Kistelek, Csengele katasztrófa. Még egy órája is le volt zárva az E75-ös.
Kistelek, Csengele katasztrófa. Még egy órája is le volt zárva az E75-ös.
soltvadkert,de egész bács közepe....kalocsa még keményebben- hallom,de vsz kiskőrös is kaphatott.
Nálunk is dettó. :(
Fél órával később még 4 cm-es jegeket szedtem össze a fűből. Életemben nem láttam még ilyet.
ilyen vihar,jég itt még nem volt eddig szerintem a környéken,amely távozott félóra pusztitás után,ma este.
hallottam,hogy jön,de jobban ugyan védekezni sem tudtam volna.
brutális volt,óriási károk.
nekem is kezdődhet a cirkusz a biztositoval,most néztem körül a házat......tojás,dio,ping pong labda nagyságú jéghalmaz félórán keresztül,elementális erővel.
disznövények nyekkk az udvaron.
amelyik oldalról kapta a ház, leverte a szinezést az ingatlanról!még a szigetelés is kapott!ereszek,csatornák,nagyrészt cserés,tetőn,cserépen nem láttam bajt,
ugy néz ki,mintha géppisztollyal megsorozták volna.
az udvarban a kapott oldal felől,garázsnál 40cm feltorlódott jeget lapátoltam.
ugy verte a csengő gombot kivül,hogy félórig egyfolytában csengetett a csengő.
ablakokon majd leszakadt a redőny.
egyik szomszéd kint hagyott egy autot,ripityomra verte,szélvédőt beküldte.
másik szomszédnál beverte az ablakot az ingatlanon.
kint amelyik szőlő,gyümölcsös kapott....abból semmi nem maradt vsz.
Össze-vissza állnak az autók. Mikorra tudnak onnan elmenni?
http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/01/08/teljesen_valoszinutlen_felmeteres_ho_van_kretan/
Itt még szerencsére semmi nem esett.. a téliguma az új, mindenesetre..
egyszerűen magas....
a főút- nevezzük igy a kiskőrös-dunaföldvár közötti szakaszt -ugy sacc teljesen járható.....de már nem az igazi...
a mellékutak viszont letaposva hófehérek már,de mennek rajta 80-100al,megállni nem tudna,ha gond van,baxhatja téligumit....egyszerűen pofánvágnivaló viselkedés....de ráadásul még összetörne engem is a gyagyája....
semmi kedvem nem volna a biztositóval xarakodni...éppen most sikerült egy ügyet lezárniuk julius óta.....azt hittem már soha nem lesz vége...
itt most kezdett el esni.
bács megye.
9cm-et irtak ma ide.
14cm Kőszeg,de a tegnapival együtt,viszont élénkül a szél!
1791 Januárjában Hont megyében érett az eper,Budán a szőlők és a gyümölcsfák lombosodtak,1706 decemberében Sopronban a körte és a bodza virágzott....stb!Az is igaz akkor még nem volt média!
az ilyen nem nagyon szokványos..sőt abnormális.
itt este 10kor kezdődőtt a csattogás,egy pillanatra áram is nyekk volt.
most csak nagy szél van.
Jah, pont szellőztettem Én is. Egyszer csak egy nagy durranás a semmiből. -_-
Decemberben villámlik :S Itt már komolyabb gondok vannak mint amit beismernek...
Bmeg itt is.. (XI ker). Tök váratanul jött, bnő meg is ijedt a villámlástól.
Bakker, dél kelet pesten villámlik, dörög az ég és esik az eső :-)
Itt ma is végig borult, éjjel fagy, nappal 3 fok volt a maximum. Úgyhogy semmi vixolás nem volt, az olajat azért kicseréltem a Civicben..
ma du 1kor 11fok volt az auto szerint.
Karácsony környékén száraz,vsz napos idő lesz,és vsz a két ünnep között is!Úgyhogy meg lesz hozzá a jó idő!