Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Kiütötte a long certit é…

#711808 TrendMan

Kiütötte a long certit és most megy fel-fel?

Re: nincs cím

#711787 banyaiz Előzmény: #711781

Arról már nem is szólva , hogy nálunk az a furcsaság volt 2010-es csúcs magasabb volt mint a 11-es, miközben németek kúsztak felfelé rendületlenül a 11-es paráig.

Nálunk már 10 -ben kezdődtek a parázások unorotodoxia , régiós félelmek, 2010-ben 25-26 k-s bux is volt.

Ebből kiindulva én is jó ötletnek tartom amit mondasz . Csak 2 dolog kell hozzá az para Eu posványba kerül tartósan, alaptalan legyen, minket pedig felminősítsenek és lassan az unortodox dolgaink elkopjanak. Nem egy gyors folyamat de megvan az esélye vsz.

#711786 banyaiz Előzmény: #711781

Csak az összehasonlítás kedvéért most megnéztem DAxban 7500 -as csúcs környékéről indult a 2011-es esés. Buxban 22-23 k környékéről. :)

Kicsit módosítom nem várnám daxban a 2011-es csúcs elesését. 2011-es mélypont megközelítését főleg nem.

Buxban pedig így alapjáraton a 2011 -es csúcs alatt vagyunk bőven nem messze az akkori mélyponttól. Más történet.

Igen egy 2011 -es csúcs áttörése buxban az már egy komoly rallynak is felfogható lenne.

#711785 banyaiz Előzmény: #711782

Nem rossz gondolat. Annyira nem bántják a régiónkat egyelőre. Jó persze mi 2011-es szintek alatt vagyunk és pl egy daxban nem várnám még a 2011-es szintek megközelítését sem.

Meglátjuk majd , hogy alakul.

Trendman: :) volt róla szó ötlet szinten még régebben, úgy élénkíteni minden EU-s polgárnak egy bizonyos lóvét kiosztani pár 1000 Eur-t.

Összetett dolgok ezek. …

#711784 TrendMan

Összetett dolgok ezek.

Japánban az emberek eleve nem akarnak költeni - más az értékrendjük - ezért nem pörög a gazdaság.

Ez lehet az egyik oka, hogy az USA a felső tizezerre alapozta a kilábalási programját és a luxus termékekre.

Ez az EU-ban kevésbé müködik.

Német ismerőseim is igen takarékosak, igaz jó autójuk van, de nem élnek nagylábon.

Ez egyfelől a német gazdaság sikerének egyik titka is, másrészt most talán a kilábalás gátja is.

Én tudom a megoldást:

Az ECB pénzeit a lemaradó Kelet-Közép Európai régió polgárainak kell kiosztani, lenne itt akkora infláció, hogy csak néznénk.

#711779 banyaiz Előzmény: #711777

Arról már nem is akarok beszélni amit mondok egy ideje addig húzzák ezt a forintosítást amíg éppen egy parás időszakban kellene végrehajtani, ami a mozgásteret nem növeli éppen. :)

Szinte borítékolni tudtam volna, hogy ilyesmi fog történni ezekkel a Mekk mesterekkel.

K. nagy ész nem kell hozzá , ha Usa kamatemelés van kilátásban az zavaros időket hoz és egy ideje már emlegetik 2015 -ös emelést. Mikorra időzítjük 2015. :)

Na de offoljuk a daxot.

#711778 banyaiz Előzmény: #711777

Elméletileg ha sikerül lezárni ezt a dev hiteles történetet egy értelmes megoldással forintosítani jönnie kell a felminősítésünknek , és ha Usa úgy alakul ahogy kellene neki (parázás a kamatemelésre aztán fel az egekbe a következő években) akkor jó esély van rá , ha nem is brutális rallyra, de legalább a 2011-es szintek megugrására. :)

Ha valami betesz ennek a "tankönyvi" dolognak Usa-ban EU-ról már nem is szólva akkor Mo eléggé szopóágra kerül.

#711777 Keg Jenő Előzmény: #711776

Brutális rally lesz a buxban, ha jóra fordul a hangulat kint. " Kosztó papi" hangulat van. Off

#711776 banyaiz Előzmény: #711774

Japán gazdaság szenved nagyon régóta ezzel a problémával 90-es évek óta talán.

EU-ban annyival bonyolultabb a helyzet, hogy nagyon szedett vedett már csak maga az Eur zóna is görögök-németek , hogy csak kettőt mondjak tűz -víz kb. Szélesebb Eu-ról már nem is beszélve.

#711775 banyaiz Előzmény: #711774

Az úgy lehet, hogy vergődik az EU. Nem pörgött fel a gazdaság. "Normálisan" ha ilyenről beszélhetünk egyáltalán a mai világban az úgy nézne ki válság visszaesik a gazdaság, fogyasztás stb infla lecsökken, jön az élénkítés alacsony jegybanki, erre gazdaság elindul és emelkedik az infla. Akkor megint vissza lehet fogni.

EU-ban se a gazdaság nem indult valami hű de nagyon, infla is lent van továbbra is. Amcsik már azt nézik szabad e, kell e emelni a kamaton, nálunk meg most fogadtak el még egy lazább QE-t.

Mo az spéci ebből a szempontból mert itt az inflába a rezsiháború komolyan beleszólt.

Magasabb lenne nálunk egyébként az infláció, legalábbis rövid távon.

#711774 TrendMan Előzmény: #711771

Az ECB lazitásának tulajdonképpen meg kellene ugrasztania az inflációt.

Aktuálisan viszont a deflációtól paráznak.

Ez meg hogy lehet?

Nem jut el a pénz a gazdaságba?

#711771 banyaiz Előzmény: #711736

Ezek a görögök EU vergődésének a szimbólumai. Nem tudom minek emberkednek. Ott is a politikusok alkotnak. Ha ezeket hosszabb távon sikerül benn tartani az EUR zónában az kisebb fajta gazdasági csoda lesz.

Persze valahol muszáj ott tartani őket, a beláthatatlan következmények miatt. De nem egyszerű.

Nem semmi ami daxban megy. 1 év emelkedését visszaadta elég gyorsan. Kíváncsi vagyok ez a tavalyi 7800-8200 körüli szint megtartja e. Szerintem meg kellene neki. Ha azon is átesik akkor az már vmi komolyabb para.

Egyelőre csak egy gyors korrekció, nem a szerényebb fajtából.

#711770 rbbj11 Előzmény: #711766

renault vételem teljesült, gondolom ahogy többi friss rv-longom, ez is lesz kb. 2 órás pozi...profitvédöt mini plusszban mär rähuztam, hisz bärmikor jöhet egy ujabb szakadäs