki úgy jutott ki nyugatra jugóból átúszott olaszokhoz. :)

Van olyan ember aki szerint egy 3 méteres kerítés visszatart valakit aki eljutott idáig Szíriából, vagy Afganisztánból? Nem veszi észre sötétben nekimegy 20 ember aztán összedől, vagy kettéhugyozzák. Vicc.

#737137 Ibiza Előzmény: #737130

ja..mert cserébe azt gondolta elnézik az áfa visszaigénylését "Leonardo" Utolsó vacsora festménye (ami persze freskó) és még 20 festmény...persze kp-ban br 1mrd értékben..

Áfavisszaigénylésből nyomatta..hozta vitte az árut adminisztrálta ide-oda.

#737128 walex Előzmény: #737104

Ki bizony, pedig ha valaki tett a falujáért (Akasztóért), az ő.

Le a kalappal előtte, példát vehetne róla ilyen szempontból a rengeteg "rendszerváltó" szoci és fityiszes kommunista.

#737124 Ibiza Előzmény: #736766

Én olvastam, eljöttem nyaralni elötte sok dolgot lezártam...előkésztettem...nem volt időm reagálni.

Ez a hagymahéjas dolog a kompromisszumkészség, üzleti tárgyaláson is alkalmazható, elmondjuk mik azok amikben egyetértünk, ez utána horgonyozva lesz az agyakban utána a különbségeket kell megoldani. A konstruktiv csapatban gondolkodás alapja.

Változtál..tény..nem volt valami halálközeli élményed? Komolyan kérdem.

Irtam ezerszer amig a politikusok (a pénzügyi hatalmak) megosszák az országot..és az emberek elfogadják ezt..polarizálódnak...a barikádokra lehet őket szólitani addig.. nem jutunk elöre.

Szabadságra hoztam két könyvet, meglepődtem. egyik .kiyosaki a Gazdagok összeesküvése..

Olvastam pár könyvét, nagyon nem birom a ****it.amcsiknak iródott könyvei szájbarágósak...vontatottak.. de elolvastam mert érdekelt a téma..

Szóval ez a könyve nagyon érdekes.. még az elején tartok de simán leirja amiket én gondolok... a pénzügyi világról.

- nixon 71ben leveszi a dollárt az aranyfedezetről ezzel teremtve meg a korlátlan hitel lehetőségét..

- utána kötelezték a nyugdijalapokat a nyugdijasokat fektessenek be tőzsdén...másképp nem tudták jogszerűen elvenni tőlük a pénzt..

- azok igérik megoldani a válságot akik az okozták...

csak pillogtam.

#737123 prospero Előzmény: #737000

Lefordítom a kérdésedet mert lehet nem mindenki érti: lobbi és erős gazdasági szereplők aminek következménye hogy kiskirályokként sajátítják ki a gazdaságot vagy erős politikusok akik kiskirályokként sajátítják ki a gazdaságot.

Szerintem kizárólag korrupciós szempontból a végeredmény ugyanaz, az első esetben legalizáltad a korrupciót. Második esetben nem, lehet közfelháborodni, ha pl. a Continental tanácsai alapján változtatják meg a dohányértékesítést Magyarországon.

#737121 Ibiza Előzmény: #736988

Te azt gondolod nincs én meg tudom van.

Egy lépést egy dolgod látsz.azt amit akarják lásd..akkor már is eszesebbek nálad,mert befolyásolnak.

"Utolsó bekezdésed: akkor miért szereted a fideszt? "

ettől csak az látszik nagyon felszines vagy.. de legalább nem vagy egyedül.

#737120 Boby. Előzmény: #737117

Mo.-on mindig v. félig tele, v. félig üres az a pohár.Változás akkor lehetne,ha az ilyen szellemiségű fiatalok,politikai-gazdasági-társadalmi döntéshozói helyzetbe tudnának kerülni.Magyarországon nem fognak soha!Szurkolok nekik...,de nem fognak.Legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatják.

#737119 Boby. Előzmény: #737103

" Ez a mai életünkben akkor kezdődött, mikor volt

olyan, akik örökösen kokárdát hordtak, a többiek

meg nem."

Igen,ezt én is így látom.