Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#714027 banyaiz Előzmény: #714017

Ami még Otp szempontjából nagyon nem mindegy milyen kondikra kötelezik a bankokat ebben "fair bank" törvényben majd.

Mert attól, hogy át van váltva még nem jártak le a hitelek. Utána mennyit keres rajta a bank, nem szállnak e el a kamatok stb stb. Illetve ami a legnagyobb kérdéssé vált belföldi viszonylatban, hogy a forintosítással befejezik e a bankrendszer piszkálását.

Sok a nyitott kérdés de felminősítés fő akadálya vsz ez a téma volt eddig. Ha ez jövő év első felében lezajlik és nagy hányad forintosít azonnal jönnek a felminősítések majd . Ami dobhat majd az árfolyamon.

Ugyanezt 1 éve is benyöghették volna. Ami miatt nem tették választások, rögtön választás után bumm a fejbe piaci árfolyamon forintosítás. Most meg majd a keserű pirulát próbálják finomítani, hogy de ez+az.

#714025 banyaiz Előzmény: #714017

Ebből is látszik mennyire átgondoltak a lépések. 2012-ben árfolyamgát 5 évre ez a végső sokadik végső. Aztán 2014-ben forintosítás 2016-ra ne legyen devizahitel. :)

Meglévő szerződések bolygatása nem áll távol ezektől a jóemberektől. Nem is kell messze menni lásd devizahitel szerződések. Na jó tudom itt az emberek oldalán álltak. :)

Ha meglévőt nem is bántják, de arra semmi garancia nincs 2017 után is él majd az árfolyamgát. Erre én nem alapoznám az átváltási döntésemet.

Viszont abban teljesen igazat adok neked, hogy felmerül annak a lehetősége sokan nem váltják át forintra. Nehéz döntés mert nagy az árfolyamveszteség.

Otp szempontjából igazán a végeredmény lenne lényeges. Lehet számítani tüntetésekre az ügyben, lehet sokan az árfolyamgát miatt nem lépnek, vagy sokallják a realizálandó veszteséget.

Ami viszont megdobja vsz a forintosítók számát, hogy a kormányzat ebbe az irányba próbál terelni, és akkor kell nyilatkozni ha nem akar forintosítani (lásd mnyp). Itt is könnyen el tudok képzelni valamilyen ijesztgetést mint mnyp-nél .

Ahhoz komoly forintosításról beszéljünk legalább 70-80%-nak meg kellene lépnie. Várjuk meg a törvényt erről milyen okosságot találnak még ki.

#714017 Spade Előzmény: #714014

"Feltennék neked egy keresztkérdést. Mi garantálja, hogy az árfolyamgát a hátralévő futamidő során ilyen feltételekkel megy tovább, illetve egyáltalán tovább megy e? "

Hát ha a meglevő szerződések ellenére (maga OV biztatta a zembereket h lépjenek be mert az nagy jóság lesz) megszüntetik az árfolyamgátat akkor sztem az orbán korszak végét látjuk, egy nagyon megerősödő jobbikkal. Ózd már most mutatja h mit hoz(na) egy megismételt választás.

http://mno.hu/belfold/2…

#714015 korpa

http://mno.hu/belfold/2016-tol-eltunhetnek-a-devizahitelek-1256742 innen kiemelve:

"2016. január 1-je után nem maradhat devizahitel Magyarországon, kivéve ha valaki önként vállalja a devizahitel-rendszert, de a bankoknak kötelező lesz megtenniük a forintosítás ajánlatát."

remélem aki fentiek alapján marad devizás azt majd 2018-ig még egyszer megmentjük...

#714014 banyaiz Előzmény: #714009

Feltennék neked egy keresztkérdést. Mi garantálja, hogy az árfolyamgát a hátralévő futamidő során ilyen feltételekkel megy tovább, illetve egyáltalán tovább megy e?

Szóval csak arra akartam célozni, hogy bármikor jöhet egy olyan verzió is, hogy most megadtuk a nagy forintosítási lehetőséget, de megszűnik az árfolyamgát, mert minek.

Vagy az állam kiszáll az árf gát támogatásából és a többi.

Agyrém dolgok, de amit már itt kutyultak nem lehet kizárni árf gát szerz ide vagy oda. Bármi lehet, az is amit mondasz.

Annyit tudok mondani ha piacin lemenne a forintosítás a hitelállomány nagy részénél az vsz pozitív Otp árf szemponjából, és az ország bóvliból való kikerülése szempontjából is.

Ha össze vissza tákolnak ahogy szoktak akkor az negatív.

#714011 Euroman Előzmény: #714009

ha nem törlesztenek, akkor viszont a kilakoltatási moratóriumot is fel kell oldani....aztán ballagjanak el a p-be...

nem szoktam sűrűn olvasn…

#714010 Sumér harcos

nem szoktam sűrűn olvasni ezeket,de ma gondoltam belenézek:)

ezek is átvágódtak a palánkon...

"Emelkedő forgalom mellett folytatódott az esés, amely során elérte az alsó bollinger szalagot, azaz a 3900 forintos szintet az árfolyam. Ezzel az MACD is eladási jelzésbe fordult, ami alapján további csökkenésre számítunk az augusztusi mélypont, 3726 forint irányába"

"A 3 900 Ft-os támaszt teszteli a bankpapír árfolyama, letörés esetén további 100 Ft-os csökkenés jöhet. Az alsó Bollinger-szalag lefelé nyílik, ez nem túl pozitív jelzés, várható a támasz sérülése. A jelenlegi technikai kép alapján mindenképpen célszerű várni a vásárlással."

#714009 Spade Előzmény: #714007

árfolyamgátnál egyértelmű h várni kell, az árfolyamveszteségnek csak az 1/3-t bukod azaz a svájci után 205 HUF-t fizetsz nincs olyan számítás ami miatt megérné 256-t fizetni :) hacsak azt nem mondod h 420 HUF lesz a svájci hamarosan akkor meg mind1 mert nem törlesztenek a zemberek és bebuknak a bankok. Szal ez a devizahiteles tv nagy hülyeség lesz, ami miatt az várható h rogi egyik napról a másikra terjeszt majd be egy frakció módosítót a zemberek érdekében és kinyit a zotépé -x%-kal esetleg

#714007 banyaiz Előzmény: #714000

Valóban árfolyamgátnál megoszlik a veszteség. Hát aki ebben megalapozott döntést tud hozni. :)

Ha ezt a kamatvisszatérítést megkapják akkor pillanatnyilag olyan Ft törlesztők lehetnek amik nem riasztóak. Ennyit lehet elmondani kb.

De messzebb nézve realizálni a deviza bukót, vagy tartani, van egy pár változó a történetben.

#714001 banyaiz Előzmény: #714000

Nagyjából kalkulálgattam annyi a matek ha piacin történik a váltás és Ab, Eb stb bólint erre az összetákolt fos törvényünkre ami alapján visszajár a kamatból, hogy kb 25%-al csökken a törlesztés (visszajáró kamat miatti tőkecsökkenés) aztán a váltásnál kb 10%-al nő a Ft hitel kamatok miatt pillanatnyilag (ugye itt még kérdés, hogy hosszú távon milyen Ft kamatok lesznek várhatóan a mainál magasabbak vsz)

Chf/huf hosszú távra hát arról lövésem sincs. Európai helyzet, és van e szándéka a kormányunknak egy forint gyengítéssel versenyképesség növelésre.

#714000 Spade Előzmény: #713990

A bankpapírnak az tenne jót ha véglegesen lezárnák már végre a deviza hiteles ügyet így vagy úgy és a politika nem lovagolna rajta. Ez az elképzelés nem fog működni sztem, talán akkor ha 0%-os hitelt kell a bankoknak nyújtani hozzá és ott van még az árfolyamgát kedvezménye is amit oda kell adni nekik valahogy.

Árfolyamgátnál ne feledd 1/3 1/3 1/3 a valódi árf. veszteség megosztása

#713999 banyaiz Előzmény: #713993

Azt itt a fő probléma Spade, hogy a dev hiteleseket mindenféle maszlaggal etették.

Plusz összekutyulták ezzel a végtörlesztéssel stb.

Milyen alapon jár neki bármilyen kedvmezményes árfolyam? Azon kívül, hogy Viktor telenyomta a fejüket ezzel a maszlaggal?

Nem tudom mi a jobb megoldás a számukra. Árf gátban marad, ott a különbözetet ki kell fizetnie, ha lesz . Ez a chf /huf-tól függ. Mi van akkor ha 10 év múlva 350 chf? Ekkora különbözet lesz mint az eredeti hitel.

Szóval ez egy fogós kérdés.

Még fogósabb az ha a dev hitelesek tüntetnek a kormány ellen, kivel szimpatizáljak? Olyan tüntetés nem lesz, hogy mind a kettő ellen, nekem ott lenne a helyem. :)

#713996 Spade Előzmény: #713992

nem állt nyitva mindenkinek a lehetőség mert átlag ember ritkán kapott kiváltó hitelt, a politikusoknak meg mindig akadt cimbi bank amelyik megtette.

#713995 Euroman Előzmény: #713992

aki pl.15 millióért vett egy autót 10 éve, az sem puffoghat, hogy most csak kb. 3 milliót kap érte....ennyire értékeli a piac, csak szerencsével tudja jobban eladni....a huf-ot meg most így értékeli a piac.....ezen lehet kereskedni, ha tetszik, ha nem....én sem kapok a váltónál 275-ért eurot, hiába mondom, hogy mondjuk 2011 augusztusában annyi volt....vol, volt, elmúlt....most ennyi, ha kell ad a váltó, ha nem nem....a dev hitelesek felelőtlenségét nem kellene az egész társadalomra szétteríteni, mert engem például baromira nem érdekelnek....felmértem a dolog kockázatát, és sosem vettem fel semmilyen hitelt....így vagyontárgyam sincs hitelre.....csak nézegethetem a dev. hitelesek villáit, ha rámjönne, még pisálni sem engednének be a lakásukba....

#713992 Euroman Előzmény: #713988

Az a lehetőség is mindenki előtt nyitva állt, amit a politikusok meglovagoltak....ja, hogy akkor sem volt pénzük?....sorry, akkor így jártak...a bankrendszert nem kellene bedönteni a dev hitelesek miatt....a rengeteg embert, akinek nincs dev hitele, vagy uram bocsá megtakarítása van, qrvára nem érdekli a dev hiteles spekulánsok hogyléte....le kell adni a lakáskulcsot, és el lehet ballagni....