Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Nekem már az első gondol…

#736154 TrendMan

Nekem már az első gondolatom egy ideiglenes kizárás volt, miért nem engem kérdeznek?

Mondjuk az nem világos, hogyan lehet ezt a csiki-csukit megoldani, hol ki hol be?

Ilyen rugalmas lenne az EU?

Vagy majd ha egyszer mi is belépünk és nem tetszik, akkor ismét kilépünk, azzal a feltétellel, hogy lehet később meggondoljuk.

Re: nincs cím

#736151 banyaiz Előzmény: #736150

Most ha el is fogadja akkor otthon le kell nyomnia a görögök torkán. Miután beetette őket a tiszteletet Görögországnak szöveggel, és az oxizással. :) Az sem tűnik egyszerűnek ilyen előzmények után.

De ha a kezdet kezdetén EU egységes álláspontot eléjük teszi, hogy vagy ez, vagy 0 euró.

Így persze, hogy ment a játszadozás.

Érezték azt, hogy az EU semmiképpen nem akar grexitet , nem egységes stb stb.

Na most aztán mi lesz itt ennek az éjszaki tárgyalásnak a vége megint rángatózás . Lehet még jövő hétre is átcsúsztatják megint a műsort.

Nekem most egyértelmű long lett volna a jó. Nem örülök a fejleményeknek.

#736150 Kissherceg Előzmény: #736148

Még mindig nem sikerült megállapodni a görög javaslatcsomagról, ez viszont azt is jelentheti, hogy Görögországnak ideiglenesen el kell hagynia az euróövezetet. Alekszisz Ciprasz kormányfőnek nincs sok választási lehetősége: vagy elfogadja a reformokat, vagy végignézni, ahogy összeomlik országa bankrendszere.

#736148 banyaiz Előzmény: #736131

5 hónap tárgyalás után, egy ilyen szituban mikor a bankjaik két hete zárva, ilyen keservesen menjen . Merkel, Hollande ülnek Ciprasszal egy szobában és egyezkednek mi az ami még belefér. :) Utolsó utáni utáni percekben.

Annyira nem sima.

Puha ez az EU , ez jön le nekem az egész kínlódásból itt ezekkel a hajléktalanokkal.

Egységes álláspont eur zónában mint első lépés, ha ez megvan odatenni eléjük kell a pénzünk ezekkel feltételekkel, ha nem akkor viszlát. De ezt a tárgyalás elején nem 5 hónap kínlódás után.

Várjuk meg a végső nyilatkozatot majd mire jutnak. Gondolom vmit csak összetákolnak ecb gyors pénzt tudjon adni a görög bankoknak. Jövő héten ki tudjanak nyitni.

#736131 Varju Előzmény: #736123

Szerintem az egyezség megtörtént a részletek vannak hátra. De megeshet h,én vagyok politikai analfabéta. A görögök készek megszavazni a megszorításokat az unió kész fizetni csak még a biztosíték lepapírozása van hátra. Bizalom jeligére:) Kívülről biztatják a feleket az egyezségre, minden adott a boldogsághoz.

A másik ami nekem hajmer…

#736123 banyaiz

A másik ami nekem hajmeresztő ez a bizalmi kérdés.

Ki bízik ezekben a görögökben? Senki kb. 5 hónapja se, meg 5 éve se. De most ha valami mást megígérnek akkor bíznak majd bennük? :)

De mi a konklúzió ebből? Ha nem bíznak bennük akkor egyáltalán minek tárgyalnak velük?

2 dolog van itt vagy azt mondják kurvára nem bízunk bennetek de adunk pénzt , vagy kurvára nem bízunk bennetek és beszélhettek amit akartok egy kanyi vasat nem kaptok, és grexit.

De ez a folyamat eleje, ha nem opció a grexit akkor minek hangsúlyozni itt a bizalmat amit úgyis mindenki tud, hogy 0. Ha meg opció akkor mire ez a bohóckodás , rakják ki őket aztán csókolom.

Mintha ők maguk se tudnák mit akarnak. Értem én , hogy a rossz meg a még rosszabb között kell választani, de ez indokolja ezt , hogy úgy tárgyalnak nincs is közös álláspont mit követelnek stb ?

Ez nekem magas.

Ez kb olyan ami itt láts…

#736122 banyaiz

Ez kb olyan ami itt látszik mintha egy bank úgy akarna hitelt adni, hogy a bank munkatársai az ügyfél előtt összevesznek azon milyen feltételek legyenek. :)

Gyalázatos ez a munka , vagy nem tudom minek hívjam. Görögök pedig erre a gyengeségre játszanak az elejétől fogva.

Ilyen szinten ezt megengedni.

Mi van ezen a tárgyaláso…

#736121 banyaiz

Mi van ezen a tárgyaláson te jó ég.

Nem úgy alakul ahogy vártam, abban bíztam egymás keblére borulnak. :)

Na jó akkor itt a lényeg az, hogy adnak e nekik pénzt kinyissanak a bankok jövő héten , ha odáig eljutnak akkor már azt is meg kell becsülni. Ha ebben se tudnak megegyezni akkor lassan nem lesz miről megegyezni.

Az a töketlenkedés ami lejön ebből az egészből . Ennyire nem lehetnek bal****ok, jön egy ilyen Varufakisz , Ciprasz szerencsejátékos gyerekek és az egész EU-ból bohócot csinálnak.

Aki adja a pénzt az diktálja a feltételeket. Ez ami itt folyik a híradások alapján ez elmenne egy első tárgyalásnak max, nem amikor már ég a ház.

Elindul a tárgyalássorozat, eur zóna tagok összeülnek megbeszélik milyen feltételek mellett hajlandók pénzt adni, és megbeszélik azt ha ezt a görögök nem fogadják el akkor annak mik a következményei.

Aztán ezt elmondják a görögöknek az első tárgyaláson (5 hónappal ezelőtt) tetszik nem tetszik ez van. Válasszatok az étlapról.

Ehhez képest hány hónapja megy ez a bal****kodás, mindez azért mert maga az eu -nak nincs egységes álláspontja (hogyan lehet így tárgyalni) , a görögök pedig kihasználják azt, hogy a grexit az tabu téma kb.

Az elején kellett volna már a grexitet is opcióként felvázolni , ha az egységes eu álláspontot nem hajlandók végrehajtani, akkor automatikusan B terv .

Tényleg a nyúl viszi a puskát, és akkor csodálkoznak , hogy nincs egyezség. Nem csoda, hogy ilyen bohócok mint ez a Ciprasz, vagy Viktor szórakoznak itt.

#736092 banyaiz Előzmény: #736090

Persze , lényegen nem változtat vsz. 1112x- vagy 160

Mióta a görög para megy általában a 20 és az 50 napos alatt van. pozitív hírre 20-50 napos között de az 50 napos alatt. Ez volt eddig a görög műsor daxban.

Csak a normál ker idő index zárásokat nézem ebből a szempontból, futi zárást nem.

Viszont a híreket elnézve már megint bonyolódnak az események. Nem megy simán ez a pü miniszteri tanácskozás.

Az nem megy a fejembe, hogyan lehet így ekkora nagyságrendű ügyekben tanácskozni. Úgy képzelnék el egy ilyet a két fél előzetesen mindent egyeztet amikor összeáll a csomag akkor a pü miniszterek összeülnek és jóváhagyják.

Mintha most megint nem ez zajlana, hanem valami káoszos dolog.

#736090 Ricsi Előzmény: #736072

Nekem 11 160 körül van a 20 napos, de én TMA-t használok, ami valami képlet alapján simít kicsit. Azonkívül nálam 0-24 kereskedés, az is módosít rajta, de nekem így megfelel.

#736080 banyaiz Előzmény: #736078

Örömködés oka vsz annyi, hogy amit leadtak csomagot az olyannak látszik amit a hitelezők elfogadhatnak.

El is fogadják e az még nyitva van. Hétvégén kiderül , mert gondolom a vasárnapi összeröffenést nem csúsztatják el, vhogy dönteni fognak.

Ha nincs döntés ECB nem tud több pénzt adni görög bankoknak nem tudnak jövő héten sem kinyitni, és a többi móka.

Szóval eléggé nagy a kényszer összehozzák.

#736079 banyaiz Előzmény: #736053

Ha egy olyan csomagot adtak volna le amiről első ránézésre azok a vélemények ez nem fog menni akkor nem lett volna ez a nagy pénteki örömködés.

Akkor az lett volna, hogy 11 k környékéről ki tudja meddig lenyomják , lehet még a 200 napos alá is pénteken.

Ennyin múlott, arra gondoltam mire emberkednének még a görögök bezárt bankokkal stb stb.

Képesek rá, látva ezt a produkciót amit eddig bemutattak. :) Tehát értem én mit mondasz.

Most ha 2 hete megállapodnak , nem a népszavazás irányba viszik, megint egész más, ha győznek a görög igenek népszavazáson megint máshogy alakul.

Szóval egy őskáoszt csináltak abból a tényből, hogy mindkét fél érdeke a megegyezés. Ennél jobban nem is lehetne összekuszálni. Ki tudja milyen csavart visznek még bele, szóval itt még nyitott a dolog.

nem tudom amúgy mi az ör…

#736078 Ibiza

nem tudom amúgy mi az öröm tárgya görög ügyben..hiszen a görögök adósság elengedést kérnek.. az eu meg ezt nem engedi.. ha az adósság 70%-át elengednék (egyik görögpöcs mondta) akkor lenne fenntartható a dolog..de ki fog leírni 70%-ot miközben a görögöknek vannak vagyonelemei.

#736077 banyaiz Előzmény: #736069

Még ami fontos szerintem ha már itt vonalazunk.

Áprilisban mikor elkezdtek ráparázni a görög témára (talán sell in may témára is részben) akkor elesett az 50 napos olyan 11700 környékén . Áprilisban.

Azóta nem tudott az 50 napos fölé menni max napon belül. Végig amikor örömködés volt görög ügyben az 50 napos megállította .

Most is éppen alatta van, tehát nyitva hagyták, hogy oké jó irányba halad a tárgyalás úgy néz ki, de azért a hétvégét várjuk az 50 napos alatt.

Ha ezen rendesen átugrik akkor az április óta először következik be. Ami nem éppen shortos jel.

Persze ha a vonalaktól eltekintünk hiába ugorja át ha pl utána a német parlament nem szavazza meg mondjuk, akkor ilyenekre lehet majd parázni.

Egyelőre csak ugorja át. :)

#736074 banyaiz Előzmény: #736072

Pontosabban az 50 napos lejött 2 hét alatt 11550-70 környékéről amit azon a héten centizgetett emlékszel biztos 11400-115xx ez ment napokig , tehát innen lejött bő 200 pontot 11340 környékére. Dax bezárt 1131x-en alatta 30 ponttal mondjuk. Szóval óvatos duhajkodás. Nem tépték szét.

Ha minden jól megy ezt 50 napost több 100 ponttal hétfőn át kell ugornia nyitásban .

Ha nem megy jól mert megint nincs egyezség folytatódik a káosz akkor nincs miről beszélni.

Így látom kb.

#736073 banyaiz Előzmény: #736069

Konkrétan hétfő én abból indulok ki, hogy a 12400 környékéről esés leginkább a görög műsor.

Mert itt van QE prg ami vinné fel, ebbe kavartak bele görögök.

ha sikerül elsimítani ez a görög témát , levenni a napirendről, vsz gyors visszapattanás, nehéz megmondani meddig főleg hétfőn.

De szerintem nagy long felhajtóerő lenne. Mondjuk ha hétvégén minden sima és öröm boldogság van akkor vsz valahol 11600-800 között fog kinyitni.

Aztán lehetnek rosszabb verziók egészen a totális kudarcig. :)

#736072 banyaiz Előzmény: #736069

Nagyon egyszerre jövünk, tegnap is ma is :)

Pont most akartam írni görög parlament csont nélkül megszavazta. Most a hitelezőkön a világ szeme.

20 napos az vhol naposon 11120-30 környéke, 50 napos 11340 -50 környéke 200 napos 10620-30 környéke. Ennyi a TA tudományom, itt véget is ér. :)

Főleg a 200 napos ami daxnál szerintem a legfontosabb, azt megközelíti és van elképzelés arra, hogy ez nem a világvége akkor elég jó long beszálló . Akár a 2013-as 7800 környéke akár tavaly decemberben 9600 környéke.

Most a görög para megállította dax menetelést azóta az 50 napos alatt van sokszor a 20 napos alatt is , többször megnézte közelről az 50 napost volt is felette nagyon rövid időre. Pl 2 hete mikor 11600 felett is járt akkor az 50 napos az vhol 11550-70 környékén volt. Akkor egy picit fölé ment de szinte csak napon belül .

Most 2 hét alatt 50 napos esett 300 pontot, látod most is normál ker időben éppen alatta zárt.

#736069 Ricsi Előzmény: #736046

Nem tudom, te milyen 20 napost használsz, nekem szerintem más lehet az értéke, pénteken éjjel vitte át olyan 160 körül. Én ugye, ha elhagyja 20 ponttal, akkor abba az irányba állok be, így lett kb 200-as vételem.

Igaz, egy részét zárogattam, de van még, és nem tudom, mit kellett volna tennem. Nyitva maradt, mert így láttam jónak. Ha az oroszok nem kavarnak most be, akkor hétfőn én is jó nyitást várok, bár gap-el nem számolok, mert szerintem a pénteki záró már megelőlegezte a megegyezést.

:) előkerülnek utólag a …

#736053 Ibiza

:) előkerülnek utólag a tuti nyerők is..

Nekem lutri volt..ameddig látom a tendenciát addig tolom..amikor csak pörög a golyó azt meghagyom az amatőröknek..persze bejöhet..de az már nem tudás..