Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#736183 banyaiz Előzmény: #736182

Láttam, hogy lenyomták a vandálok torkán a csomagot 1x órás birkózás után. :)

Ideje volt. Most már nem szaroztak .

Dax átugrotta az 50 napost szépen, jobban is átugorhatta volna ha nem ilyen nehéz szülés ez a hétvégi .

Ami még izgalmas téma most vsz a görögöknél nem tör e ki a forradalom. :) Na még az hiányozna.

#736182 Varju Előzmény: #736180

Na erre volt az éjjeli stresszelés! Most meg átalusszátok a nyitást:)

A gond h,az OTP ezzel a 800 el is ért egy ellenállást.

#736175 banyaiz Előzmény: #736173

Ezen filóztam most én is mi lesz daxilag. Tartom a longokat egyelőre, de jobban örültem volna egy 11800-as nyitónak nagy megegyezés után.

egyelőre nincs vége a tárgyalásnak azon múlik . Mínuszban kezdtünk de mit fognak bejelenteni éjszaka, hajnalban mikor abbahagyják.

Többit majd a görögösben. :)

#736173 Ibiza Előzmény: #736169

azért ez változás a véleményedben..mert úgy indult hüje ez a ciprasz és csődbe viszi az országot..fejjel megy a falnak...már nem ezt írod.

de ez már elég off..a többit a görögbe..

---------------------------------------------

Eddig sem értettem mire örül a piac pénteken, kiváncsi vagyok hogy indít a dax.. mert vagy -200pont vagy +50..

#736172 Ibiza Előzmény: #736168

egy újzélandi "vállalkozó" mondása..ha 1millióval tartozom a banknak az az én bajom..ha 1mrd-al akkor az a bank gondja.

#736170 banyaiz Előzmény: #736165

Mondod játékelméleti szakember ez a varoufakis . Ahhoz nem kell játékelméleti szakembernek lenni és könyvet írni róla ha azt látja bizonytalanság van a másik fél részéről azt megpróbálja kihasználni.

Éppen ezt kellett volna csírájában elfojtani. Ilyenről ne is álmodozhasson ezt tudatosítani vele a tárgyalások elején. Szerintem. De ehhez egység kellett volna.

Megszorításokat nem fogadják el a görögök. Senki nem örül a megszorításnak, csak milyen más opciójuk van? Attól, hogy oxiznak pénzük nem lesz. :)

#736169 banyaiz Előzmény: #736165

Görögök azért reménykedhettek ennek a tárgyalási stratégiának a sikerében mert érezték a másik oldalon képlékeny a dolog. mertek nagyot álmodni. Gyengeség van, úgysem raknak ki az eur zónából ezek a puhapöcsök és erre a vonalra rámentek.

Hitelezői oldalon pedig nem volt egység. Más akar az IMF, más az eur zóna de az eur zónán belül is ahányan annyi félét. De még mindig nincs egység. Nem az, hogy a tárgyalás elején nem volt.

Vége egy ilyen káosz ami a lehető legrosszabb mindegyik félnek. Így látom az eseményeket.

#736168 banyaiz Előzmény: #736165

De nem úgy néz ki ez az EU tárgyalás mintha a gyogyóból szalasztották volna őket?

Hát most ha én tartoznék valakinek 100 milliárd eurókkal és leülnénk tárgyalni és ők egymással veszekednének mi a teendő, körbe röhögném őket.

Ahogy tette is a görög pü miniszter, az más kérdés, hogy a végén csak nem enged az eu úgy néz ki. De ennek a következménye ez ide fajulhatott.

De ezt megmagyarázni amit itt műveltek azt nehéz.

Re: auuuuro

#736167 banyaiz Előzmény: #736164

Az biztos, hogy eur zóna kialakításnál azzal, hogy nem szabályozták ha valaki bekerült az ki is eshet (nem könnyű szabályozni az biztos) elég komoly gondokat okoztak.

sztem alacsony szinten n…

#736165 Ibiza

sztem alacsony szinten nézitek a dolgokat.. bányaiz rögeszméje mindenki hüje.

Itt tárgyalási technikák taktikák vannak.. nincs kétségem mindkét oldal tudja a végső megoldást.. az sem biztos ciprasz nem az eu embere.. állítólag a (volt) pénzügyminiszter a játékelméletek nagy ismerője (jaksity).

180%os adóssággal nem lehet semmire jutni..a zemberek élből nem fogadtak el semmilyen megszorítást.. most lépésről lépésre vezetik őket mint a bikát..

auuuuro

#736164 TrendMan

Önmagában ellentmondás egy ennyire balos kormány az EU-n belül.

Olyan, mintha a komcsik tárgyalnának a szociális piacgazdaság híveivel arról, hogy ha adtok elég pénzt, akkor mi is úgy teszünk, mintha ide illenénk és befogjuk a szánkat.

Az egész 2002-ben lett elcseszve, lila köd lebegett a döntéshozók szeme előtt az Euro bevezetésekor.

Eröltetett volt, túl gyors és átgondolatlan.

#736163 banyaiz Előzmény: #736158

"Merkel asszony a főkápó" :)

Nekem az jön le az egészből így messziről, hogy éppen ott van a fő probléma, hogy a hitelezők álláspontja is összevissza.

Az természetes egy ilyen ügynél viták vannak. De ez úgy lenne normális a hitelezők megvitatják , kialakítják az álláspontjukat , és utána azt egységesen képviselik. Nincs már vita mert azt az elején rendezték egymás között.

Az, hogy még utolsó utáni percben a hitelezők között is nézeteltérések vannak, hogyan lehet így hitelt adni? :) 1 eurót nem szabadna így kölcsön adni senkinek .

#736160 banyaiz Előzmény: #736159

Kamikáze vezetőket választottak. Ott volt Variofakisz vagy hogyan hívják gondolom meg volt győződve róla majd az eu rántja félre előbb a kormányt. De ezt az ábrándozást vsz az első pillanatban kellett volna tisztába tenni, hogy felejtse el.

#736159 Varju Előzmény: #736157

azt gondolom az unióban mindenkit meglepett h,valaki ekkorát blöfföljön népe számlájára. Senki nem hitte volna h,a görögök csak abból értenek h,menniük kell.

#736158 Varju Előzmény: #736156

nehogy már ők szabják a játékszabályokat. Ez vhol nagyon tévútra ment. ""

Merkel asszony a főkápó ezt már Ciprasz is világosan látja:) A görög nép lehet felgyújt ezt azt otthon mérgébe de a kongó automaták segítenek megtalálni a helyen utat.

#736157 banyaiz Előzmény: #736154

Ezzel a stratégiával persze saját magukat tökönlőtték a görögök. De ez a kutyát nem érdekli.

Nem ez a lényeg, hogy a görögöknek joga van e hülyének lenni, vagy követelőzni stb.

Hanem szerintem az, hogy ha van egy ilyen szitu arra mi a reakció a közösség részéről .

Szerintem amit láttunk az eu-tól ebben a szituban, ami kényes szitu, összetett stb, de akkor is a gyengeség. Ez jellemzi legjobban . Széthúzás, összevisszaság, puhaság stb stb.

#736156 banyaiz Előzmény: #736154

A görögök a választások óta arra alapoztak mindent , hogy az eu úgysem rakja ki őket. Ez volt a tárgyalási stratégiájuk, hogy majd engednek mert grexittől mindenki parázik.

Ezt végigvitték egészen a bankbezárásig az EU pedig ehhez asszisztált, minden nyilatkozatban elmondták a grexit nem opció stb.

Szerintem ebbe a dumába az ideiglenest azért tették bele mert jobban hangzik mint nélküle. :)

Az egész eljárás szánalmassága vsz ott van hogyan alakulhat ki olyan helyzet, hogy 1 tagország , egy ilyen görög társaság nyomást gyakorol a többire azzal, hogy kirakni úgysem mertek, már tartozunk nektek egy rakás pénzzel, úgyis engedni fogtok. Ehhez az egész gépezet hónapokon keresztül asszisztál , így juthattunk el a mai naphoz.

Ilyen nincs, nem lehet. Vagy ha ilyen puhapöcsök akkor oszlassák fel az egészet. Ennyi erővel.

Utána meg jönnek az olaszok, a spanyolok stb. Görögök le terroristázzák az eu-t. Akkor kérjenek kölcsön mástól aki nem szab feltételeket. Ők koldulnak ott pénzért, nehogy már ők szabják a játékszabályokat. Ez vhol nagyon tévútra ment.

#736155 Sumér harcos Előzmény: #736150

Ciprasz meg akar állapodni 2015.07.12 22:52

Az AP hírügynökség információi szerint a görög kormányfő mindenképp meg akar állapodni, hogy elkerülje a bankrendszer teljes összeomlását.

Átalakítja a kormányát Ciprasz? 2015.07.12 22:53

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy Alekszisz Ciprasz kormányfő már holnap bejelentheti kormányának átalakítását, és ezzel távozhat Paniogotisz Lafazanisz energiaügyi miniszter, aki egyébként a kormányon lévő Sziriza pártjának bal ágát vezeti. A kommentárok jelentős meglepetésként értékelik a hírt, komoly üzenetértéke lenne egy ilyen lépésnek. Lafazanisz nemmel voksolt péntek éjszaka a görög kormány reformcsomagjára