Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#734879 banyaiz Előzmény: #734872

Úgy tűnik nincsen érdemi válasza erre a közösségnek.

Ezért mondhat ilyeneket egy Ciprasz, hogy nyugodtan szavazzanak nemmel úgysem fognak kirakni az euró zónából, és még jobb tárgyalási pozíció lesz.

Szerintem itt valahol nagyon félrecsúsztak a dolgok, ha egy ilyen kis **** megzsarol 18 másik országot akik meghitelezték és erre nincs olyan válasz , hogy na elmész te k. anyádba.

Ha ennyi erő van ebben a közösségben akkor ez hosszú távon sok jót nem ígér. Mert van még pár ilyen görögökhöz hasonlóan acélos gazdaságú ország a zónában.

#734877 banyaiz Előzmény: #734872

"Az rendeli a nótát aki fizeti a prímást" :)

Szerintem abban nem nagyon lehet vita valamikor ebben a folyamatban részbeni adósságelengedés szükséges, ahogy már ez történt 2011 óta , volt már részbeni elengedés.

A vita szerintem abban lehet, hogy milyen jövő vár az euró zónára , ha egy egy csődben lévő tagországa megzsarolja a közösség többi tagját , hogy engedjék el az adósságát. Ez megengedhető e?

Szerintem nem engedhető meg. Pedig ez történik jelenleg. A nyúl viszi a vadászpuskát történet.

#734872 Racional Előzmény: #734864

igen, igen, de hol a hiba az elmúlt 5 év eredményében? csak görög hiba? 3 szorosára nőtt minden gazdasági hiba mutató.

A szerződések és kölcsönök ellenére rosszabb lett, akkor minek volt értelme? A donorok új szerződés ajánlata pedig ugyan ezt prognosztizálja, ettől a gazdaság nem fog jobban működni, viszont még több lesz a tartozás. Ehhez nem kell közgazdásznak lenni, elég egy görög fejével gondolkozni, és így is fognak szavazni, talán többen is, ha nem mindenki.

#734864 rbbj11 Előzmény: #734862

nem kötelezö gyarmatnak lenni: legyenek függetlenek és szabadok, legyen saját pénzük, bärmikor elöidézhetik a függetlenedést, csak nem kell visszafizetni semmit, nem kell szerzödéseket aläírniuk stb, és szabadok, mint a madár...

#734863 rbbj11 Előzmény: #734821

hät ja

én abban sem hiszek, ami görög hivatalos adat: ahogy mär koräbban is hamisitottak adatokat, hogy EUro zonäba kerülhessenek, úgy most is tuti hamis minden, szerintem régóta egy fityingük sincs, és a bankokat azért zárták be, mert konkrétan konghatnak az ürességtöl a kasszáik, nem azért, hogy a pänikot megelözzék...süket duma. Semmi sajät pénzük, csak amit EKB-töl kaptak

#734862 Racional Előzmény: #734854

-olvasom a donorok ajánlatát, "teljesen jogos" megszorítás és bénzbehajtás, privatizácio (gyarmatosítás?) de nem világos, hogy ettől miért lesz kevesebb a munkanélküli és mitől lesz jobban teljesítő a gazdaság stb.

-a tartozás és kamatai valójában sohasem visszafizethetők, csak adósság elengedés tudná a helyzetet javítani (hiteles közgazdászok szerint) de akkor mi lesz a többi állam tartozásával?

-ezt az EU pácolta magának most főzze is meg ha tudja, egyenlőre már eszi is a "népvándorlást"

#734854 banyaiz Előzmény: #734821

Így persze, hogy van mozgásterük a populizmusra alkudozásra stb. Eljátsszák itt Izaurát a szegény rabszolgalányt, és a görög demokráciát ért sérelmeket. :)

De ha ez eur indulásakor szabályozott folyamat lenne , nem lenne miről alkudozni. Megsért egy bizonyos feltételt indul az eljárás, x időn belül nem javítja ki következő szintre lép és így tovább.

Nem is értem, hogy ezt hogyan gondolták annak idején, nem lesz ilyen gond előbb utóbb.

#734853 banyaiz Előzmény: #734821

A görögöknek a legjobb opció az lenne engedje el a közösség a tartozásukat, maradjon az euró, és kezdik újra elölről. Eszük meglenne hozzá.

Itt van az eu-s integráció közös pénz álma egy új birodalom, és a közösségnek nincs arra a kezdetektől kidolgozott forgatókönyve mi van akkor ha a közös pénz egyik tagállama gyakorlatilag becsődöl. Nincs arra szabályozás ilyenkor milyen automatizmusok indulnak aminek a vége a közös pénzből való kizárás. Az egész nem fajulhatott volna ide ha kezdetektől van arra is egy eljárási rend ilyen olyan kritériumok nem teljesülnek akkor indul a folyamat aminek a vége euró elvesztése.

Ez kb olyan mintha egy országban nem lenne arra szabályozás mi történik ha csődbe megy egy cég, mert ezzel a lehetőséggel nem számoltak a törvényalkotók.

#734841 banyaiz Előzmény: #734763

:) Szerintem ha bármiféle tájékoztatás , "kampány" nélkül nem tudják , hogy a kormányuk igen meredek dolgokat művel akkor menthetetlenek. Az, hogy milyen életszínvonaluk van 4 éve tartó államcsőd mellett mindent el kellene mondjon nekik.

Dax mozgások mai napon szépek voltak ahogy várható is volt mélyponthoz képest fel kb 400 pont, aztán mostanra vissza majd 300, szerény.

Továbbra is úgy látom azt kellene jól belőni honnan kellene megegyezésre játszani. Bár azért egy napi mozgás 600 pont le 400 fel, 300 le valaki ezt jól elkapja az pontilag egy megegyezéssel majdhogynem felérő dt . Jó hát ez a mai nap azért extrém volt.

#734821 matgab Előzmény: #734763

A görög helyzetben az az érdekes, hogy a görögök, akiknek picit is értelmes része már rég hazavitte a bankból az EUR-jait, abban érdekeltek, hogy az adósságukat elengedjék és a valutájuk úgysem fog leértékelődni.

Ha bevezetik a drachmát, akkor is marad egy csomó EUR-juk, az csak hosszabb távon fog kipörögni a gazdaságból.

Mikro szinten érdekük az adósság leírás és a csődhelyzet. Ha az EU tovább akarja finanszírozni a bénázásaikat, akkor nekik annál jobb, szívesen bent maradnak az EUR zónában.

A központi pénzügyi hatalom viszont nyilván nem akarná kiengedni a görögöket az EUR zónából, mert az egész EUR -t azért hozták létre, hogy kivegyék a nemzetállamok kezéből a monetáris politika irányítását. Csak a fagyi visszanyalt. És nincs más fegyvertény az EU kezében, hogy "nono, kizárunk az EUR zónából", amit ők akarnak a legkevésbé... De mást nem tudnak mondani, azt nem mondhatják, hogy végrehajtókat küldünk.

Ha lenne vér az EU pucájában, azt mondanák, hogy az adósság elengedése fejében néhány nagyobb szigetet nemzetközi EU-s ellenőrzés alá helyeznek és amelyik állam többet fizet érte, az kaphatja meg az üzemeltetését pár száz évre. Mindjárt más lenne a görögök adósságtörlesztési hajlandósága.

De amíg ők nem veszíthetnek, addig csak az a kérdés, hogy milyen arányban fizetik a görögök hedonizálását a többi EU állam lakosai.

#734763 Kiss Zoltán Előzmény: #734754

Az első plakát!Ha Lagarde raita lesz,akkor a "Múmia visszatér, szavazatok az IMF-re"! lesz a címe!:))

Azt gondolom ez a kecseg…

#734762 Ibiza

Azt gondolom ez a kecsegtetés csak arról szól, ne omoljanak teljesen össze a tőzsdék.

Nem hiszem megállapodnának, megvárja a görög vezetés a népszavazást.

Nem kereskedtem semmit csak néztem mint kutya a mozdonyt.. erste nyitóban nem engedett berakni később meg már nem vettem longot...egy kis visszapattanás várható volt..de még ez rulett..

#734754 banyaiz Előzmény: #734741

Ez tényleg az. :) Egyáltalán kiszámolta valaki mekkora összegeken megy a vita, és mennyit veszít vita közben Görögország, az EU stb?

Most a görög népet kell megkampányolni, de miről? Mi egyáltalán a kérdés amit fel fognak tenni, a pontos megfogalmazás mert itt aztán a hangsúlynak is jelentősége van.

Kezd Monty Pythonba átmenni a történet.

#734745 Ibiza Előzmény: #734740

:) van itt egy zsebguru..ő is shortol is meg longol is.. így egyik mindig nyer..

IMF aktivisták fognak pl…

#734741 Kiss Zoltán

IMF aktivisták fognak plakátokat ragasztgatni,lehet még a Draghi meg a Merkel is Athénban,meg oda vissza!:))Tiszta kabaré már ez!

Eddigi minuszos befektet…

#734740 TrendMan

Eddigi minuszos befektetéseim plusszba fordultak, a plusszosak meg minuszba.

#734736 banyaiz Előzmény: #734702

Illetve úgy tudnák csökkenteni ezt a népszavazási bizonytalanságot ha még előtte megegyeznének egy olyan csomagban amit a görög kormány is elfogad, és úgy mennének bele a népszavazásba, hogy ezt a csomagot ajánlja a kormány a nép hozzájárulását kéri.

Ez lenne a legtisztább megoldás. Csak hát ehhez előtte valamiben meg kellene egyezni. Ami ilyen körülmények között csak valami összecsapott gyors dolog lehet.