Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: nincs cím

#730974 Margaretta Előzmény: #730961

Hosszú utazásokon odafele több kiszállókkal megyünk, de visszafele egyfolytában és a nem várható katasztrófák, vagy késéseknek köszönhetően belefutunk a 30 órán felüli időknek. Én még magamon sem és az utastársainkon sem tapasztaltam ekkora tahóságot, ami a képeken látható.

Ha elgyötörtek vagyunk nagyon, mert például most február elején a Catay Pacific 8 órás késéssel szállt fel Hong-Kongból visszafele és még 5 órát alhattunk is egy 4csillagosban kárpótlásként, mégis jól jött egy nem tele gép, ahol harmadannyi utas volt és nagyon élveztem éjszaka a négyüléses/vagy ötüléses (nem jut eszembe) középsoron való elnyúlást. De ha telegép van, eszembe nem jut, hogy ilyen allűrökkel szívassam az utastársakat.

Ha nincs semmiféle fennakadás a járatindulás tekintetében, akkor hogyan bírják így elhagyni magukat, mert egyszerű esetben, csak kondicionálnunk kell magunkat a hosszú repülőútra és nincs semmi probléma.

#729259 Fornit Előzmény: #728779

Engem sem vonzanak ezek az utak semennyire.

Nagyjából az általad leírtak miatt:)

#728783 Margaretta Előzmény: #728781

Ezért is írtam, amit.

Beleszaladhatsz a zsúfolt futószalagos étkezésekbe.

Az egy koktélért, bármi innivalóért fizetett irreális összegekbe, meg a ténfergésekbe, hogy mi a rossebet lehet tennem ingyen:) A fakultativ kirándulásokért külön fizetni kell, ezt mindenképp nézd meg, lehet hogy nem. Bár furcsállnám.

Ha nem akarsz pénztszórni és semmit tenni zsúfolt helyen, akkor ki kéne hagyni.

Az eddigiekből én úgy érzem, hogy te is úgy gondolkodsz erről, mint én.

Ja, oda kell menned repülővel az induláshoz és vissza kell jönnöd repülővel haza.

Ennyit bírtam közölni erről:)

#728781 KawaBazsy Előzmény: #728779

Azt gondoltam, h éjszaka megy, nappal meg várost nézel.. bezárva én sem szeretek lenni.

#728779 Margaretta Előzmény: #728778

Nézzél szét azért a neten a hajóutakkal kapcsolatban.

Én el sem tudnám képzelni, hogy jó lehet egy olyan utazás számomra, ahol be vagyok zárva egy pénzlenyúlós helyen és nem tudok menni valahovabárhova akármikor.

Ezek az utak igazán arra jók, hogy olyan helyeken kössenek ki a hajók, ahol még nem jártál, kutyafuttában megnézzed és ha tetszik a következőben oda menjél.

Bár, mindenkinek vérmérséklete és pénztárcája szabja meg az utazás módozatait.

http://utikritika.hu/hajoutak/velemenyek

Ma elmentünk vásárolni, …

#728778 KawaBazsy

Ma elmentünk vásárolni, s amíg bnő bababoltban nézelődött (ott nem találtam semmi érdekeset :-), addig egy Neckermann iroda kirakatában érdekes utakat találtam. Marseille-ből indul luxushajóval, s elpöfögnek Mallorcára, Barcelonára, Malagaba, Lisszabonba, Casablancába, Tuniszba, stb., úttól függően. Ez azért poén, h egy nyaralás alatt nem csak több országot, de akár több földrészt megismersz.. ráírtam a bakancslistámra. :-)

#728776 Margaretta Előzmény: #728740

Mindenhol így dobálják.

Emiatt nem is értem azokat, akik iszonyat drága bőröndöket adnak fel a repülőtereken.

De bizonyára a becsekkolás közben jóérzés lehet számukra nézegetni azokat.

Vagy sznobságból, hogy nekik ilyenre is telik mutatván a tökismeretlenek számára nekik milyen cool.

Bár, a szállodai megjelenést is emelheti.

De ha olcsóbb szállodába megy, belesímul a tájba az ócska bőröndjével.

Ha drágábba, tökmindegy, ha kifizeti a nagyösszegű számlát.

Mi a tanulság mindebből: nem kell a tárgyak bűvöletében élni:)

#725320 Margaretta Előzmény: #725319

Bementem a konyhába, megmutatták, hogy hogyan csinálják a pollo al ajillo-t.

Már sokszor elkészítettem itthon, de csak hasonlít, nem olyan.

Kihozzák a csirkecombokat egy cseréptálban, hozzá a kanári krumplit és a mojokat, iszonyat nagy tányér salátát. Meg sem bírjuk enni.

Hozzá egy-két csapolt Dorada sör. Tokjo.

A kanári krumpli nagyon aprószemű, mert ott a kőben és melegben csak akkorára nől meg, viszont nagy íze van. Ezt főzik meg héjastul nagyon sós vízben. A mojókkal (szósz) iszonyat finom.

#725319 Margaretta Előzmény: #724785

http://www.restauranteotelo1tf.com/

Itt és az OTELO 2-ben a fanyabei strandon kell enni a pollo al ajillo-t (fokhagymás csirke) kanári krumplival. Ez ott az eredeti étel, egyszerüen óriási!

Van még nyúl is olyan pörköltesformán készítve, az is páratlan.

Nem kell főzöcskézni, mert az ára is nagyon baráti.

#724642 Margaretta Előzmény: #724630

Nagyon jó, hogy szinte szavak nélkül kölcsönösen egy hullámhosszra/lélekre bírsz hangolódni az emberekkel. Itthon ez nem egészen így van.

Az előző hsz-embe utólag beszerkesztettem egy ilyet, csak már nem tette bele a gép.

Balin van egy gyönyörű part lakott területtől távol, a Dream land.

Régen fa- és bambuszépületecskék, templomocska volt ott, de ledózerolták és egy befejezetlen betonrengeteget hánytak oda.

A templomocska helye üres. Egy öreg néni minden nap odaviszi az ételáldozatot az isteneknek.

Egymás kezét fogva, némán sirdogáltunk.

#724630 Ibiza Előzmény: #724609

"...de én anélkül bírok bámulni kifele a fejemből órák hosszat ilyen helyeken kenyérdarabkákkal kézből etetve a halakat:) "

igen..ha utazom én is így szoktam pihenni..tudatosan semmin nem agyalok..nem vetek fel magamnak gondolatokat..hagyom, hogy agyam elrendezze a dolgokat.. csak fexem a partom..hallgatom a hullámokat.. vagy sznorkerezem ahol egy új világ nyílik..pattog a sós víz..vagy sétálok a parton..keresek kagylókat..egyebeket.

ha megyek valamerre kinyitom az agyam..beszippantom a dolgokat..iillatok ízek szagok.. mindent..mindenhol eszem a dzsumpiban..de ott ahol sok helyi van..imádom a piacokat..de azokat ahol a helyiek veszik a főzéshez a cuccaikat.

#724609 Margaretta Előzmény: #724606

Akkor érdemes bármikor is bárhova speedboath-ozni, ha baráti ára van, nem hullámzik a tenger, vagy ha hullámzik dalolva kibírod a szétrázásodat pár órán keresztül.

Menni, szétnézni mindig egy jó dolog. A Gili szigetek leginkább a sznorkelingeseknek, búvárkodóknak való, de én anélkül bírok bámulni kifele a fejemből órák hosszat ilyen helyeken kenyérdarabkákkal kézből etetve a halakat:) Lombok népszerűbb célpont.

Ha először mész Balira, ott is elég sok a látnivaló. Taxival érdemes menni bárhova is. Ha konkrét helyre viteted magad, megbeszélitek, hogy este mikorra jöjjön vissza érted, az biztos úgy lesz és az oda-vissza díjat a végén kell kifizetni.

Nem mindenhol vannak szép, homokos partok (mint Sanurban vagy Kután), vagy korallok fehér homokkal és a pálma a víz fölé hajlikkal, de ott mi nem ragaszkodunk ehhez. Tanjung Benoát kedveljük, meg a parti utcácska éttermeit este.

#724606 potter03 Előzmény: #724169

Szia Margaretta! Szted érdemes átutazni Baliról (Sanur) Gilingre? Ahogy olvasom még speedboattal is 1-2 órás út egyirányba.