Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ibiza blog

Az akkori jugoszláviában…

#714119 Ibiza

Az akkori jugoszláviában autóstoppolás során hvar szigetre vetõdtem,gyönyörû halak búvárkodás,fügefák,lányok,dalmát bor.

Nem volt túl sok a pénzem ezért a tengerparton aludtam hálózsákban.Zajlott az élet barátkoztam szép lányokkal este alvóhelyet kerestem,megláttam egy hullámtörõt a kikötõben ami kb 3,5méter magas és 1,2 széles volt és csak egy helyen lehetett létrán felmenni,alvásra ideális (jól védhetõ:).

Jót aludtam a lengedezõ tengeri szélben.

Reggel nyüzsgésre zsibongásra ébredtem,még szürkeség volt (a magas parti hegyek miatt késõbb süt ki a nap a tengerparton)lenézek és látom többszáz ember várja a kompot,autók emberek helyezkednek,kereskedõk tolják kocsijaikat.

Akkor feláltam és egyszer csak kisütött a nap a hegynek egy töréspontjánál és csak rám csak is rám sütött. A lenti emberek hirtelen elhalgattak és engem néztek.

Ez pár másodpercig tartott majd a lenti világ is kiszinesedett.

Csodálatos volt.

Valamikor fiatalkoromban…

#714118 Ibiza

Valamikor fiatalkoromban egy barátommal autóstoppal utazgattam az akkori Jugoszlávia tengerpartján,kempingeztünk,vagy a tengerparton aludtunk,búvárkodtunk pihentünk jól éreztem magam, elvetődtünk Korcsula sziget északi sarkára ahol egy nagy veszekedés után szétváltunk a barátommal én maradtam még egy napot.Másnap elindultam a hegyoldalban a város felé. (Kb2km)amikor hallom mögöttem valami zúg,egy pici traktor jön egy kis öreg bácsival,tréfából kiraktam stopposan a hüvelykujjamat a kisöreg megáll csak a fejével int üljek fel,felültem a fügeágak tetejére,lent a csodálatos tenger,ciprusok,agavék, a kabócák ciripelése,akkor rám nézett fakó kék szemével és megint csak a fejével intett egy kosár felé amiben fügék voltak, csodálatos hamvas lila hasadt oldalú csudák.. vettem a fügéből és miközben majszoltam a szabadság egy olyan eufórikus érzését tapasztaltam ami számomra a mai napig meghatározó és szerintem minden embernek át kellene élnie.

Re: nincs cím

#714117 Ibiza Előzmény: #714116

ez is saját.

országút,verõfényes napos száraz idõ,44-es út-115-120kmh csendes haladás, elöttem teherautó kb100kmh- szembe jön egy másik kamion még messze, nem gyorsan- kevés gáz kb 130kmh elõzés-

EGYSZER CSAK!! a szemben teherautót szélesen elõzi egy Audi8 sebesen halad-gondolom mindjárt észrevesz kis fékkel visszamegy a helyére.Nem megy, padlógáz-én is vissza4 padlógáz-

Egy hatalmas szívdobbanás érzem az adrenalint a kisújjamtól a fejem búbjáig.

Az Idõ megnyúlik mint Dali képein,lelassul a világ, mindenre van idõ,látom az ölyvet az út melletti oszlopon,még 5méter 4-3-2-1-látom egy kigyúrt kopasz majom vezeti az autót,piszkosul kerekíti a szemét nyakát nagyon behúzza látom fél,fülében arany fülbevaló fehér dzseki fekete póló,nyakában vastag aranylánc nem néz rám.

kicsit mosolygok én nem félek,miért nem pedig kellene,már érzem megvan a dolog ha ijedtében nem fékez a mókus,jól van már alakul kb 20cm még 5 összehoztuk megvan

A szembejövõ teherautó soförjével összevillan a szemünk,õ már szemtanú akart lenni kicsit talán csalódott szemrehányást érzek a szemében "elrontottad" pedig irígykedtek volna a haverok a presszóban.

Visszaáll az idõ a szokásos mértékegységre,megint egy ölyv a másik szebb volt,szép a világ boldog vagyok még tart az adrenalin löket.

Ezt egy kisnovella háziv…

#714116 Ibiza

Ezt egy kisnovella háziversenybe írtam anno: a történet szereplői kitalált személyek és a valósággal történő bármilyen egyezés a véletlen műve ,)

Magyarország -5C° havasesõ,30napja nem sütött a nap,fúj a szél,teljes kimerülés,12éve nem voltam szabadságon (napi 12-18óra munka már 60napja folyamatosan)

Bevillanás:napfény,meleg az mi kell nekem.

utazási iroda:elég Last minit-indulás holnap00órakkor-részemrõl ok befizetem pénz.

Probléma: útlevél nem érvényes 90napig,BM.ügyfélszolgálat lehetetlen,aztán mégis lehet,kultúrált kedves hölgy,állítólag még 5óra alatt soha senkinek.

19órával késõbb: Bangkok 31C° napfény,meleg,napozás a 4.emeleten a szállodai medencében,hideg sör a parton. Este illatok,csodálatos nõk,egzotikum.

Pihentetõ masszázs,két csodálatos lány lefürdet,illatos olaj az egyik egy matracon a testével maszíroz,(mint a katicabogár onnan is kivesznek)az ágyra tesznek,minden porcikámat megmaszírozzák,mint a menyországban,szeretnek,én is szeretem õket.

A lent és fent (high and low)élménye nagyon tanulságos amikor átéli az ember.

#714078 BudFox Előzmény: #713651

Sziasztok...valakinek valami régi jó története még ?

akkor mesélek én :

Ezt is apám mesélte, régen az Állami Gazdaság nál dolgozott itt a faluban.

Villamosmérnök volt, de ugye volt mindenféle brigád, akkor még mindent cégen belül oldottak meg.

Az egyik telepen egy új vízvezetéket kellett építeni, vagy 100-150 méter árkot kellett

ásni neki.

Reggel kiment a brigádvezető.....valami nagy észkombájn lehetett természetesen...

megmutatta hol, merre kell elkanyarodni, merrefelé kell kiásni a csőnek való árkot...

majd bement a központba mint egy főnök..akinek csak a kész munkát kell

leellenőrizni.

Telnek-múlnak az órák... egyszer csak jön a telefon a kinti telepről :

" Főnök nagy baj van.....AKNÁT találtunk, mit csináljunk ? "

főnök :

" Hu, húúúúúúú....ne csináljanak semmit..meg se mozduljanak....majd én intézkedem..."

"..oké...várunk...nem csinálunk semmit..."

eltelik egy kis idő......látják ám kint az árokásók hogy

nagy szirénázva jön a főnök..Tűzoltókocsival, rendőrséggel a háta mögött...

( aknamentesíteni, aknát hatástalanítani..)

Az árokásó brigád meg ott ücsörgött szépen az árokban, meg a VÍZÓRA AKNA szélén :D

Merthogy csak egy szimpla VÍZÓRA AKNÁT találtak :DDD

#713651 Fornit

kiraly ez a topik beszras, micsoda tortenetek )))

Hehe, ilyen szomszed szobas kalandom nekem is volt (egybenyilo hotelszobak) amikor egy hotelban dolgoztam. A 177-es szoba rejtelme ) Akkora hatalmas dudakat azota sem lattam ))

1 ev mulva ugyanaz a no eljott, ezuttal a szulok helyett a ferjet hozta egy hosszu hetvegere, meg be is mutatta nekem ))) Akkor meg egesz nap a `tudod haver nincs is jobb mint egy faraszto nap utan dugni egy jot a felesegemmel` kezdetu viccen rohogtem))

#713294 KawaBazsy Előzmény: #713291

Ok. Jöhetnek a szaftos sztorik továbbra is, mert csak 6 után jönnek a gyártmányokért, addig gyártom itt a hidraulika csatakozókat, s ne unatkozzak közben.. :-)

#713291 Ibiza Előzmény: #713284

jó szakember..Én sem és sok kollégám sem volt párttag..a szerelésvezetők mindig azok voltak..ezek irtak uti- és hangulatjelentéseket.

#713277 BudFox

mindegy..beszélgetünk ilyen jó dolgokról..jó ez igy..:-))

Apám villamosmérnök volt.. Kandó Kálmán -ra is járt erősáramú szak -ra.

később meg a Műszaki egyetemre is.

Ha még élne..biztos tudnál jó sztorikat mesélni neki is...szakmai sztorikat.

itt dolgozott a helyi Állami gazdaságban, villamosmérnökként, és sokszor elmesélte ezt a megtörtént esetet :

kb. 1980 körül történt az eset.

Az egyik TSZ -ből buszt indítottak a Győri színházba hogy megjutalmazzák a helybeli TSZ dolgozókat.

És Robur buszuk volt a tsz -ben..persze elkéstek a színdarab elejéről mert elromlott a busz, és

meg kellett javítani gyorsan.

Azthiszem talán a Hamlet -et adták...

No..odaérnek a színházba, és színdarab közben szépen-csendben lopóznak be a helyükre a dolgozók....mikor a darabban éppen ez a szöveg következett , hangosan szólt ekkor a színész :

" Kik vagytok és honnan jöttetek !!!! "

mire az egyik TSZ -es megrezzent, és ijedtében gyorsan , hebegve-habogva csak ennyit mondott :

" Magyarkeresztúrról jöttünk, de elkéstünk, mert lerobbant a buszunk ! "

:-))) hát erre akkora nevetés , röhögés lett hogy az egész nézőtér egy emberként hahotázott :-))

A színészeknek is le kellett állniuk mert ők sem bírták ki röhögés nélkül :DD

(most lehet hogy részben legenda...de itt mindenki úgy tudja hogy valóban igy volt..megkérdeztem egy magyarkeresztúri embert, ő is igaznak tudja, de úgy tudja hogy OSLI faluból voltak a tsz -esek..az sincs olyan messze innen..)

#713276 KawaBazsy

Én is elmúltam 30.. 11 évvel. :-) S ide a rozsdás bökőt, h maga a 60-on is túl van (eccer elszóltad magad :-D)..

#713268 BudFox

szerencse akkor hogy nem ébredt fel senki a másik szobában :-)

Azért voltak jó történeteid itthon és szovjetúnióban is szép számmal... :-)) frankó..

én is benne lettem volna sok ilyen jó kalandban meglehet...csak hát más kor és más időben vagyok itt én.....

kb. olyan 50-55 éves körülinek gondollak én..a leírtakból következtetve...jól mondom ?

Olyan nem volt hogy ti beszereltétek a "high tech " -et valami szovjet cégnek, ők meg nem is tudták használni ? vagy egyből tönkretették ? :D

#713243 BudFox

mindenhol vannak helyes lánykák..

azért belopózni a szülei orra előtt, meg csöndben megdugni az nem semmi :D

nem ébredt fel senki ? :-)

#713241 Sumér harcos

ott ismerős,rokon dolgozott egy néhány,nagyon különböző beosztásokban,tutira vki ismer:)

#713233 BudFox Előzmény: #713232

Meg olyan is volt hogy aludt este valahol Oroszországban...és kopogtatnak az ablakon be...

persze úgy megijedt mint még soha...

kiszállítják....útonállók voltak...

azt mondták neki hogy világítson, míg ők kirámolják a holmiját :-))

inkább világított nekik, minthogy megöljék.

volt ez a dokumentum film még 20 éve...

Hungarokamionnal...40 napig tartott a forduló :_))

elképesztő...nézzétek meg.

gázolaj seftesek az út mellett Ukrajnában..stb..

a legjobb amikor elakadnak Szibéria határán és telefonálnak haza :

" Az az út amit otthon a Kádár -osok néztek az nem út..."