Többször is meg akartam már kérdezni, s most a szösszeneted olvasva, amiben az utód nevelés is szerepel eszembe jutott.. Akkor saját - még - nix, nevelésben meg van tapasztalat.
Többször is meg akartam már kérdezni, s most a szösszeneted olvasva, amiben az utód nevelés is szerepel eszembe jutott.. Akkor saját - még - nix, nevelésben meg van tapasztalat.
nevelek egyet.
Ez olyan mint a cigánynak leég a háza.. és gazsi mekkora a károd, 15cm..de hogy jön ez ide.
Sajnos az élet nem ideális alapon működik. (de mérni ehhez kell)
- A lent leírt képviselőknek megválasztásukat követően eszük ágában sincs a többség érdekeit képviselni.
- Az igazságszolgáltatás nem igazságot..hanem jogot szolgáltat..pl ha később felmerül egy bizonyíték egy ügyben akkor azt nem fogadják el..miközben az segítene igazságot szolgáltatni.
- az erőszakszervezet nem a többségi érdeket védi, nem végzi el a feladatát.
- Az emberek nem tartják be a törvényeket és eltérő értékrendekkel bírnak..kényszerítenek embereket és korlátozzák azok elvehetetlen személyes jogait...erejüknél fogva belépnek mások privát zónájába.. elveszik javaikat..
- Ami érdekes az az.. a mai világ nem hagy teret arra kivond magad a többségi társadalmi normák alól..nem tudsz elvonulni egy senkiföldjére...ahol csak te vagy meg a természet.. ma már minden terület valakié..adót akar beszedni tőled..és pénzért akarja adni neked a természet adta javakat.. vizet vadat..hamarosan a napot szelet és a tengert..a folyókat is.
Azt gondolom a mai liberalizmus az nem liberalizmus..mert csak addig elfogadó és megengedő ameddig a saját érdeke megkívánja..utána mereven elutasító.. én azt látom különböző érdekcsoportok izmusok rákapaszkodnak ezekre az eszmékre..pajzsként maguk elé tartva..magukra ragaszgatgatják az elesetteket..a deviánsok csoportjait..hamisságokat beszélnek.
Véleményem szerint ma a legnagyobb gond egyrészt a kettős mérce..
Amikor pl a zsidó állam mindenki mások elé helyezi a saját sérelmeit..fasizmusról..antiszemitizmusról beszél..miközben ő maga u.ezt teszi..
A másik amikor egy túlerősödött majom..azt gondolja neki kell megmondani mi a helyes mi nem..lásd usa..és a moncsicsi vezére.. egy párszáz éves tartós értékek nélküli műanyag társadalom akarja megmondani másoknak -esetleg sokezer éves társadalomnak- mi helyes mi nem.
Ehhez tartozik a bigottság.. amikor egy eszme egy izmus kizárja a tisztánlátást.. és minden vallás által elitélt bűnöket szentesít.. Lásd keresztes háborúk..miközben tízparancsolatban ott a ne ölj..vagy muszlimok ölnek ártatlanokat felkentségük tudatában..
A libaralizmus sztem csak a nagyon erős emberi és erkölcsi tartással erős értékrendekkel bíró egyéneknek megfelelő izmus..
Szerintem mindig az etalonhoz érdemes mérni.
Amikor megszületsz örökölsz géneket képességeket kapsz.. az élet nem igazságos mert már születéskor lehetsz szebb okosabb..és nem a putrisorra születsz hanem egy jachton..
Az élet legmagasabb törvényszerűsége a szaporodás. A szaporodó egyedek átadják a legjobb tudásukat a fiaiknak..ez a szülők dolga..kötelessége.
Az élet azért ad egy pajkosságot..ez a mutáció..nem patikamérlegen vagy matematikai képlettel számolt utódok születnek..
A gének a a zárt és nyitott genetikai kódok a tanulás és a környezet tölt fel alapprogrammal...kialkult értékrended a belső motivációd..alkotási vágyad az ami meghatározza mit teszel..mivel folyamatosan tanulsz és befogad..ezek folyamatosan csiszolódnak formálódnak..amit majd egyszer te adsz át az utódodnak.
A társadalom az a szabad (autonóm) egyének szerveződése..mivel demokrácia van ezért eleve elfogadod a többségi irányítást..hiszen elvileg a többség az a legjobb tudása szerint dönt..tehát egy kollektív bölcsesség érvényesül.
Tehát a szabad egyének szövetsége a társadalom..demokrácia van..de minden egyes embert nem lehetne megkérdezni minden egyes feladattal (vagy már a feladat meghatározásával sem) ezért az egyének csoportjai egy küldöttet..egy képviselőt küldenek a "a bölcsek tanácsába" mai formájában a Parlamentbe.
Ezek a képviselők a rá szavazók érdekei képviselik. ezt helyezik a többségi érdekbe.
Törvényekben határozzák meg az elvárt viselkedési formát..(hasonlóan a vallásokhoz) ezt szabadon elfogadod hiszen a te érdeket amit a többségi társadalom képviselői határoztak meg. Mivel az élet nem ideális ezért erőszakszervezettel kényszerítik azokat az egyéneket a törvények betartására ha azok ezt nem teszik meg.
Akkor már szabad vagy ha dönthetsz.. ha van választási lehetőséged..felnőtt vagy ha döntöttél vállald a felelősséget ezért..
Egyet kellene megtanulni.. addig lehetsz szabad ameddig az nem mások rovására megy..egyetlen egyén sem korlátozhatja mások személyes jogait.. nem léphetsz mások privát zónájába csak ha beengednek..nem rongálhatod mások tulajdonát..vagy nem tulajdoníthatod el azt.
most sincs gondom a fókazsír vagy a nyers fókamáj evéssel..a jó vagy rossz fogalma az kb azonos a világ minden pontján.. a szokások és társadalmi különbözőségek adják a szines világ élményét..
az a hasznos és a jó amit annak gondolunk..az internet tartalom 80%-a szemét..de mindenkinek más a hasznos 20%-a.. tehát a kollektív bölcsesség tárháza a net..egyfajta alexandriai könyvtár.
Semmi sem az, de ha időnként van hasznos tartalom, akkor megéri.. :-))
A Firefox böngészőt készítő Mozilla egyik volt szoftverfejlesztője és egy kutató informatikus jöttek rá, hogy a tracking cookie-k, azaz a weboldalak által használt nyomkövető kódsorok fogadásának letiltásával átlagosan 44 százalékkal csökkenthető a weboldalak betöltődési ideje. Ráadásul, a Lifehacker beszámolója szerint olyan weboldal is van, amely 90 százalékkal gyorsabban (tehát tizedannyi idő alatt) töltődik majd be azoknál, akik elvégzik a beállítást. Ezzel összefüggésben további előny – főleg a forgalmi keretes mobilnetet használóknak –, hogy 39 százalékkal csökken majd az adatforgalom.
Ehhez az alábbi lépéseket kell megtenni.
1) Írja be a böngésző címsorába azt, hogy about:config
2) Vegye tudomásul a figyelmeztetést, kattintson az "Óvatos leszek, megígérem!" gombra
3) Rengeteg értelmetlennek tűnő sor jelenik majd meg, a keresőmezőben keressen rá a privacy.trackingprotection.enabled kifejezésre
4) Kattintson rá kétszer a feliratot tartalmazó sorra, így a sor végén lévő érték "true"-ra vált
5) Zárja be a beállítós böngészőfület, és élvezze a sokkal gyorsabban betöltődő weboldalakat
pont elég volt..szurkoltam éppen besuppanjanak..ez megtörtént.
Én arra szavaztam, de nem voltam elegen.
Sztem amikor kettészakadt a párt, akkor a balosok elhúztak.. Én perpill. csak erre a pártra szavazok.
Amit erősen hiányolok a pártok részéről az a konstruktivitás..irtam már..
Minden pártnak meg kellene csinálnia a saját rövid közép és hosszútávú elképzelését..
Minden gazdasági év költségvetését...valódi számokkal..
A konstruktivitás ott lenne, hogy az elképzelési szerinti javaslatok sorát nyújtanák be a parlamentben..és ha más párt vagy kormány nyújtana be a saját fejlesztési terével egyező javaslatot akkor azt támogatná.. és mondhatná azt..azért támogatja mert egybeesik a saját elképzeléseivel.
A mai politikai kultúrán erősen felül kellene emelkedni..kijelölni az ország fejlesztési irányait amit minden párt támogatna...és ezek mentén haladni..de nem ez a helyzet ócska irigy paraszt stilusban..falkaérdekek mentén vicsorognak egymásra..
A kormányzat réséről is erősen hiányolom a célok felrajzolását.. rövid közép és hosszútávúakat... fejlesztési irányokat.
Nyilván mindent nem lehet.. mert mi lett volna ha előre elmondja.."azt gondoljuk bevezetjük a bankadót..és egyéb válságadókat.."
Akkor lmp..ahogy én látom..
Előzmény: A nemzetközi liberális erő pártokon, alapitványokon befolyásos pozikba helyezett emberekein keresztül képviselik érdekeiket. Zsidó tőke és cionista érdekképviselet.. pajzsként magukkal cipelt deviánsok.. Nem valódi liberalizmus hiszen nem a valódi szabadságról szól..az érdekeiket nem erősitő szabadságjogokat minimum nem támogatják..de általában támadják.
Ezt az erőt korábban az szdsz képviselte..de az ismert dolgok és a pofátlan tolvajlások miatt évtizedre elásták bármilyen liberális párt hatalomrakerülésének a legkisebb esélyét is..
nem volt más megoldás, szdsz-t likvidálni.. és egy újrakezdés..az újraépitkezés az LMP..alapból új emberek új arculat..lassú épitkezés...shiffer fegyelmezett értelmes..a párttársak nem annyira néha kilátszik a lóláb a türelmetlenség.. főleg a csajszi részéről..nem tudom a nevét..
LMP ha végigviszi ezt a vonalat akkor kormányerő lesz..nem csak a természetes választóik hanem a vacilláló útkeresők is számithatnak a szavazatokra.
"..Vikin látszik, h sosem tudja miket meg hogy miről gagyog,.."
Akkor bármelyik kocsmatöltelékből is lehet miniszterelnök?
Tudás, célok, stratégia és képességek nélkül sehova nem jut el senki. OV. nem örökölte a trónt.
Vona elolvasott egy könyvet a marketingről..most el akarja adni magát neked..te meg egy impulzusvásárló vagy.. shiffer tózse..csak ott megvan a tudás és a képesség..meg persze a kellő háttér.