Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#711318 KawaBazsy Előzmény: #711125

Van emberünk, köszi, ráadásul családtag. Csak lehet h majd átmenetileg kell vki..

Nem, ebben az iparágban új vagyok még, majd szép lassan beletanulok..

#711125 Ibiza Előzmény: #711119

Akkor ismered a Zoo technikát is?

Irj privátban egy elérhetőséget..van egy srác aki nagyon ügyes..számlával is tud dolgozni..a közelben lakik és stabil jó szakember..precíz..gépésztechnikus..elektromosan is képzett..

#711121 Razamanaz Előzmény: #711119

Sajna akkor nem dolgozok.Több mint 200km.Útiköltséget fizetsz? )).

Másik embert meg betanítja a szakember.

#711119 KawaBazsy Előzmény: #711096

Gödöllőn vagyunk. Úgy tervezem, h elég a 2 CNC gépre egy szakember is, a másik az nyugodtan lehet segédmunkás..

#711068 Razamanaz Előzmény: #711058

Csak dolgoztam,a módszerváltásig.Utána még egy keveset,aztán jött egy váltás.Most őstermelek

#711058 KawaBazsy Előzmény: #711055

Hát vannak használt sima gépek, meg 2 CNC, ezekkel próbálunk piacot nyerni.. Te ebben dolgozol?

#711057 KawaBazsy Előzmény: #711053

Két emberünk van, az egyik rokon (sógorom másik sógora), s egyik sem beszél nyelvet, úgyhogy nem félek. :-)

Egyszerűbb holminál itt is beprogramozzuk a kezelőpanlről, bonyolultnál meg rajzolunk-fordítunk.

#711053 Ibiza Előzmény: #711048

de akkor helyes az ami írtam..van egy tervezőprogram és abból csináltok egy fordítóprogrammal a gép nyelvére egy programot..ez a CNC

nekünk autoCad-ból ha jól tudom gerber fájlban kell megadnunk..de lehet az a nyákterveknél van..

Az nc gépnél kézzel kell bepötyögni a kordinátákat..hexában tán..minden kordinátát külön..x-y stb stb..

Vigyázz az emberedre mert németek lenyúlják a jó szakembereket..:)

#711052 Ibiza Előzmény: #711048

:) nem mondom nem az...nem okoskodom..ezt valamikor tanultam..máig ez van a fejemben..te csinálod nap-mint nap.

Elvileg arra találták ki..a tervezöasztalról egyből gyártani lehessen..és a digitális technikának köszönhetően nagypontosságú termékek készíthetőek..

Németek ilyen gépek gyártásából erősödtek..a gépgyártásuk máig elismert és keresett a világban...

#711049 KawaBazsy Előzmény: #711043

A mostani kütyüket készre csinálja az eszterga, 1,5 m hosszú, 6 szögletű rúdanyagból. De van sík, meg palást köszörű is, ha szükséges lenne.. Az eszterga mindegyik szerszáma meghajtott, tehát marni is tud.

#711048 KawaBazsy Előzmény: #711046

Higyj nekem, h CNC, újonnan vettem az egyiket, csak tudom már, h miért adtam ki annyi pénzt.. :-) Mi Solid Edge-el tervezünk, s azt fordítjuk Edgecam-el a gép nyelvére.

Nem programozni a meló, hanem kitalálni, hogy mivel, hogyan lehet az adott munkadarabot legyártani.

#711046 Ibiza Előzmény: #711040

régen az esztergák tizedpontossággal gyártottak..néhány szaki 100ad pontosságot tudott.. ráhagytak az méretre..és a köszörűs csinált belőle 100ad ezred pontosságot..

Ha csak a gépen pötyögik be a számokat az Nc eszterga (számjegy vezérelt)..a CNC az egy meglévő programból (pl autoCAD..cad/cam) lefordítható a gép nyelvére az adatok (gerber? de nem biztos) és adathordozóval rátölthetőek.. DNC az elvileg a tervekből egyből le tudja gyártani az alkatrészt.. persze be kell készíteni a szerszámokat de onnan már egyedül megcsinálja..

Néha gyártatunk dolgokat..ugyanígy megtervezi a kollégám egy programmal..majd elküldi a mechanikusnak..aki megmondja milyen formátumban küldje az adatokat..de ezek présgépek..hajlítógépek..csuda ahogy dolgozik a gép..felraknak egy vaslemezt berakják a szerszámokat és már nyomatja is..meg lehet adni a radiálokat a sarkokon..5x5m-es szerkezet

#711043 Razamanaz Előzmény: #711040

Készre munkáltok,vagy még köszörülik is a munkadarabokat?

Szinte felfoghatatlan hogy "csak"bepötyögöd a számokat,és már csinálja is.

#711041 _pda_ Előzmény: #711018

volt régen egy mérésem, azt hiszem dunaharasztiban

ott, ilyesmi szerszámgépeknek a vázát gyártották

voltak méretek, brutál szánhosszak mert hát ezeket is csak le kell gyártani öntvényből valahol :))

#711020 Razamanaz Előzmény: #711018

Vagy a Sinumerik,vagy a Fanuk anno Kokom listás volt.Én Hunor 712-őt ismerem,ismertem.0,001 mm pontossággal lehetett programozni,és mérhetően végre is hajtotta.A környező országokban meg csak 0,1mm-t tudtak progromozni.Forgácsoló szerszámokat,illetve szerszámbefogókatgyártott a cég.