mindig az időpont meg a mérték a kérdés. Majd vmi szekszárdi bor mellett filozofálunk rajta, nyáron tervezek arra menni :)
mindig az időpont meg a mérték a kérdés. Majd vmi szekszárdi bor mellett filozofálunk rajta, nyáron tervezek arra menni :)
Szerintem az egyértelmű volt, hogy ha valamiért , bármilyen okból a régiónkba pénzt nyomnak akkor mi az unortodox alulteljesítésünkkel egy célpont lehetünk.
Hogy ez éppen most következett be és ilyen gyorsan ennek sok oka van. Ugyanennyi erővel lehetett volna ez 14 -ben is ha a választások miatt nem húzzák el a végső mentést stb.
De maga a szituáció adott volt, csak az időpont volt a kérdés. Legalábbis én így látom.
Bedöntés is és az unortodoxia kiárazása is gyors volt. Meghozták a döntést aztán léptek, gondolom egymás elől tépték el.
Az , hogy maga a régiónk komoly szinteket lépjen felfelé már nehezebb történetnek tűnik. Főleg most az amcsi kamatemelés közeledtével.
mindenre lehet magyarázatot találni :) Igazából tök mindegy, ez ugyanaz a papír, mint 3 hónapja... és mi lez 3 hónap múlva azt meg senki se tudja
Maga a szituáció az én megítélésem szerint az emelkedés előtt az volt , agyon voltunk verve a régióhoz képest is. A régió az EU válságot szenvedi, nálunk ehhez jött pluszban az unortodoxia.
Ezzel az emelkedéssel az unortodoxiát kb kiáraztuk, és ott vagyunk ahol nyomott régiónk van.
Azért lehetett ez ilyen gyors mert ezt a nyomott állapotunkat gondolom érezték alapoknál is, jött a QE ami ide irányította a figyelmet.
Ennyi vsz.
Innen hogyan tovább. Leginkább azon múlik az EU-s QE mennyire rázza fel a gazdaságot Eu-ban. Nem 1-2 hónap alatt fog kiderülni.
Ezen múlhat az is, hogy nálunk ezeket a "válságadókat" ki lehet e vezetni. Nem pörög EU az életben nem tudjuk kivezetni.
azért azt remélem érzed, hogy Lázárunk bejelenti mégse törlik el a bankadót, akkor aztán megint fundázhatsz... Iszonyat mutyit toltak a srácok, kb mint annó a bedöntésnél is...
ígéretekre emelkedett 85% körül a papír :)
Az lenne a jó, ha ez a fundában is elkezdene látszani a cégnél. Mármint , hogy lezárult ez a kínlódásos periódus.
Mert a számokban hát nagy képzelőerő kell egyelőre, hogy a növekedési fordulatot stb lássam.
Ha ott is jön majd ez a fordulat akkor az optimizmus elég komoly szintekre viheti.
Egyelőre csak annyi vsz, hogy az alulteljesítő régiót is alulteljesítő buxot megtalálták és régiós szintre felhozták.
Ez a sokéves kínlódás kiölte a hitet, hogy emelkedni is tud itt valami a Béten.
Gondoltam egyébként , hogy ez lesz egyszer csak megtalálják Bétet a nagy alulteljesítő fos állapotában. Mit ne mondjak elég sokat vártak rá.
De nem tudom nem észrevenni, hogy csodák csodájára éppen akkor történt ez amikor a nagy dev hiteles végső mentés , banki kiegyezés stb megtörtént.
Távlatokban nézve logikus ami történt nem? 2011-ben szétverték mert jött a nagy mindig végső mentéssorozat Izaura 1532 rész stb stb éveken keresztül. Most mintha egy más időszak látszana a következő évekre. Ez is vsz szerepet játszott ennyire belevettek.
Aha, ja...valóban...az a baj, h lefele mindig gyorsabban megy :)...az a Kva gravitáció!!!
6000 felett voltunk ezt már fel kell jegyezni , régen történt ilyen . :) Erre mondod , hogy megérkeztünk?
Elég idegrángásos ez a mai nap ahogy elnézem a szélső értékeket. 6 felett 5700 környéke.
Na de kinyílt, az a lényeg! ;-)
Záró tippem mára 5555. :-)
-3% mi mészárlás???? Tegnapi +8% után... ha ma 5400 alatt zár, akkor talán...
4000-nél nem vettem, vártam, hogy lesz vmi nagy össznépi medve a világban, és 3500 alá ütik az otp-t...
azóta ment fel 6000-ig.... itt már tuti nem veszek, de rohadtul bosszant, hogy kihagytam egy laza 50%-ot 4 hónapra.
úgyhogy újra azt várom, hogy menjen vissza 4000 környékére, de jobb lenne valóban alá...
idén sem lesz vmi gazdasági összeomlás?
szerintem még 4000 alatt is...
rányitottam, de nem felette, kivártam...
Baszki, hogy most érek haza! :-/
Rányitottál végül 6k fölött?
Gyönyörű forgalommal esik, ahogy nézem.
az otpben az a yo ,hogy bárhol vehetem:)
ha nem sikerül,akkor is fizetek...mind1,csak pörögjön a pénz:)