visszadobta..
Haver ma reggel szivárványos pisztrángot fogott a Dunán. Kenyérrel.
Brutálisan néz ki . Nagyon szép hal de rámentek arra úgy is fényképezzék még nagyobbnak tűnjön. Egyik másik képen úgy néz ki megenné a horgászt is akkora feje van. :)
http://fishingtime.hu/horgaszhirek/vegveszelyben-a-po-harcsaallomanya
Olaszok szeméthalként kezelik a harcsát, olyasmi náluk mint Usában a ponty. Tudtommal most sincs rá korlátozás bármennyit lehet fogni.
Ekkorát fognék lehet, hogy megsajnálnám azért , de még fele ekkorát is. Ott feküdne a csónakban nagy öreg jószág, nem biztos lenne szívem széttrancsírozni. Inkább ússzon tovább.
Csak tudod ez lóvé is, ha eladja ekkora hal 200 k. mondjuk vagy több. Az is számíthat. Nem ő fogja megenni az valószínűnek tartom. De ha igen majd kérek tőle egy darabot megkóstoljam milyen íze van. :)
Attól függ hol fogja mennyire halas víz . Lehet egy 40-60 kilós is nagyon zsíros agyontelepített kis vízen.
Bár azt mondta ennyire zsíros harcsát még nem látott megközelítőleg se, gyomor környékénél volt 5 kiló zsír rajta, hátán 5 centis meg ilyenek. :) Pedig ő fogott már 100 felettieket is nem egyet. Nem Mo-n.
Pakson Atomerőmű tavon ha vissza akarta volna engedni helyszínen kivégzik. Mi pusztítást csinált ez ott a kis telepített pontyokban, nem csoda ilyen kövér volt.
Még ami érdekesség a mell és farokúszója le volt teljesen kopva több centivel kisebb volt a normálisnál valószínű egy üregben vagy alámosásban volt a tanyája, szűk helyen és lekoptatta az uszonyokat. Folyón betoncsőben lakó harcsáknál volt ilyen. Nem csoda ilyen tápos volt alig védekezett.
szép..de én elengedtem volna..mérés..foó utána elenged..40kilósig jó egy harcsa..
Haverom fogott egy 99 kilóst . Megakasztott még egyet ami hasonló méretű volt az elment. Pakson. Nem gondolta ekkora 80-asnak saccolta és így darabolva mérték le, lehet megvolt az 100 feletti is.
Azt mondja annyi volt a fárasztás part mellett néhány méterre éjszaka megakasztotta levitt kb 100 méter zsinórt de úgy ő már ült a földön nehogy berántsa . :) Aztán utána a földön ülve visszacsörlőzte és a hal már nem ment sehová, 15 perc alatt kivették. :) Nagyon zsíros volt lehet azért fáradt el ilyen könnyen. Olyan zsír volt a hátán mint egy mangalicának.
Szürkék megzabálnák őket. Kitűnő harcsacsali lenne most. Telepíteni kell csukákat hamar eltüntetnék szerintem.
Vagy importálnak 1-2 magyar rabsicot garantált, hogy hal nem marad a környéken sem, nemcsak aranyhal, ikra se. :)
Garázsban ahol kutyultam még mindig érezni az illatát. :) Ezzel nagyon óvatosan kell bánni.
Fornit: meg. Miután darával is elkevertem, megnyaltam . Szoktam így ha keverek új etetőt , megízlelem mi is lett belőle. Olyan fűszeres jellegű de nem tudtam beazonosítani, lehet valami kambodzsai cucc. :) Ha magába a tömény aromába nyalnék bele akkor szerintem le is fordulnék a székről.
esetleg grillezéshez is kipróbálhatod a pác készítésnél :D
Sikerült beszereznem 1:5000 javasolt hígítású poraromát. Meghatározhatatlan illat és íz, de leginkább vegyes fűszerkeverékre emlékeztet.
Tegnap du-án teszteltem . 1 kiskanállal adtam 1 deci melaszhoz és 2 deci vízhez, egészet összeráztam.
Aztán ezt kb 3 kiló saját darakeverékhez. Olyan illata lett attól féltem túladagoltam. :)
Matchbotozásnál használtam, egyszerre beetettem 3 kiló anyagot, beállt rá a ponty kb etetés után 2 órával, mást már nem lehetett fogni , ponty és ponty és ponty. :) Jó volt.
Tavalyi rekord megdőlt. Komoly műszereket használnak, Daiwa Basia orsó .
Ez nagyon jó film, el lehet lesni sok mindent.
Nem kopik legalább a sok fenéstől. :)
4 kiló pár deka volt a hal , jól becsültem, és nem bántották a vidrák, úgy látszik szák az akadály nekik, vagy másfelé portyáztak.
Van hód is , nem találkoztam még velük. 1-2 vízparti fát megrágcsáltak rendesen, van egy vízmosás annak a környékén "építkeznek". Nem baj elférnek , Duna-Dráva területre "telepítettek" pár éve, talán onnan vándoroltak ide.