Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#719839 TrendMan Előzmény: #719832

Pedig az déli országok soha nem fognak úgy müködni, mint az északi protestánsok.

Ez már USA esetében is gond volt.

Talán tanulmányozni kéne, ott hogy csinálják?

(Mert én még ilyen összevetést nem hallottam.)

#719832 banyaiz Előzmény: #719824

Szabad választás lehetősége fennáll. Elméletileg. Gyakorlatilag, beláthatatlanok a következményei adott országnak, és a közös pénz számára.

Szóval max akkor valódi lehetőség szerintem legalábbis ha már nem lehet összetartani eur zónát és úgy szavaznak a tagok mindenki vissza a saját pénzéhez.

1 valaki kiugrik , vagy kirakják nehéz elképzelni. Így viszont milyen szankció van a kezében a renitensekkel szemben? Gyakorlatilag semmi. A szövegen kívül.

Érdekes felállás.

#719824 TrendMan Előzmény: #719821

Szerintem van ilyen, csak senki nem tudja megbecsülni az árát.

Ezért majréznak tőle nagyon.

#719821 banyaiz Előzmény: #719805

Nincs ilyen alternatíva. Beláthatatlan következmények a többi eur használó számára. Közös a pénz, ez azzal jár ha az egyik ország bajban van, kerül amibe kerül ki kell menteni mert nincs olyan opció, hogy ő kiszáll az eur zónából és visszatér a saját lóvéjához, széthullhatna könnyedén az egész eur zóna.

Ez ad olyan helyzetet valaki bajban van akkor elég sokáig tesztelheti a többi érdekelt tűrőképességét. Lásd görögök. Van egy alkupozíciójuk . Nem eur zóna tagok lennének nem azt mondom kutyát nem érdekelné mi van velük , de sokkal kisebb jelentősége lenne.

Ha erre nem találnak megoldást akkor ez állandó program lesz ilyen országokkal akiket oda bevettek.

Ez nem volt pánik, az ma…

#719809 TrendMan

Ez nem volt pánik, az majd lesz.

Ez csak amolyan pánicsacska:-)

mondjuk olyan hujjjjj de…

#719806 Borska

mondjuk olyan hujjjjj de sokáig nem tartott a pánik, erősek a piacok

#719805 Borska Előzmény: #719800

kíváncsi vagyok erre mit lépnek, mert ha elhagyják eurót visszalövik magukat a kőkorba, de legalább lesz egy új valutakereszt amit lehet trédelni :)

usd/drachma long

eur/drachma long

drachma/huf erős short

:)

#719800 banyaiz Előzmény: #719733

Azt kellene fenyegetőznek aztán mondani nekik el lehet hagyni a hajót, nem muszáj eurózónába lenni, eu-ban sem, viszont nem látásra.

Azt hiszem elkerekednének a szemek. :) Csak hát ők is tudják , hogy ez Eu-nak nem opció , könnyen pávatáncolnak.

#719798 banyaiz Előzmény: #719733

Usa kamatemelés ott lebeg . DAxot hajtja eu-s qe, ha nagyon megrántják mondjuk májusig , akkor lehet számítani egy szép zakóra usa kamatemelésre, fél szemmel azt nézik mikor kell ajtón ablakon menekülni . Májusig nagyot emelkedik sell in may vsz.

Persze lehet éppen ez a nagy esés a mostani szintekig fog tartani mondjuk 13 k-ról. :)

Görögök nyomják a pávatáncot. Unortodox II. Kiszállni nem akarnak , de kell mutatni a választóknak kemény az új kormány. Nem egyezünk meg nem egyezünk stb, ja mégis megegyeztünk.

Nagyon nagy problémája ez az eurónak innen ha valakit bevesznek nincs visszaút. Mindenféle ilyen tróger népség "zsarolhatja" a közösséget.

"viszont ha rájönnek az …

#719789 Borska

"viszont ha rájönnek az invesztorok hogy a görög trükk az adósság lízingelésére pofátlan és ragadós dolog lehet , visszaadják az optimizmus emelkedését

vagy elgondolkodnak hogy azokat az újfajta görög kötvényeket ki fogja lejegyezni, egyszer kétszer elszarták már a becsületet "

10.57-kor emiatt nyitottam a shortot, bassssszus, mostanság fáziskésésben vagyok :) kíváncsi leszek a holnapra, daxban a kezdeti leütést megveszik-e, hisz elvileg kész a "B"-terv, ha mennek görögök,már pedig ha nem fizetnek kirakják őket mint macskát sz@rni, akkor jöhet a keserű pirula, de picit távolabbról nézve még tán erősítheti is EU-t

#719787 Boby. Előzmény: #719782

Szerintem a lányok bugyiját le, a tőzsdét inkább felfelé szokták rángatni.Számomra legalábbis nehezen elképzelhető,hogyha van valós vételi erő akkor valaki csak azért, hogy olcsóbban vegyen, eléget egy rakás gubát. Inkább beáll a sorba és örömmel konstatálja, hogy minden erőlködés nélkül hízik a számlája.

jól bekavartak a görögök…

#719785 Borska

jól bekavartak a görögök,vazze nincs szerencsém, ha előbb tudom meg az öntés okát le nem zárom......

az előbb még örültem a nullának, most már fáj

nehéz időszaknak nézünk elébe, nem lesz egy egyszerű eset itt jól keresni, vagy akár sikeresen swingelni

Én azt nézem, hogy napok…

#719782 TrendMan

Én azt nézem, hogy napok óta először nem fel, hanem lefelé rángatták zárás előtt.

#719779 Boby. Előzmény: #719775

Szerintem ez ma tömés volt a javából. Okosan, éppen csak annyira, hogy még ne repedjen meg a libák mája.

sp short ebbe a leöntésb…

#719775 Borska

sp short ebbe a leöntésbe gyakorlatilag nullán zárva, brrrrrrr

életveszélyes a short, fene tudja de ez a ferde tető lassan átereszt és akkor rakéta jön

...vagy nem

Kijött valami hir 11.30-…

#719746 TrendMan

Kijött valami hir 11.30-kor, amit nem látok?

Mi volt ez az izomrángás részvényben, aranyban etc?

#719741 Boby. Előzmény: #719738

"erős lenne megint 400milliárdot elégetni "

Ez nyomda. Ezt nem a németektől veszik el. Amíg van hit mögötte és a boltban elfogadják, addig nyugodtan lehet csinálni.Nem ezt csinálja a FED,EKB,BOJ?! Miért pont a görögök ne kaphatnának belőle?!