:-)
Tudom, hogy Aligvárod:-) Szüretig nem kéne elhúzni, mert akkor sok munkám van ezzel kapcsolatba és hát nem csak a munka, hanem az odafigyelés is nagyon fontos, ha jó borokat akarunk készíteni.
Még talán a május kilencet lehetne valahogy bepaszírozni, de olvasom, hogy többeknek egyáltalán nem jó a május, június....
Júniusban valóban még Alsóörs is bejátszik nekem.
ilyen hirtelen.....be kell vonulni?:)
Azért itt vitatkoznék!
Egy jól eltalált Kamocsay-s sorozat nagyon jó tud ám lenni, és a rongyrázós 3000ft-s kategóriát sokszor simán veri! Egy frankó kis Aligvárom-ról nem is beszélve!
Ui: cuvée 113...most bontottam!! Ennél van jobb Kamocsay hidd el, csak meg kell találni!
Köszönöm mindenkinek.Egyébként saját borról van szó,de megnyugodtam mert mindenhol azt írják,hogy a félbe hagyott bor 2-3 nap után "kiüresedik"még akkor is ha magas az alkoholtartalma.Én meg ráadásul nem szeretem kénezni a bort,így majdnemhogy biobor lesz,nem fáj a fejed másnap,meg egyebek!
nem vagyok nagy boros..a barátom szereti..de ő nem majomkodik nem lötyköl nem köpi ki..csupán szereti...ha csak iszogatni kell akkor a legtöbbször nekem ez pezsgő vagy viszki..Egerben vagy boros vidéken a cimborákkal elborozgatok..
Én kajákhoz szeretem a bort.. nálam nincs olyan vöröshusokhoz vörösbor fehérhusokhoz fehér..egyszerűen amit megkívánok hozzá.
Ha kinyitsz egy palack bort..fogysztás elött kb 1-2 órát levegőztetni kell..mások szerint ez bortól is függ..némelyiknek kellene 10óra is.. dekantáló edénnyel is szokták..ez gyakorlatilag áttöltöd a bort egy speckó edénybe...de óvatosan nem csobogtatva..
Én azt gondolom a jó bor az jó bor..én a pohárba töltés után szoktam várni egy keveset..akkor nem olyan savas.. én érzek egy kátrányos ízt a legtöbb vörösborban..a magyar borok elég savasak..
Félig teli üveget másnap meg lehet inni..de 4-5 nap után szerintem sokat veszít a minőségéből.. illatán lehet érezni..főleg ha nem hűtőbe teszed.
Néha ittam érdekes borokat, egy itteni kollégától kaptam (nem nevezem meg hátha kellemetlen neki) ami változtatta a karakterét..amikor felbontottam egy fiatal könnyű bor..és másnapra egy ravasz összetett öreg bor lett..
a franszoák sem a sörükről híresek
ez az idióta űrtartalom is tipikusan náluk fordul elő :)
februárban ittam egy kaja után egy Fostert UK-ben
kicsit furcsa volt a doboz mérete, némi nézelődés után kiderült, pintes :)
0,568 liter.
ezek a kommersz borok nálam feketelistán vannak: BB, Hilltop, Varga, Nyakas, Ostoros, Dankó. Okádék mind, nincs kivétel.
én mindjárt bontok egy üveg Fischer sört, ami meglepő módon francia és szenzációsan finom. Gyönyörű csatos üvegben van, síelésből hazajövet telepakoltam vele a csomagtartót. 2,20€ körül mérték a 6,5 decis üveget.
Ma ilyet ittam, ízlett:
http://www.hilltop.hu/public/webshop/products/resized/edes_hilltop_feher_cuvee56.png
Igen, sztem is benne lehet a hiba, nem itta meg azonnal :))
Szakértő nem vagyok, de nagy tapasztalattal rendelkezem :)
Eleve nem normális dolog műanyagban tárolni, de rövid időre nem gond.
A levegőtől oxidálódik, veszít az aromából, alkoholból, szóval könnyen lehet teljesen más íze 2 nap után.
Benned is lehet a "hiba", úgy értve hogy akkor más szájízzel ittad, most meg mondjuk egy édes kóla, vagy fogmosás után.
Ha olcsó a bor, akkor zutty ki, ne kínozd magad vele :)
Ha drága, akkor meg hamar meg kell inni, vagy levegőmentesen elrakni.
Kérdés mindenkihez aki szakértőnek tartja magát!Normális az,ha egy bor két három napig mondjuk egy 2 literes műanyag palackban áll,majd félbe hagyva a maradék egy liter, bár az alkohol tartalma nem csökken,de maga a bor valahogy kiüresedik?Köszi mindenkinek!!
Úgy alakult, hogy tuti nem tudok menni, se május, se nyár...
egyetértek, nekem is akkor ősz :)
rábeszéltél vagy 3éve a Galántai pincészetre,te meg Frittmannozol?:)
egyébként bő éve voltam ezen a szórakozóhelyen: http://www.retro2.hu/?h_id=95&hsub_id=98
ott frittmann rose-tam végig,olyan xarul voltam tőle másnap,hogy csak na,Galántai termékkel igy még nem jártam soha.
de mondjuk az utóbbi időben szinte semmit nem borozom.
vörösben,Chardonnay-ben,nekem ő a favorit,tőle jobb számomra nem kell.
http://www.pecsiborozo.hu/blog/borhotel-nyilt-szekszardon
világos borokban pedig Galántai,verhetetlen továbbra is:)