Re: nincs cím
Spade Előzmény: #734491Sztem nagyon messze vezetne az élet minden elemére kiterjedően értékelni a ténykedésüket. Nem is vállalom.
Alapvetően egy erősen központositott hatalmat épitettek ki, nevezhetjük akár semi diktatúrának is. A diktatura alapvetően nem rossz a gazdaságnak sok jó példa van rá dél korea kina, vietnam főleg felzárkózásnál, na meg akad elég rossz is, de nem fogalmilag sikertelen.
Ezt tehát tekinhetjük egy nagy modernizációs kisérlet részének is, de egy maffiaállamnak is. A kettő egy darabig együtt megy, tehát eleinte nehéz eldönteni, de a dohány maffia meg a földlenyúlások inkább az utóbbira utalnak.
A gazdasági kilábaláshoz felhasználták nyugdijpénztárak pénzét és a bankok kifosztását.
De ilyenkor valakiknek mindig szopni kell és valszeg összességében ez volt a kisebbik rossz.
Ezek voltak az eredmények, tehát h sikeresen konszolidáltak és a külföldi adósságok jelentős részét leépitették meg h az EU-tól is rendkivül hatékonyan szivták le a pénzt, az IMF-ről leszakadás is helyes lépés volt.
De a társadalom és gazdasági felfogásuk valamint a hatalom gyakorlásuk egy katasztrófa. Jogász létükre csak ugatják a jogállami felfogást.Leginklább egy maffia működésre emlékeztet az egész. Már a második ujraválasztásukat sem érdemelték meg, konszolidáltak oszt jónapot, csak nem volt jobb, de a második ciklusban eddig szinte mindent elb@sztak. A devizahitelátváltást még az előző ciklusba sorolom. És úgy néz ki h most eljött a szabadrablás korszaka a legfelső a középső és az alsó fidesz szinteken is. Ezt nem tudja ov megfékezni de láthatóan nem is akarja.
Ennek a vége egy látványos hatalmi összeomlás lesz, de mivel az ellenzéknél (kivéve jobbik és LMP) ostobbábat és balf@szabbat találni se lehetni, az nem ma lesz. Sztem.
Egyébként sztem valami olyasmi várható mint a madridi polgármaster választásnál egy outsider (Manuela Carmena) söpri majd el a hatalmi elitet. Egy ilyet kellene megkampányolni a fészbukon meg a neten, de eddig minden megmozdulásra ráteledtek a szocik, gyurci meg a postbajnai párt és sz@rrá változtattak mindent