Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#715123 Grizzly Géza Előzmény: #715120

Ez azért is van, mert a szervezők is b@lfaxok. Meg lehetett volna szólítani azt a 3 milliót is, akinek sehol sincs a beígért, örökölhető egyéni számlája. Decemberre már van vagy 3 tüntetés szétaprózva, egymásra szerveznek, megosztottak, megérezték, hogy ebből lehet valami és egyenként nyúlnák a politikai hasznot. Egy nagy tüntetés kellene, amibe beleremeg a rablóbanda és a helyére takarodik.

#715121 banyaiz Előzmény: #714994

Ep-m van . Oda azért jobb befizetni mert ki tudom venni számlák ellenében.

Nem fogják ÖNYP-t bántani vsz. Az már egy minőségi váltás lenne hozzányúlnának. Ennyi erővel a bankbetétekhez is hozzányúlhatnának.

Szép hozamai voltak Önyp-nek jól termelt. Úgy gondoltam hozamokat kiveszem aztán 20. év után döntök a tőkéről maradjon ne maradjon. Lehet bent hagyom majd nem árt ha van egy ilyen megtakarítás is, csak ezeknek a megvédéseknek az üzenete nem jó.

#715120 banyaiz Előzmény: #714993

Oszd meg és uralkodj , kevesen szolidárisak velünk akik maradtunk mert ha már az övéket megvédték.....

Kommunista leszalámizós taktika.

Pofátlanak nagyon.

#715086 Margaretta Előzmény: #715084

Én a veszprémibe jártam.

Az még talpon van.

Notórikus érettségi találkozósok vagyunk már régóta és az osztálytársunk, aki jezsuita szerzetes, rendhagyó miséjével indítunk az iskola kertjében lévő kápolnában, vagy egy osztályteremben:)

Bármilyen furcsa jogász, közgazdász, programozó, könyvelő, könyvvizsgáló, szerzetes, belgyógyász, kórházigazgató, mlsz-elnök, fizikaprofesszor, világutazó, meg még mindenfélék lettünk a vegyipari után:)

#715084 Tapasz Előzmény: #715079

Én is vegyipariba jártam :-). Ha az Irinyibe akarsz menni, akkor ne menj, mert már bezárták.

#715079 Margaretta Előzmény: #715074

Nem mindegyik kötelező nyári szakmai gyakorlat szerepel benne.

Én pl. pár éve lekérdeztem az én nyilvántartásomat és a 3-ból (vegyipariba jártam) csak egy, a másodév utánni van. Egészen biztosan nem fogok elmenni a középiskolámba, hogy megszerezzem.

Fura módon olyan hiány is van benne, hogy folyamatos többéves munkaviszony közben nincs meg egy év. Ezt az eredeti munkaszerződéssel lehet igazolni.

#715074 Papus_stock Előzmény: #715070

>>Tök érthető volt számára is számomra is, sőt ingyen is megértettük:)

Szuper ;-)

>>Általában nem szerepel a kimutatásaikban a katonaságban....

Még jó, hogy megvan a katona könyvem. Ez nekem csekély 2év 3nap veszteség lenne.

Én tényleg várom ezt a "pakkot" mert vannak benne kötelező nyári szakmai gyakorlatok, meg egyebek.

Lesz mit olvasgatnom, ellenőriznem.

P.

#715070 Margaretta Előzmény: #715014

Konkrétan az egyik 58-ban született ismerősöm kapta meg adategyeztetés céljából a tb által nyilvántartottakat, ami teljesen részletes, benne van az összes munkahely, ott mettől meddig dolgozott, mekkora volt a jövedelme, mennyi tb-t fizetett be évekre/hónapokra lebontva.

Tök érthető volt számára is számomra is, sőt ingyen is megértettük:)

Mikor még magánnyugdíj pénztári tag volt, azokra az évekre csak a tb-be fizetett összegek szerepelnek. Akkor is, mikor már a magánnyugdíjba kellett befizetni, de az továbbította a tb-hez.

Így aztán sorba végigbogarászta, hogy a magánba mennyit fizetett és amikor bement a tb-be azt is mellékelte.

Általában nem szerepel a kimutatásaikban a katonaságban és a felsőfokú intézményben nappali tagozaton eltöltött idő. Emiatt a katonakönyvet, az indexet és diplomát be kell nyújtani. Célszerű kiveszekedni, hogy csináljanak róla hiteles másolatot, mert nem célszerű ezeket náluk hagyni. Eredeti munkaszerződéseket is bekérhetnek, azt sem kell náluk hagyni.

Az ismerősömnek jó sok idejébe tellett, hogy végignézze aprólékosan az adataikat, összekeresgélje a régi iratokat, mert, ha valami hiba marad benne és a végső határozat is azt tartalmazza, csak a bíróságon lehet utólag megtámadni.

Hátsó gondolataimban ott bujkál a kisördög, hogy lehet többen nem veszik a fáradtságot a bogarászásra, utánnajárásra és emiatt többeket fog hátrány érni a nyugdíjidő illetve összeg megállapításánál.

#715041 Grizzly Géza Előzmény: #715034

Kemény még a "ha majd 60000 ember fog kopogtatni a nyugdíjáért..." kezdetű okosság a főtolvajtól. ;)

És a "kormány nem engedheti, hogy 60000 ember nyugdíj nélkül maradjon"

Undorító csúsztatás és még finom voltam.

#715034 picirigo Előzmény: #715028

Iszonyú sok ferdítés van benne:

1. "azemberek 97%-a átlépett az állami rendszerbe"...ez a mondat beszarás, szinte semmi kényszerítő hatás sem volt!!!!

2. Cseh példa: ezzel példálózik a szerencsétlen!!!! Csak azt nem mondja ki soha, h ott 2016-tól megszüntetik az Mnyp-t, de a felhalmozott vagyont mindenki átviheti a Önkéntes pénztárba!!!! Azért ez egy kis hajszálnyi különbség nem?????

3. Inkább nem írom le mit gondolok....

#715027 Papus_stock Előzmény: #715024

Azért ennyire ne legyetek "egyszerűek" :( Számtalan élethelyzet van/lehet.

Lassan 40 éve ismert haverom a kormányzó párt váltás óta nem kap normális munkát . Már aláírni ment de "leszóltak" a minisztériumból, hogy őt nem vehetik fel. A megélhetés is gond neki hiába van benn 5 feletti pénze.

P.

#715024 picirigo Előzmény: #715022

Pont ezen röhögök én is...mi az, h "Tagdíj"???? Olyan nincs is :))))!!!

Más: ha valakinek van bent 2-4 esetleg több milkája, havi ezer forintot csak tud már áldozni rá!!!!

#715022 Grizzly Géza Előzmény: #715021

Nem is értem mit ért kötelező tagdíj alatt, mivel van olyan pénztár ahol ilyen nincs is.

Bp magánnyp: "NEM KÉRÜNK TAGDÍJAT, ADOMÁNYT!

A Budapest Magánnyugdíjpénztár eddigi körültekintő gazdálkodása miatt felhalmozott tartaléka évekig biztosítja a Pénztár további zavartalan működését, ezért nincs szükség pótlólagos tagdíjbefizetésre."

Arról, meg, hogy a pénztárak felélik a vagyont... Röhej 2.0

" A magánnyugdíjpénztárak a befektetéseiken az idén 14,9 milliárd forintos hozamot értek el, ez kilenc hónap leforgása alatt 7,7 százalékos hozamot jelent, évesítve pedig 10,4 százalék körül van a portfóliók átlagos teljesítménye."

#715021 Grizzly Géza Előzmény: #715016

Teljesen mindegy, mennyi lesz, mert a 70 % nem fogja tudni fizetni.

Esetleg ha kalkulál egy összeget a nyögdíjpénztár a működési veszteség lenullázására és az megfelel vargamisinek is, az elfogadható.

Ez egyébként röhejesen kevés, 140 millió veszteségre jut 60k tag, tehát 2300Ft/ év pluszbefizetésről beszélünk.