Kiütötte a long certit és most megy fel-fel?
Dax ra kevesebb érvem van mint a buxra. Meg azért fedezni is könnyebb a bux kontikat.
Arról már nem is szólva , hogy nálunk az a furcsaság volt 2010-es csúcs magasabb volt mint a 11-es, miközben németek kúsztak felfelé rendületlenül a 11-es paráig.
Nálunk már 10 -ben kezdődtek a parázások unorotodoxia , régiós félelmek, 2010-ben 25-26 k-s bux is volt.
Ebből kiindulva én is jó ötletnek tartom amit mondasz . Csak 2 dolog kell hozzá az para Eu posványba kerül tartósan, alaptalan legyen, minket pedig felminősítsenek és lassan az unortodox dolgaink elkopjanak. Nem egy gyors folyamat de megvan az esélye vsz.
Csak az összehasonlítás kedvéért most megnéztem DAxban 7500 -as csúcs környékéről indult a 2011-es esés. Buxban 22-23 k környékéről. :)
Kicsit módosítom nem várnám daxban a 2011-es csúcs elesését. 2011-es mélypont megközelítését főleg nem.
Buxban pedig így alapjáraton a 2011 -es csúcs alatt vagyunk bőven nem messze az akkori mélyponttól. Más történet.
Igen egy 2011 -es csúcs áttörése buxban az már egy komoly rallynak is felfogható lenne.
Nem rossz gondolat. Annyira nem bántják a régiónkat egyelőre. Jó persze mi 2011-es szintek alatt vagyunk és pl egy daxban nem várnám még a 2011-es szintek megközelítését sem.
Meglátjuk majd , hogy alakul.
Trendman: :) volt róla szó ötlet szinten még régebben, úgy élénkíteni minden EU-s polgárnak egy bizonyos lóvét kiosztani pár 1000 Eur-t.
Összetett dolgok ezek.
Japánban az emberek eleve nem akarnak költeni - más az értékrendjük - ezért nem pörög a gazdaság.
Ez lehet az egyik oka, hogy az USA a felső tizezerre alapozta a kilábalási programját és a luxus termékekre.
Ez az EU-ban kevésbé müködik.
Német ismerőseim is igen takarékosak, igaz jó autójuk van, de nem élnek nagylábon.
Ez egyfelől a német gazdaság sikerének egyik titka is, másrészt most talán a kilábalás gátja is.
Én tudom a megoldást:
Az ECB pénzeit a lemaradó Kelet-Közép Európai régió polgárainak kell kiosztani, lenne itt akkora infláció, hogy csak néznénk.
Jaj, egy sz€pó ág az jó lenne. Beakarok vásárolni hamarosan a béten. :-)
Jaj, egy sz€pó ág az jó lenne. Beakarok vásárolni hamarosan a béten. :-)
Arról már nem is akarok beszélni amit mondok egy ideje addig húzzák ezt a forintosítást amíg éppen egy parás időszakban kellene végrehajtani, ami a mozgásteret nem növeli éppen. :)
Szinte borítékolni tudtam volna, hogy ilyesmi fog történni ezekkel a Mekk mesterekkel.
K. nagy ész nem kell hozzá , ha Usa kamatemelés van kilátásban az zavaros időket hoz és egy ideje már emlegetik 2015 -ös emelést. Mikorra időzítjük 2015. :)
Na de offoljuk a daxot.
Elméletileg ha sikerül lezárni ezt a dev hiteles történetet egy értelmes megoldással forintosítani jönnie kell a felminősítésünknek , és ha Usa úgy alakul ahogy kellene neki (parázás a kamatemelésre aztán fel az egekbe a következő években) akkor jó esély van rá , ha nem is brutális rallyra, de legalább a 2011-es szintek megugrására. :)
Ha valami betesz ennek a "tankönyvi" dolognak Usa-ban EU-ról már nem is szólva akkor Mo eléggé szopóágra kerül.
Brutális rally lesz a buxban, ha jóra fordul a hangulat kint. " Kosztó papi" hangulat van. Off
Japán gazdaság szenved nagyon régóta ezzel a problémával 90-es évek óta talán.
EU-ban annyival bonyolultabb a helyzet, hogy nagyon szedett vedett már csak maga az Eur zóna is görögök-németek , hogy csak kettőt mondjak tűz -víz kb. Szélesebb Eu-ról már nem is beszélve.
Az úgy lehet, hogy vergődik az EU. Nem pörgött fel a gazdaság. "Normálisan" ha ilyenről beszélhetünk egyáltalán a mai világban az úgy nézne ki válság visszaesik a gazdaság, fogyasztás stb infla lecsökken, jön az élénkítés alacsony jegybanki, erre gazdaság elindul és emelkedik az infla. Akkor megint vissza lehet fogni.
EU-ban se a gazdaság nem indult valami hű de nagyon, infla is lent van továbbra is. Amcsik már azt nézik szabad e, kell e emelni a kamaton, nálunk meg most fogadtak el még egy lazább QE-t.
Mo az spéci ebből a szempontból mert itt az inflába a rezsiháború komolyan beleszólt.
Magasabb lenne nálunk egyébként az infláció, legalábbis rövid távon.
Az ECB lazitásának tulajdonképpen meg kellene ugrasztania az inflációt.
Aktuálisan viszont a deflációtól paráznak.
Ez meg hogy lehet?
Nem jut el a pénz a gazdaságba?
Ezek a görögök EU vergődésének a szimbólumai. Nem tudom minek emberkednek. Ott is a politikusok alkotnak. Ha ezeket hosszabb távon sikerül benn tartani az EUR zónában az kisebb fajta gazdasági csoda lesz.
Persze valahol muszáj ott tartani őket, a beláthatatlan következmények miatt. De nem egyszerű.
Nem semmi ami daxban megy. 1 év emelkedését visszaadta elég gyorsan. Kíváncsi vagyok ez a tavalyi 7800-8200 körüli szint megtartja e. Szerintem meg kellene neki. Ha azon is átesik akkor az már vmi komolyabb para.
Egyelőre csak egy gyors korrekció, nem a szerényebb fajtából.
renault vételem teljesült, gondolom ahogy többi friss rv-longom, ez is lesz kb. 2 órás pozi...profitvédöt mini plusszban mär rähuztam, hisz bärmikor jöhet egy ujabb szakadäs