Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #728065

nem vagyok nagy boros..a barátom szereti..de ő nem majomkodik nem lötyköl nem köpi ki..csupán szereti...ha csak iszogatni kell akkor a legtöbbször nekem ez pezsgő vagy viszki..Egerben vagy boros vidéken a cimborákkal elborozgatok..

Én kajákhoz szeretem a bort.. nálam nincs olyan vöröshusokhoz vörösbor fehérhusokhoz fehér..egyszerűen amit megkívánok hozzá.

Ha kinyitsz egy palack bort..fogysztás elött kb 1-2 órát levegőztetni kell..mások szerint ez bortól is függ..némelyiknek kellene 10óra is.. dekantáló edénnyel is szokták..ez gyakorlatilag áttöltöd a bort egy speckó edénybe...de óvatosan nem csobogtatva..

Én azt gondolom a jó bor az jó bor..én a pohárba töltés után szoktam várni egy keveset..akkor nem olyan savas.. én érzek egy kátrányos ízt a legtöbb vörösborban..a magyar borok elég savasak..

Félig teli üveget másnap meg lehet inni..de 4-5 nap után szerintem sokat veszít a minőségéből.. illatán lehet érezni..főleg ha nem hűtőbe teszed.

Néha ittam érdekes borokat, egy itteni kollégától kaptam (nem nevezem meg hátha kellemetlen neki) ami változtatta a karakterét..amikor felbontottam egy fiatal könnyű bor..és másnapra egy ravasz összetett öreg bor lett..