Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Re: nincs cím

#737030 rbbj11 Előzmény: #737026

ezek unortodox sikerek!

"valójában annyira kevés működőtőke jött be az országba, ami a válság legsötétebb éveiben volt csak jellemző. A be- és kiáramlások egyenlege (a kényszerű banki tőkepótlásokat leszámítva) egyenesen apasztja a Magyarországon működő tőkeállományt. "

#737017 banyaiz Előzmény: #736999

Nem tudom a személyi védelme milyen szinten van. Szerintem nem ártana ha költene rá , jó sokat. Még mielőtt fegyver tisztítás közben véletlenül hátba lövi saját magát 10 méterről , vizsgálat lezárva , baleset. :)

Nemrég írtam embereit szisztematikusan teszik ki az államigazgatás vezető posztokról. Közgépnél egy lassú kivéreztetést gondoltam. De vszínű mert aláígért pályázatokon , nagyon zavaró tényező volt. Nehéz megindokolni miért az nyer aki 2x annyiért csinálná. Gyorsan rövidre zárták a céget.

Médiapiacon a részesedése, és főleg amit tud. Kb az elsőszámú közellenség kategóriában lehet.

#737015 banyaiz Előzmény: #736978

Valamire rátapintottál . Hogyan lehetne versenyképes egy kézivezérelt gazdaság egy piaci alapokon működővel? Sehogy.

Addig még rendben van a dolog, hogy egy Közgép nyerjen a piaci ár 3x-án közbeszerzést vagy a sógor /koma gázszerező haverok. Mint nagy gazdasági eldöntendő kérdés. :) Ez az 1x1 megy szemmel láthatóan ez túl nagy szellemi erőfeszítést nem igényel.

De hogyan fog ebből a közegből kinőni egy google, microsoft, apple egy Bmw, Mercedes stb?

Sehogy. Ez egy alap probléma vsz.

Viszont az, hogy csökkent volna a korrupció, vagy Matonak jó ötletei tartottak a lelket, ezek a nem tudom hová tenni kategóriában vannak nálam. :)

#737011 rbbj11 Előzmény: #737007

Gdp-ben kozeledtunk. De nekem is az a nagy bajom, h. gazd-pol viszonylatban es altalaban mentalitasban semmit nem kozeledtunk: nem csak a politikank, hanem sajnos az atlagemberek sem. De mit tehetnenk minden napokban, mit kene mashogy csinalni, akar nekunk forumosoknak, h annak tenyleg legyen latszata legalabb mikro korben?

#737010 walex Előzmény: #736999

Nem ma született bárány, éppúgy gyomorforgató volt a megrendelésekkel tömése, mint a felcsúti gázszerelőé.

#737009 walex Előzmény: #737007

2010, Fidesz: megszüntetjük az értelmetlen kis adókat, csökkentjük a bürokráciát.

Sikerült ezt is megvalósítani,mint az MSZP-SZDSZ elszámoltatást, azaz hazudtak ezen a téren is,helyette tucatnyi adóemelés lett a vége.

Ahhoz,hogy változás legyen, el kéne tűnnie a politikából az MDF, FKGP, SZDSZ után az MSZP-nek, Fidesznek és ezek újracsomagolt verzióinak (KDNP, DK, Együtt, MLP, stb.)

Eltelt 25 év, lett volna idő bőven, főleg 9 évnyi 2/3-os kormányzás mellett, de amennyi h*lye él itt, erre esély sincs még évtizedekig.

#737007 Boby. Előzmény: #737003

Mit lehet erre mondani?1989. óta várom,hogy Mo. is így működjön.Nem csak vártam,de tettem is ezért.Mára már feladtam,és azt gondolom,hogy az ên életemben,otthon ezek a feltételek már sosem lesznek adottak.Az elmúlt 25 évben,összességêben egy tapodtat sem közeledtünk Ausztriához....,az utóbbi időben meg csak távolodtunk....és látod vannak akik tapsolnak ehhez itt a fórumon is!

#737003 rbbj11 Előzmény: #737002

Merges is a bankokra.Pedig kulonosebb cirkusz nelkul, kizarolag ingatlanfedezettel kapja mindnki a hitelt, es mindig kap. Miert ne kapna, hisz vallalkozas bovul es jo az uzleti terve. Persze a piaci szereplok nem fiezto rataja is alacsony, nem kell 10 % nem fizeto hitel szarjat masra boritani. Perlingert kerdeztem, miert nem inkabb magyar bankoktol vesz fel olcso forintot jo hitelkamatra? Szerintetek mit valaszolt? 3.pont. Finanszirozas draga es problemas.

Perlingernek naponta latom a kamionjait Wallernban. HA NEM INDIT napi 2ot, akkor semennyit. Ti egy oly3n orszag telephelyerol inditanatok napi 2 kamiont, ahol van ekaer vagy ahol nincs? 4.pont:koltseges burokracia.

Perlinger nagyon jol el meg Ausztriaban adozva is a nyeresegbol. Persze masok az adoalapok, es nem kell kozmuado cimen beperkaljon uzleti ingatlanjai utan egy halom penzt. Sokkal kevesebb az adonem is. Ti hol adoznatok inkabb? 5.pont

Es meg sorolhatnam

#737002 rbbj11 Előzmény: #737001

Perlinger nem emberbarat, mi tobb magyar szokas szerint szeret minimalbert fizetni. Mindenfele uton eleri, h. annal is 10%-kal kevesebbet fizessen:ez netto 5.5 euro orankent a dolgozonak. Ha a magyar oldalon csak netto 3 eurot ki akar fizetni dolgozonak, az mindennel egyutt (mindket esetben adokedvezmeny es gerek nelkuli allapotot szamolok) munkaadonak 6.1 eurojaba kerul. Most kapaszkodjatok meg: labancoknal 6.5 eurojaba kerul a netto 5.5! Ebben minden benne van, meg osztrak berszamfejto horribilis havidija is.

Szerintetek hol dolgoznak motivaltabban, nagyobb teljesitmennyel dolgozok?otthon havi netto 160ert vagy Valaban (egykori magyar neve) 280ert?

Tehat 1.pont:nem eri meg neki Mo-n foglalkoztatni.

Perlinger sem szereti az afat. Sokszor momdja, hogy konnyebb netto aron exportalnia, mint belfoldon 10% afaval eladni. Vajon Mo-n buli lenne neki 27% afat elofinanszirozni? Nem eppen. 2.pont.

Perlinger hitelbol bovult, mar 10 eve is 1.5%os kamattamogatott hitelt vett fel, ami mar 2% korul mozog.

#737001 rbbj11 Előzmény: #736995

Munka utan, ma du. kicsit autoztunk Wallern falu hataraban. Szokasos almos osztrak falu ferto-to mellett. 25 automatizalt uveghaz, 40 foliasator utan abbahagytam szamolast. Sejtem, miert latok itt kamionparkot zoldseges feldolgozonal, Perlinger Gemuse, mindenki neten utananezhet. Perlinger 20 ev alatt egesz ipari parkot epitett ide, raadasul nagy reszt eu-s penz nelkul.

Nezzuk nehany pontban, miert nen 10 km-re, a hatar tuloldalan ruhazott be perlinger, annak ellenere, hogy dolgozoinak 90%-a magyar.

#737000 rbbj11 Előzmény: #736974

Ezt a temat sem alapoktol kezdtuk, bele a reszletekbe...

Elotte azt kerdezem,jo e,ha politika szabja meg gazdasag iranyat? Persze tudom, Kínaban mukodik. Nekem jobban tetszik, ha gazdasagi szereplok olyan erosek (es piaci viszonyok kozt valtak olyanna),hogy oka "kiralycsinalok":ahogy usa-ban. Rossz az is ha gazdasagi lobbi iranyitja a politikat,evszazados multu csaladok vannak a hatterben, de szerintem meg mindig jobb, mint ha vizszerelok es egyeb mult nelkuli es komolyabb kepesseg nelkuli emberek akarjak nem csak a hetkoznapi eletet, de meg az orszag gazdasaganak egeszet, minden fo teruletet is uralni.

Szoval inkabb lobbi es eros gazdasagi szereplok vagy eros politikusok, akik kiskiralyokkent sajatitjak kina gazdasagot?

#736999 Boby. Előzmény: #736997

" Érdekes,hogy Lalit kizárták a héten."

Ez gusztustalan,de nem érdekes.Amúgy szerintem örülhet a Laller,hogy egyenlőre csak ki és nem bezárták.Ez most még csak koncepciós ügy,de ha sokáig marad a fidesz,a végén koncepciós perek is lesznek.Na mondjuk ezt nem azêrt mondom,mintha a Laller egy ma született bárány lenne.

#736997 walex Előzmény: #736995

Akkor jöhet a Békekölcsön 2.0

Érdekes,hogy Lalit kizárták a héten.

Konkurensek ára alatt vállalt be ezt-azt,így nyerhetett még. Gondolom, zavarta ezeket a nagynemzeti narancskomcsikat, hogy ebből nem jött vissza nekik semmi.

m.blikk.hu/blikk_aktuali…

#736996 Boby.

m.blikk.hu/blikk_aktualis/bevandorlonak-nezte-a-ferfit-ezert-szetvertek-baratnoje-arcat-2380403

Itt kormány hergelésének az eredménye.

www.portfolio.hu/vallala…

#736995 Boby.

www.portfolio.hu/vallalatok/mar_megint_magyarorszaggal_riogat_a_financial_times.217134.html

Nem értem az miért riogatás,ha valaki megírja,hogy mi történt?

" Lázár akkor azt

üzente a két érintett cégnek, hogy ha nem ebben

a formában, akkor majd más formában, de ezt a

terhet meg kell fizetniük. Ugyanez igaz lesz

minden olyan cégre, mely feljelenti az országot,

mondta Lázár."

Ez aztán a befektető csalogatás magas iskolája!A multiktól így próbálnak plusz pénzt szedni,a kicsikhez meg odaállt a nav forgalmat számlálni.Kíváncsi leszek,mikor kicsik és nagyok megúnják a b@sztatást és a balatoni pincérek után indulnak nyugatra,akkor mit fog számolni a fidesz....,a t*kein a szőrt?!Igaza van Spade-nak, én sem látom a "hogyan tovább"-ot.Ahogy valamelyik nap már írtam,a tartalêkok nem tartanak örökké.

#736994 Margaretta Előzmény: #736957

Ha két adóösszeget összehasonlítunk és az egyik kb. több, mint háromszoros a másikhoz képest, akkor én adózóként ezt iszonyat nagynak élem meg.

Különösen, hogy vállalkozóként még fizetem a cégautóadót, a bérterheket, a megnövekedett banki költségeket, az illetékeket, a kamarai díjat, az üzemagyag-személygépkocsi-karbantartásáfát, a béren kívüli juttatások terheit, meg még azt is, ami most nem jut hirtelen az eszembe.

#736992 walex Előzmény: #736989

Belehúzhatnának, mert tegnap már több, mint 1300 ember fogtak el. Brutális.

Múltkor néztem Lázár Ján…

#736989 Tapasz

Múltkor néztem Lázár Jánost, tök normálisan elmagyarázta, miért kell a kerítés:

Ha nyugatról bárhonnan kitoloncolják a menekülteket, akkor ott kell őket fogadni, foglalkozni velük, ahol beléptek az EU-ba. Ezt akarjuk elkerülni.

#736988 Tapasz Előzmény: #736974

500 1000 kiváló szakember? Lásd MTVA.

Utolsó bekezdésed: akkor miért szereted a fideszt?