""sok ember nem is rendelkezik valódi politikai identitással" A legtöbb nem rendelkezik.
Sajnos én sem, épp most olvasom Lámától... :-)"
Akkor figyelmetlenül olvastál. Egyébként az megalázó számodra, ha ezt hiszik rólad? Csak azért kérdem, mert szerintem nekem nincsen ilyenem és nem érzem magam ettől kevesebbnek. Kellene?
"Akkor most röviden, hogy ne terheljelek:"
A kérésem éppen az volt, hogy terhelj a részletekkel.
"1. Kötözködsz. Nem tudom, miért teszed, de ha jól esik, csak tedd, örülök, ha örülsz. ;-)
Akkor valamit nagyon félreértettél.
"2. Ha ennyire figyelemmel kísérsz -amely megtisztelő-, akkor nyilván észrevetted, hogy kb. melyek azok az értékek, amelyeket fontosnak tartok."
Mindenkit figyelemmel kísérek. Van aki teljesen kitárulkozik, mint ibiza. Tőle nincs mit kérdezni. Van aki nem érdekel.Egy prosperotól mit lehet kérdezni? A te írásaid szimpatikusak, nélkülözik az elvakultságot. Talán ezért voltam kíváncsi. Bocs, hogy érdeklődést mutattam. Nem teszem többet.
"3. Miért ne vállalnám fel? Folyamatosan azt teszem. "
""Ezek amúgy a "romantikus", már-már gyermeki naivitású értékek, nem is sorolnám őket, ne röhögjön rajtam mindenki."
A hiba biztosan bennem van, ha ezt úgy értelmeztem, hogy nem mered felvállalni.
Igen. Az emberek folyton ezt teszik. Felvállalják a politikai identitásukat.
Ennél egyszerűbb nincs is. Jobbos vagyok. Balos vagyok. Liberális vagyok. Láthassa mindenki. De ezeken belül a részletekből derül ki, hogy valójában hová pozicionálja magát az ember. Az látszik eltökélt, de nem elvakult vagy. Talán ezért érdekeltek volna az identitáson belül általad kijelölt határok.Erre kérdeztem rá régebben és most is. De azért annyira nem fontos ez nekem, hogy konfrontálódjunk miatta. most is csak azért kérdeztem, mert láttam, mást is érdekel.
"4. Példát kérsz."
"Ennyi azt hiszem elég, hogy értsd, kb miktől viszolygok, ugye? "
Azt hiszem sikerült megértenem. Viszolyogsz azoktól, akik viszolyognak egy vélhetően politikai alapon tanító tanártól. Viszolyogsz azoktól, akik nem merik egy tanár előtt felvállalni politikai identitásukat, félve a gyerekük hátrányos megkülönböztetésétől. Mit gondolsz, megértettem? :)
Viccet félretéve:
Nem viszolygós negatívumokra voltam kíváncsi, hanem neked kedves, jobbos pozitívra, ami meghatározó számodra. Nálunk is van fideszes tanárnéni. Nem is egy. Van olyan aki nem viszi be a kormánypropagandát az órákra. Van olyan, aki megteszi és nyilvánvalóvá teszi, hogy aki nem ért egyet vele az hazaáruló. Mindezt úgy, hogy folyamatosan azokat a tanulókat nézi közben, akinek a szüleiről tudja, hogy balos. (vidék) Viszolyogni való akad bőven, akár egy témán belül is, ha az ember fogékony rá.
Kár hogy nem találtunk közös nevezőt. Az első gondolat volt a helyes régebben, mikor nem feszegettem tovább ezeket a kérdéseket. Kár volt újra rákérdezni.