mondjuk ha úgy vesszük én is 3x jártam így....a diploma megszerzése előtt a cég, ahová mentem volna dolgozni, azt mondta mindegyik (kb 20 fő) ösztöndíjasának, hogy nem kell az ösztöndíjat visszafizetni, de munka sincs....szerencsére időben, még a végzés előtt 5-6 hónappal szóltak, úgyhogy gyorsan tudtam doktorandusznak jelentkezni, meg beiratkoztam közgázra.....aztán a 2-ik alkalommal mikor végetért a 2 éves külföldi ösztöndíjam, akkor kb 6 hónapig nem volt munkám, de nem aggódtam, mert szinte minden pályázatomra behívtak interjúra, csak a pénzen nem tudtunk megegyezni....aztán sikerült egy jó helyet találnom, ahol le is húztam 20 évet....most meg már a pénzig el sem jutunk....sőt lassan az interjúig sem....tavaly októberben hívtak utoljára be, azóta válaszokat sem kapok, illetve összesen 3 elutasítás jött azóta...személyes meglátásom az, hogy az egyetemhez/főiskolához kötött álláshirdetések száma is itt a környéken nagyon megcsappant, én úgy érzem 2013-ban sokkal több pályázatot tudtam beadni....az elmúlt hetek választéka is a szemétválogatótól a műkörmösig, pincérig mindenféle segéd és szakmunka, vagy esetenként speciális diplomához kötött munka