Én nem tudom, mit idéztél a 7%-ról, azt én is tudom, hogy miket mondott simor.
Én azt mondtam, hogy durván más a szitu most, és az valóban durva hazaárulás lenne, ha most 7%-on tartaná, de erre azon kívül, hogy szerinted ezt tenné, semmit nem tudsz hozni. Amiket beidézel, az ezt nem fogja alátámasztani.
Én simort sem tartom zseninek, egy szürke old school bürokrata, és matót sem tartom zseninek, én pl. emlékszem arra is, mi történt amikor 2000-ben szóhoz jutott az első orbi kormányban, onnantól tértünk le az egyensúlyi pályáról, és nem tanult belőle...
felőlem tarthatod zseninek matót, aki amolyan zseniként szórja szét a százmilliárdokat, de kizárt hogy az old school simor ne követte volna az ekb-t, az ekb is lassan fogta fel, hogy enyhíteni kell, és simor is lassan fogta volna fel, de előbb utóbb felfogta volna.
Utoljára írom le, aztán befejeztem:
5% infláció melletti 7% kamatot tartva,
ugyanaz az ember alacsonyabb kamatkörnyezetben, 0% inflációnál nem tart 7% kamatot és ezt a marhaságot nekem nem fogod bemagyarázni, amikor az egész világ két év alatt vágja a kamatot mint a répát, még ha szabotálni is akar, akkor sem, főleg hogy már nem téma az IMF sem - legalábbis egyelőre
az én feltételezésemet a józan paraszti ész igazolja, a tiédet semmi - ettől még lehet igaz, amit feltételezel, de nem következik semmiből, viszont világraszóló hülyeség lett volna, és meglepetés, bocs ha ezt előjel nélkül nem tételezem fel, ahhoz előjel ugyanis az lett volna, ha 2011-12-ben 10-12% kamatot akar, ilyen pedig nem volt