Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#734545 Boby. Előzmény: #734524

" Az utóbbi időben több amerikai város is

minimálbért emelt, ennek kapcsán az Economist

közölt egy nagyon érdekes ábrát. Ez az ábra

ugyanis megmutatja, hogy bizony az USA még

mindig nem az a "minimálbér kánaán", aminek az

emelések hírei alapján tűnhet.

Egyrészt az amerikai tagállamoknak csak

mintegy a fele határoz meg a szövetségi feletti

minimálbért - márpedig a szövetségi minimálbér

továbbra is igen alacsony, 7,5$ óránként. Sőt, a

többi tagállam rendelkezése sem nagyon

ambiciózus, hiszen a fejlettség függvényében a

fejlett országokhoz képest igen alacsony

minimálbért határoznak meg. Az Economist

megjegyzi, hogy a legalacsonyabb fizetések

szintjét mintegy 65%-kal kellene emelni ahhoz,

hogy belesimuljanak a fejlett országok által

kirajzolódó trendbe."

Sok emberrel beszélgettem már erről otthon és a legtöbben nem akarják v. nem értik,h. miért olyan alacsonyak a magyar netto bérek.Nem értik,h. lehet az h. egy bécsi, építőipari munkát elvégző osztrák vállalkozás több bért tud kifizetni ugyanannyi vállalkózói díjból egy osztráknak,mint egy magyar a magyarnak?Pedig szerintem a válasz egyszerű,a magyar adórendszerben van a hiba.Áttételesen pedig a rabló polikusokban.Én egyáltalán nem vagyok híve a minimálbérnek,mert az Mo.-n nem minimálbér,hanem egy elvárt minimum , ADÓ!Normál piaci körülmények között az emberek úgyis odamennek dolgozni,ahol többet fizetnek.A kevesebbet fizetőket így kényszerítve bêremelésre v. a piac elhagyására.

A fenti cikk amúgy pf.-ról van, de nem is a cikk ami az érdekes,hanem egy hozzászólás egy olyan embertől ,aki valszeg megtapasztalta az usai viszonyokat élőben is:

" Az órabérek összevetésénél az adóterheléseket

is nézni kell. E tekintetben az USA bír a

legkonzekvensebben és igazságosabban

kialakított jogrendszerrel - ami meg is látszik az

életszínvonalon és a GDP-n is. Számos államban

az alapvető élelmiszereket, ruházati cikkeket

nem terheli forgalmi adó. A családosok

progresszíven kevesebb adót fizetnek, és

alapvető költségeket a gyermektelenek is

levonhatnak az adóalapból. A legtöbb embernek

az adóbevallás visszatérítést hoz, neem

adósságot vagy tartozást.

Ami a munkát illeti, nálunk elképzelhetetlen, hogy

valaki nő vagy férfi létére szakképzettség nélküli

munkát végezzen 50-60 évesen és

keresményéből 3 gyereket iskoláztasson (persze,

nem a Harvardon). Ott a társadalom jelentős

része valamilyen szakmát űz, vagy segédmunkát

végez, akár iskolai végzettségétől függetlenül. A

munkához másképp állnak hozzá, mint itt. Ami

van, azt el kell fogadni - na nálunk ez nincsen

így.

waszabi"

#734519 Boby. Előzmény: #734511

Kösz, Spade!Nem akartam vitába szállni, pláne hogy lényegét tekintve hasonlóan gondolkodok,csupán kiváncsi voltam a véleményedre.

#734517 walex Előzmény: #734494

Lám, a keményen dolgozó kisemberekből is lehetnek milliárdosok néhány év alatt.

#734511 Spade Előzmény: #734491

Sztem nagyon messze vezetne az élet minden elemére kiterjedően értékelni a ténykedésüket. Nem is vállalom.

Alapvetően egy erősen központositott hatalmat épitettek ki, nevezhetjük akár semi diktatúrának is. A diktatura alapvetően nem rossz a gazdaságnak sok jó példa van rá dél korea kina, vietnam főleg felzárkózásnál, na meg akad elég rossz is, de nem fogalmilag sikertelen.

Ezt tehát tekinhetjük egy nagy modernizációs kisérlet részének is, de egy maffiaállamnak is. A kettő egy darabig együtt megy, tehát eleinte nehéz eldönteni, de a dohány maffia meg a földlenyúlások inkább az utóbbira utalnak.

A gazdasági kilábaláshoz felhasználták nyugdijpénztárak pénzét és a bankok kifosztását.

De ilyenkor valakiknek mindig szopni kell és valszeg összességében ez volt a kisebbik rossz.

Ezek voltak az eredmények, tehát h sikeresen konszolidáltak és a külföldi adósságok jelentős részét leépitették meg h az EU-tól is rendkivül hatékonyan szivták le a pénzt, az IMF-ről leszakadás is helyes lépés volt.

De a társadalom és gazdasági felfogásuk valamint a hatalom gyakorlásuk egy katasztrófa. Jogász létükre csak ugatják a jogállami felfogást.Leginklább egy maffia működésre emlékeztet az egész. Már a második ujraválasztásukat sem érdemelték meg, konszolidáltak oszt jónapot, csak nem volt jobb, de a második ciklusban eddig szinte mindent elb@sztak. A devizahitelátváltást még az előző ciklusba sorolom. És úgy néz ki h most eljött a szabadrablás korszaka a legfelső a középső és az alsó fidesz szinteken is. Ezt nem tudja ov megfékezni de láthatóan nem is akarja.

Ennek a vége egy látványos hatalmi összeomlás lesz, de mivel az ellenzéknél (kivéve jobbik és LMP) ostobbábat és balf@szabbat találni se lehetni, az nem ma lesz. Sztem.

Egyébként sztem valami olyasmi várható mint a madridi polgármaster választásnál egy outsider (Manuela Carmena) söpri majd el a hatalmi elitet. Egy ilyet kellene megkampányolni a fészbukon meg a neten, de eddig minden megmozdulásra ráteledtek a szocik, gyurci meg a postbajnai párt és sz@rrá változtattak mindent

#734508 Boby. Előzmény: #734505

Nem arról beszélünk,h. mit mi alapján kell bevallani,hanem hogyha valaki nem vallja be ,amit be kellett volna vallania,akkor azzal szemben milyen eljárást kell lefolytatni.

" A

Belügyminisztérium most azt válaszolta, azért

nem indult eljárás, mert "teljes jogi

bizonyossággal nem állapítható meg a

szándékosság", magyarul, véletlenül

történhetett."

Tudom,h. én h*lye vagyok,de ez a duma egy védőtől ugyan elfogadható,de egy olyan hivataltól aminek egy ügy felderítése volna a célja,annál nem.

Nekem pl. volt olyan ügyem,ami ugyan adó fizetési kötelezettséget nem sértett - 0ft volt a fizetendő adó -,de mivel a bevallás nem úgy történt meg,ahogy kellett volna,azért csak megbüntettek.

#734507 Boby. Előzmény: #734499

A sok tehetséhtelen,h*lye!Igaz,cicám?!Lassan csak a frakciótok marad az országban.

" Hamarosan indul a főszezon a Balatonnál, mégis

hirdetésekben keresnek még mindig

felszolgálókat, szakácsokat, szobaasszonyokat és

mosogatókat a szállodákba és az éttermekbe.

Aki hadra fogható lenne, már Ausztriában vállalt

munkát, a magyarországi fizetés többszöröséért.

Maradtak a diákok és a román vendégmunkások,

velük viszont alaposan meggyűlik a tulajdonosok

baja."

És akkor megszólal az okos hivatalnok is,gondolom ezt is a fityisztől delegálták:

Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM

Szövetség elnöke szerint Ausztriával nem lehet

felvenni a versenyt. A szomszéd országban

havonta átlagosan 1500 eurót lehet keresni a

vendéglátásban, míg Magyarországon

borravalóval együtt nagyjából ennek a felét"

A riport helyében visszakérdeztem volna,miért 5 v. 10 éve lehetett velük versenyezni?!

#734505 Ibiza Előzmény: #734499

azért ne keverd..ott van kiadott számla amit nyilvántartasz..ha ennyit értesz hozzá az gáz.

a különböző vagyonelemek hozadéka bonyolultabb.

#734499 Boby. Előzmény: #734497

" amúgy részben megértem..ha 15-20 cégben van

érdekeltség résztulajdon használati jog..

osztalákokat jutalékokat kapsz.. akkor

kimaradhatnak dolgok.."

Ezen logika mentén,akkor annak a cégnek,amelyiknek egy hónapban 100 helyről v. bevétele,elég 87-et bevallania....,má' ha jól értem.Vagy ez csak a fityeszesekre igaz?!

#734497 Ibiza Előzmény: #734494

minden kormányban voltak akik kifelejtettek dolgokat..

amúgy részben megértem..ha 15-20 cégben van érdekeltség résztulajdon használati jog.. osztalákokat jutalékokat kapsz.. akkor kimaradhatnak dolgok..

EZEK NEM IS TUDJÁKHONNAN JÖN A ZSETON ..SZTEM KÜLÖN EMBER FOGLALKOZIK NEKIK ilyesmikkel..övék már csak a döntés.a kijárás

ez a mészáros egy büdös paraszt..mint tállai.. rogán egy kis gczi... lázár eg arrogáns nagyképű phasz..(bár most valami történt.szerényebb lett..lehet volt halálközeli élménye)

#734495 tozsdenyul Előzmény: #734492

Oké, nem tudtam, hogy evolúciós változásokat 15 éves idötávon vizsgálunk :)

Nyilván igazad van a végítéletben is, 90 % kipusztul majd ha jön az aszteroida , de szerintem az ösember skillje esetén is, a civilizáció viszont lehetövé teszi, hogy 5-10 milliárdról fogyjunk, és ne 100 ezerröl...

#734493 Boby. Előzmény: #734487

" Mindenki azt

gondolja h a háborúk a pénz a föld a hatalom

miatt zajlanak, ami persze lokálisan igaz is, de

az alapvető oka nem ez hanem az emberi fajban

gyökerező strukturális oka van"

Látod nyuszi?!Eddig mindenki azt gondolta,hogy....,de jön a doki és feltárja előttünk a téma lényegét.:)

#734492 Spade Előzmény: #734487

Ez világ szinten tévedés, az agresszio kb ugyanakkora. Az amcsik pl. hány haborút vivtak, hány katonai beavbatkozást tettek csak az elmúlt 15 évben? Vagy az oroszok csecsen,moldav,gruz,ukrajna háborúk ? Szinte úgy tűnik egyhuzamban háborúztak. Másrészről a fejlett országokban tényleg csökkent az agresszió szintje, de ennek mi a következménye ? Kathrina megmutatta h percek alatt tud összeomlani a társadalom váratlan helyzetre, és az emberekből annyira kiölték az alap túlélési skilleket h kb 1 év alatt meghalna a zemberek 90%-a. Azaz nem fenntartható ez a fejlődés mert a zemberek alapvetően életképtelenek és az eu civilizációnk is az. Mit tudnál vajon megcsinálni ha mondjuk 1 évig nem lenne áramod ? Simán éhenhalnál sztem ha előbb meg nem fagybnál vagy szomjan nem halnál. kb mint róma a végnapjaiban

#734491 Boby. Előzmény: #734486

Szevasz Spade!

Ezer éve nem láttalak!Már hiányoztak az okfejtéseid.AL-al tudnál csak igazán kiteljesedni,de ő most illegalitásba vonult.Régen is csinált ilyet,de akkor valami bukóba fordult pozit kellett helyre billegtetnie.Mire előkerült a fater,addigra a pozi is helyreállt.:)Te,mint jobboldali vélemênyezhetnéd a kurmány lépéseit!Nem b@sztatásból kérem,hanem mert bár mindig jobbos voltál, mégsem a kerály segglukán keresztül tekintettél a világra.

#734487 tozsdenyul Előzmény: #734486

Ugyanakkor ezen evolúciós fejlödés része, az egyre csökkenö mértékü és gyakoriságú aggresszió. Ha tetszik , egyre kevésbé lényege az embernek a háború. Enélkül a fejlödés nélkül nem jött volna létre ilyen koncentrált emberi civilizáció. A fejlödés szükséges eleme volt az aggresszió csökkenése. A további fejlödéshez, további aggresszió csökkenés szükséges.