olyasmi
olyasmi
12500 törésével a célár 11600körül van, támasz gondolom stoppok miatt szelte...
Joarasitjak, de most tori le a tamaszt eppen. En ezt kerulom. Matgab vajon tartja meg a 13,100ast? Lassan itt van a -10%.
alakul az árfolyama.
"Az orosz kormány támogatja a Surgut-ot a MOL-lal
történõ tárgyalások során, nyilatkozta Igor Sechin,
orosz kormányfõ helyettes. A Surgut tavasszal a MOL
21%-át vásárolta meg az OMV-tõl 1,4 milliárd euróért.
A tranzakció mind a MOL vezetésében, mind a magyar
kormányban aggodalmakat keltett. A Kreml-hez
közelálló orosz társaság közeledése - saját bevallása
szerint - baráti.
Eddig is világos volt, hogy a Kreml valószínûleg támogatni fogja a Surgut-ot. Ugyanakkor a verbális megerõsítés
arra utal, hogy az orosz felek akár tovább is elmehetnek annak érdekében, hogy a MOL-t barátságosabb
hozzáállásra kényszerítsék. (A MOL-nak ugyanis érdekeltségei vannak Oroszországban.) Nem kizárt, hogy ez
a hír állt a pénteki zárás elõtti hatalmas esés hátterében.
A szlovák SPP gázvállalat 2 milliárd köbméter gáz beszállításáról írt alá öt éves szerzõdést a Slovnafttal. Az SPP,
melynek 49%-ban a GDF Suez és az E.On a tulajdonosa, elmondta, hogy a szerzõdés 2013-ban jár le. Méretét
tekintve ez az egyik legnagyobb szerzõdés, mely egy gázkereskedõ és egy végfelhasználó között létrejött a
közép-európai régióban. Az SPP egy olyan vezetékrendszert üzemeltet, mely az orosz gáz európai felhasználásának
csaknem 70%-át szállítja. A Slovnafttal együtt a legnagyobb szlovák vállalatok közé tartozik.
Pozitív, de árfolyamhatásra nem számítunk."
már benne vok .. de ha folytatódik ez a lejtmenet rá fogok venni és több fronton próbálok valamit kezdeni a kialakult helyzettel... :)
11800-11900 között jó beszálló, alatta 10900. Sztm
Köszi mindenkinek. Nem aggódok túlzottan, még... nem is ez a fő részvényem. És nem DT-s mentalitású vagyok.
http://kepfeltoltes.hu/view/090621/MOL15_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Még nincs veszve semmi,"csak" kicsit tág a stoppod.....
uhhh az jó magasan van ... remélem optimista ember vagy :) :) kitartást ;)
Az orosz gazdaság elég nagy szarban van, nem fognak szórakozni nagyon, kell nekik az olaj és a gáz pénz, amit EU-tól kapnak.
Nagyon csúnyán televagyok tömve részvényekkel. Még 1db Philaxiát tudnék venni 1Ft-on... ;-)
Engem a MOL, kizárólag a közép-európai stratégiai pozíciója miatt érdekel, és ez igen ütős kártya a gázellátási, vezetékesdi, gáztárolósdi játékban. Kellett az OMV-nek, kell az oroszoknak, kell Nekünk. Az EU is védi. Kell mindenkinek szinte minden áron, függetlenül attól mennyit ér, és mi van benne, csak azért, mert itt van kulcsfontosságú helyen.
Az ukránok nem fizettek, ezért az oroszok csökkentették a gáz mennyiségét annyival, hogy az elég legyen európának. De az ukránok nem akartak fázni, így loptak belőle. De ha valaki fedezi a ruszkiknak a veszteséget, ők nyomnák a gázt éjjel-nappal. Kérdés, ki és hogyan fizesse meg azt, hogy ha ukrajna nem fizet. De miután szerintem rájöttek arra, ezt a kérdést nem lehet megkerülni, elkezdték sumákolva megoldani. Mert gondolom abban egyetértünk, megoldásra szükség van. Mert ha ukrajna fázik, akkor felháborodik, akkor felkelés is lehet, akkor csökken a hrivnya, akár el is értéktelenedhet, és akkor mi lesz a kedvenc OTP papírunkkal???
Ha gondolod még válaszolj rám, szívesen olvaslak, de én asszem túlbeszéltem ezt a témát:)