illegális bevándorlók ide járnak még kúvvázni is....
http://444.hu/2015/06/28/a-86-eves-ferfi-visszakapta-a-10-000-kanadai-dollarjat/
illegális bevándorlók ide járnak még kúvvázni is....
http://444.hu/2015/06/28/a-86-eves-ferfi-visszakapta-a-10-000-kanadai-dollarjat/
" Az utóbbi időben több amerikai város is
minimálbért emelt, ennek kapcsán az Economist
közölt egy nagyon érdekes ábrát. Ez az ábra
ugyanis megmutatja, hogy bizony az USA még
mindig nem az a "minimálbér kánaán", aminek az
emelések hírei alapján tűnhet.
Egyrészt az amerikai tagállamoknak csak
mintegy a fele határoz meg a szövetségi feletti
minimálbért - márpedig a szövetségi minimálbér
továbbra is igen alacsony, 7,5$ óránként. Sőt, a
többi tagállam rendelkezése sem nagyon
ambiciózus, hiszen a fejlettség függvényében a
fejlett országokhoz képest igen alacsony
minimálbért határoznak meg. Az Economist
megjegyzi, hogy a legalacsonyabb fizetések
szintjét mintegy 65%-kal kellene emelni ahhoz,
hogy belesimuljanak a fejlett országok által
kirajzolódó trendbe."
Sok emberrel beszélgettem már erről otthon és a legtöbben nem akarják v. nem értik,h. miért olyan alacsonyak a magyar netto bérek.Nem értik,h. lehet az h. egy bécsi, építőipari munkát elvégző osztrák vállalkozás több bért tud kifizetni ugyanannyi vállalkózói díjból egy osztráknak,mint egy magyar a magyarnak?Pedig szerintem a válasz egyszerű,a magyar adórendszerben van a hiba.Áttételesen pedig a rabló polikusokban.Én egyáltalán nem vagyok híve a minimálbérnek,mert az Mo.-n nem minimálbér,hanem egy elvárt minimum , ADÓ!Normál piaci körülmények között az emberek úgyis odamennek dolgozni,ahol többet fizetnek.A kevesebbet fizetőket így kényszerítve bêremelésre v. a piac elhagyására.
A fenti cikk amúgy pf.-ról van, de nem is a cikk ami az érdekes,hanem egy hozzászólás egy olyan embertől ,aki valszeg megtapasztalta az usai viszonyokat élőben is:
" Az órabérek összevetésénél az adóterheléseket
is nézni kell. E tekintetben az USA bír a
legkonzekvensebben és igazságosabban
kialakított jogrendszerrel - ami meg is látszik az
életszínvonalon és a GDP-n is. Számos államban
az alapvető élelmiszereket, ruházati cikkeket
nem terheli forgalmi adó. A családosok
progresszíven kevesebb adót fizetnek, és
alapvető költségeket a gyermektelenek is
levonhatnak az adóalapból. A legtöbb embernek
az adóbevallás visszatérítést hoz, neem
adósságot vagy tartozást.
Ami a munkát illeti, nálunk elképzelhetetlen, hogy
valaki nő vagy férfi létére szakképzettség nélküli
munkát végezzen 50-60 évesen és
keresményéből 3 gyereket iskoláztasson (persze,
nem a Harvardon). Ott a társadalom jelentős
része valamilyen szakmát űz, vagy segédmunkát
végez, akár iskolai végzettségétől függetlenül. A
munkához másképp állnak hozzá, mint itt. Ami
van, azt el kell fogadni - na nálunk ez nincsen
így.
waszabi"
A 22,5 órán át propagandát nyomó propagandista majd biztos elmagyarázza, hogy ez miért jó. Sőt! Az ország és a keményen dolgozó kisemberek érdekében történik.
A késelő gondolom véletlenül sem OV kedvenc rejtett tartalékai közül való.
http://index.hu/belfold/2015/06/27/17_eves_fiu_keselt_meg_ket_embert_pecsen/
Kösz, Spade!Nem akartam vitába szállni, pláne hogy lényegét tekintve hasonlóan gondolkodok,csupán kiváncsi voltam a véleményedre.
Lám, a keményen dolgozó kisemberekből is lehetnek milliárdosok néhány év alatt.
Sztem nagyon messze vezetne az élet minden elemére kiterjedően értékelni a ténykedésüket. Nem is vállalom.
Alapvetően egy erősen központositott hatalmat épitettek ki, nevezhetjük akár semi diktatúrának is. A diktatura alapvetően nem rossz a gazdaságnak sok jó példa van rá dél korea kina, vietnam főleg felzárkózásnál, na meg akad elég rossz is, de nem fogalmilag sikertelen.
Ezt tehát tekinhetjük egy nagy modernizációs kisérlet részének is, de egy maffiaállamnak is. A kettő egy darabig együtt megy, tehát eleinte nehéz eldönteni, de a dohány maffia meg a földlenyúlások inkább az utóbbira utalnak.
A gazdasági kilábaláshoz felhasználták nyugdijpénztárak pénzét és a bankok kifosztását.
De ilyenkor valakiknek mindig szopni kell és valszeg összességében ez volt a kisebbik rossz.
Ezek voltak az eredmények, tehát h sikeresen konszolidáltak és a külföldi adósságok jelentős részét leépitették meg h az EU-tól is rendkivül hatékonyan szivták le a pénzt, az IMF-ről leszakadás is helyes lépés volt.
De a társadalom és gazdasági felfogásuk valamint a hatalom gyakorlásuk egy katasztrófa. Jogász létükre csak ugatják a jogállami felfogást.Leginklább egy maffia működésre emlékeztet az egész. Már a második ujraválasztásukat sem érdemelték meg, konszolidáltak oszt jónapot, csak nem volt jobb, de a második ciklusban eddig szinte mindent elb@sztak. A devizahitelátváltást még az előző ciklusba sorolom. És úgy néz ki h most eljött a szabadrablás korszaka a legfelső a középső és az alsó fidesz szinteken is. Ezt nem tudja ov megfékezni de láthatóan nem is akarja.
Ennek a vége egy látványos hatalmi összeomlás lesz, de mivel az ellenzéknél (kivéve jobbik és LMP) ostobbábat és balf@szabbat találni se lehetni, az nem ma lesz. Sztem.
Egyébként sztem valami olyasmi várható mint a madridi polgármaster választásnál egy outsider (Manuela Carmena) söpri majd el a hatalmi elitet. Egy ilyet kellene megkampányolni a fészbukon meg a neten, de eddig minden megmozdulásra ráteledtek a szocik, gyurci meg a postbajnai párt és sz@rrá változtattak mindent
Nem arról beszélünk,h. mit mi alapján kell bevallani,hanem hogyha valaki nem vallja be ,amit be kellett volna vallania,akkor azzal szemben milyen eljárást kell lefolytatni.
" A
Belügyminisztérium most azt válaszolta, azért
nem indult eljárás, mert "teljes jogi
bizonyossággal nem állapítható meg a
szándékosság", magyarul, véletlenül
történhetett."
Tudom,h. én h*lye vagyok,de ez a duma egy védőtől ugyan elfogadható,de egy olyan hivataltól aminek egy ügy felderítése volna a célja,annál nem.
Nekem pl. volt olyan ügyem,ami ugyan adó fizetési kötelezettséget nem sértett - 0ft volt a fizetendő adó -,de mivel a bevallás nem úgy történt meg,ahogy kellett volna,azért csak megbüntettek.
A sok tehetséhtelen,h*lye!Igaz,cicám?!Lassan csak a frakciótok marad az országban.
" Hamarosan indul a főszezon a Balatonnál, mégis
hirdetésekben keresnek még mindig
felszolgálókat, szakácsokat, szobaasszonyokat és
mosogatókat a szállodákba és az éttermekbe.
Aki hadra fogható lenne, már Ausztriában vállalt
munkát, a magyarországi fizetés többszöröséért.
Maradtak a diákok és a román vendégmunkások,
velük viszont alaposan meggyűlik a tulajdonosok
baja."
És akkor megszólal az okos hivatalnok is,gondolom ezt is a fityisztől delegálták:
Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM
Szövetség elnöke szerint Ausztriával nem lehet
felvenni a versenyt. A szomszéd országban
havonta átlagosan 1500 eurót lehet keresni a
vendéglátásban, míg Magyarországon
borravalóval együtt nagyjából ennek a felét"
A riport helyében visszakérdeztem volna,miért 5 v. 10 éve lehetett velük versenyezni?!
azért ne keverd..ott van kiadott számla amit nyilvántartasz..ha ennyit értesz hozzá az gáz.
a különböző vagyonelemek hozadéka bonyolultabb.
" amúgy részben megértem..ha 15-20 cégben van
érdekeltség résztulajdon használati jog..
osztalákokat jutalékokat kapsz.. akkor
kimaradhatnak dolgok.."
Ezen logika mentén,akkor annak a cégnek,amelyiknek egy hónapban 100 helyről v. bevétele,elég 87-et bevallania....,má' ha jól értem.Vagy ez csak a fityeszesekre igaz?!
minden kormányban voltak akik kifelejtettek dolgokat..
amúgy részben megértem..ha 15-20 cégben van érdekeltség résztulajdon használati jog.. osztalákokat jutalékokat kapsz.. akkor kimaradhatnak dolgok..
EZEK NEM IS TUDJÁKHONNAN JÖN A ZSETON ..SZTEM KÜLÖN EMBER FOGLALKOZIK NEKIK ilyesmikkel..övék már csak a döntés.a kijárás
ez a mészáros egy büdös paraszt..mint tállai.. rogán egy kis gczi... lázár eg arrogáns nagyképű phasz..(bár most valami történt.szerényebb lett..lehet volt halálközeli élménye)
Oké, nem tudtam, hogy evolúciós változásokat 15 éves idötávon vizsgálunk :)
Nyilván igazad van a végítéletben is, 90 % kipusztul majd ha jön az aszteroida , de szerintem az ösember skillje esetén is, a civilizáció viszont lehetövé teszi, hogy 5-10 milliárdról fogyjunk, és ne 100 ezerröl...
http://index.hu/belfold/2015/06/26/nem_nyomoznak_meszaros_lorinc_cege_ellen/
Hát persze, h nem nyomoznak, miért tennék, hisz ez a tehetséges jó ember már fidesz kormányra kerülése előtt is kitűnt a tehetségével és szorgalmával, nem?
" Mindenki azt
gondolja h a háborúk a pénz a föld a hatalom
miatt zajlanak, ami persze lokálisan igaz is, de
az alapvető oka nem ez hanem az emberi fajban
gyökerező strukturális oka van"
Látod nyuszi?!Eddig mindenki azt gondolta,hogy....,de jön a doki és feltárja előttünk a téma lényegét.:)
Ez világ szinten tévedés, az agresszio kb ugyanakkora. Az amcsik pl. hány haborút vivtak, hány katonai beavbatkozást tettek csak az elmúlt 15 évben? Vagy az oroszok csecsen,moldav,gruz,ukrajna háborúk ? Szinte úgy tűnik egyhuzamban háborúztak. Másrészről a fejlett országokban tényleg csökkent az agresszió szintje, de ennek mi a következménye ? Kathrina megmutatta h percek alatt tud összeomlani a társadalom váratlan helyzetre, és az emberekből annyira kiölték az alap túlélési skilleket h kb 1 év alatt meghalna a zemberek 90%-a. Azaz nem fenntartható ez a fejlődés mert a zemberek alapvetően életképtelenek és az eu civilizációnk is az. Mit tudnál vajon megcsinálni ha mondjuk 1 évig nem lenne áramod ? Simán éhenhalnál sztem ha előbb meg nem fagybnál vagy szomjan nem halnál. kb mint róma a végnapjaiban
Szevasz Spade!
Ezer éve nem láttalak!Már hiányoztak az okfejtéseid.AL-al tudnál csak igazán kiteljesedni,de ő most illegalitásba vonult.Régen is csinált ilyet,de akkor valami bukóba fordult pozit kellett helyre billegtetnie.Mire előkerült a fater,addigra a pozi is helyreállt.:)Te,mint jobboldali vélemênyezhetnéd a kurmány lépéseit!Nem b@sztatásból kérem,hanem mert bár mindig jobbos voltál, mégsem a kerály segglukán keresztül tekintettél a világra.
Ugyanakkor ezen evolúciós fejlödés része, az egyre csökkenö mértékü és gyakoriságú aggresszió. Ha tetszik , egyre kevésbé lényege az embernek a háború. Enélkül a fejlödés nélkül nem jött volna létre ilyen koncentrált emberi civilizáció. A fejlödés szükséges eleme volt az aggresszió csökkenése. A további fejlödéshez, további aggresszió csökkenés szükséges.