Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#714017 Spade Előzmény: #714014

"Feltennék neked egy keresztkérdést. Mi garantálja, hogy az árfolyamgát a hátralévő futamidő során ilyen feltételekkel megy tovább, illetve egyáltalán tovább megy e? "

Hát ha a meglevő szerződések ellenére (maga OV biztatta a zembereket h lépjenek be mert az nagy jóság lesz) megszüntetik az árfolyamgátat akkor sztem az orbán korszak végét látjuk, egy nagyon megerősödő jobbikkal. Ózd már most mutatja h mit hoz(na) egy megismételt választás.

http://mno.hu/belfold/2…

#714015 korpa

http://mno.hu/belfold/2016-tol-eltunhetnek-a-devizahitelek-1256742 innen kiemelve:

"2016. január 1-je után nem maradhat devizahitel Magyarországon, kivéve ha valaki önként vállalja a devizahitel-rendszert, de a bankoknak kötelező lesz megtenniük a forintosítás ajánlatát."

remélem aki fentiek alapján marad devizás azt majd 2018-ig még egyszer megmentjük...

#714014 banyaiz Előzmény: #714009

Feltennék neked egy keresztkérdést. Mi garantálja, hogy az árfolyamgát a hátralévő futamidő során ilyen feltételekkel megy tovább, illetve egyáltalán tovább megy e?

Szóval csak arra akartam célozni, hogy bármikor jöhet egy olyan verzió is, hogy most megadtuk a nagy forintosítási lehetőséget, de megszűnik az árfolyamgát, mert minek.

Vagy az állam kiszáll az árf gát támogatásából és a többi.

Agyrém dolgok, de amit már itt kutyultak nem lehet kizárni árf gát szerz ide vagy oda. Bármi lehet, az is amit mondasz.

Annyit tudok mondani ha piacin lemenne a forintosítás a hitelállomány nagy részénél az vsz pozitív Otp árf szemponjából, és az ország bóvliból való kikerülése szempontjából is.

Ha össze vissza tákolnak ahogy szoktak akkor az negatív.

#714011 Euroman Előzmény: #714009

ha nem törlesztenek, akkor viszont a kilakoltatási moratóriumot is fel kell oldani....aztán ballagjanak el a p-be...

nem szoktam sűrűn olvasn…

#714010 Sumér harcos

nem szoktam sűrűn olvasni ezeket,de ma gondoltam belenézek:)

ezek is átvágódtak a palánkon...

"Emelkedő forgalom mellett folytatódott az esés, amely során elérte az alsó bollinger szalagot, azaz a 3900 forintos szintet az árfolyam. Ezzel az MACD is eladási jelzésbe fordult, ami alapján további csökkenésre számítunk az augusztusi mélypont, 3726 forint irányába"

"A 3 900 Ft-os támaszt teszteli a bankpapír árfolyama, letörés esetén további 100 Ft-os csökkenés jöhet. Az alsó Bollinger-szalag lefelé nyílik, ez nem túl pozitív jelzés, várható a támasz sérülése. A jelenlegi technikai kép alapján mindenképpen célszerű várni a vásárlással."

#714009 Spade Előzmény: #714007

árfolyamgátnál egyértelmű h várni kell, az árfolyamveszteségnek csak az 1/3-t bukod azaz a svájci után 205 HUF-t fizetsz nincs olyan számítás ami miatt megérné 256-t fizetni :) hacsak azt nem mondod h 420 HUF lesz a svájci hamarosan akkor meg mind1 mert nem törlesztenek a zemberek és bebuknak a bankok. Szal ez a devizahiteles tv nagy hülyeség lesz, ami miatt az várható h rogi egyik napról a másikra terjeszt majd be egy frakció módosítót a zemberek érdekében és kinyit a zotépé -x%-kal esetleg

#714007 banyaiz Előzmény: #714000

Valóban árfolyamgátnál megoszlik a veszteség. Hát aki ebben megalapozott döntést tud hozni. :)

Ha ezt a kamatvisszatérítést megkapják akkor pillanatnyilag olyan Ft törlesztők lehetnek amik nem riasztóak. Ennyit lehet elmondani kb.

De messzebb nézve realizálni a deviza bukót, vagy tartani, van egy pár változó a történetben.

#714001 banyaiz Előzmény: #714000

Nagyjából kalkulálgattam annyi a matek ha piacin történik a váltás és Ab, Eb stb bólint erre az összetákolt fos törvényünkre ami alapján visszajár a kamatból, hogy kb 25%-al csökken a törlesztés (visszajáró kamat miatti tőkecsökkenés) aztán a váltásnál kb 10%-al nő a Ft hitel kamatok miatt pillanatnyilag (ugye itt még kérdés, hogy hosszú távon milyen Ft kamatok lesznek várhatóan a mainál magasabbak vsz)

Chf/huf hosszú távra hát arról lövésem sincs. Európai helyzet, és van e szándéka a kormányunknak egy forint gyengítéssel versenyképesség növelésre.

#714000 Spade Előzmény: #713990

A bankpapírnak az tenne jót ha véglegesen lezárnák már végre a deviza hiteles ügyet így vagy úgy és a politika nem lovagolna rajta. Ez az elképzelés nem fog működni sztem, talán akkor ha 0%-os hitelt kell a bankoknak nyújtani hozzá és ott van még az árfolyamgát kedvezménye is amit oda kell adni nekik valahogy.

Árfolyamgátnál ne feledd 1/3 1/3 1/3 a valódi árf. veszteség megosztása

#713999 banyaiz Előzmény: #713993

Azt itt a fő probléma Spade, hogy a dev hiteleseket mindenféle maszlaggal etették.

Plusz összekutyulták ezzel a végtörlesztéssel stb.

Milyen alapon jár neki bármilyen kedvmezményes árfolyam? Azon kívül, hogy Viktor telenyomta a fejüket ezzel a maszlaggal?

Nem tudom mi a jobb megoldás a számukra. Árf gátban marad, ott a különbözetet ki kell fizetnie, ha lesz . Ez a chf /huf-tól függ. Mi van akkor ha 10 év múlva 350 chf? Ekkora különbözet lesz mint az eredeti hitel.

Szóval ez egy fogós kérdés.

Még fogósabb az ha a dev hitelesek tüntetnek a kormány ellen, kivel szimpatizáljak? Olyan tüntetés nem lesz, hogy mind a kettő ellen, nekem ott lenne a helyem. :)

#713996 Spade Előzmény: #713992

nem állt nyitva mindenkinek a lehetőség mert átlag ember ritkán kapott kiváltó hitelt, a politikusoknak meg mindig akadt cimbi bank amelyik megtette.

#713995 Euroman Előzmény: #713992

aki pl.15 millióért vett egy autót 10 éve, az sem puffoghat, hogy most csak kb. 3 milliót kap érte....ennyire értékeli a piac, csak szerencsével tudja jobban eladni....a huf-ot meg most így értékeli a piac.....ezen lehet kereskedni, ha tetszik, ha nem....én sem kapok a váltónál 275-ért eurot, hiába mondom, hogy mondjuk 2011 augusztusában annyi volt....vol, volt, elmúlt....most ennyi, ha kell ad a váltó, ha nem nem....a dev hitelesek felelőtlenségét nem kellene az egész társadalomra szétteríteni, mert engem például baromira nem érdekelnek....felmértem a dolog kockázatát, és sosem vettem fel semmilyen hitelt....így vagyontárgyam sincs hitelre.....csak nézegethetem a dev. hitelesek villáit, ha rámjönne, még pisálni sem engednének be a lakásukba....

#713992 Euroman Előzmény: #713988

Az a lehetőség is mindenki előtt nyitva állt, amit a politikusok meglovagoltak....ja, hogy akkor sem volt pénzük?....sorry, akkor így jártak...a bankrendszert nem kellene bedönteni a dev hitelesek miatt....a rengeteg embert, akinek nincs dev hitele, vagy uram bocsá megtakarítása van, qrvára nem érdekli a dev hiteles spekulánsok hogyléte....le kell adni a lakáskulcsot, és el lehet ballagni....

#713991 Spade Előzmény: #713989

Hogyne, kiszedik a 180 HUF-os, szerződéssel megerősített árfolyamgátból és helyette fizet majd 256 HUF-on. Ezt még az alkotmánybíróság is elmeszeli nem hogy az EUB, nem beszélve a várható tüntetésekről amihez képest a netadó apróság lehet.

(nekem nincs és nem is volt deviza hitelem)

#713990 banyaiz Előzmény: #713988

Az elképzelés az , hogy 30 napjuk lesz jelezni ha nem akarnak váltani. Tehát a váltás az automatikus, akárcsak az mnyp-nél annak idején. Ott már bevált ez a felállás.

Azt mondom ha ez így lemegy kamatemelések vissza az adósnak, és a nagy része átvált Ft-ra piacin akkor az pozitív a papírnak. Eltűnne a lakossági deviza nagyrésze , véget érne a pol bohóckodás a témával, és jönne a felminősítés bóvliból mint fő csapásirány.

Az egy más kérdés, hogy ez így lemegy e. Ez lesz e a végső verzió stb.

Aztán utána ha feltételezzük ez lemegy mi lesz a fair bank törvényben, mert ha ott beszorítják a bankokat belenyúlnak drasztikusan a piacba akkor az megint gáz.

Messzebb nézve milyen Ft kamatok illetve milyen chf/huf árfolyam lesz ezt kellene mindössze mérlegelnie egy chf hitelesnek 10 évre mondjuk. Egyszerűnek tűnik.

de srácok ezt itt már ne…

#713989 korpa

de srácok ezt itt már nem választás kérdése (akar/nem akar), hanem átváltják ennyin és kész utána fizethet (ha tud)...