http://www.breuerpress.com/2014/10/15/izrael-kiakadt-brit-igen-a-palesztin-allamisagra/
szorgos népük győzni fog.
http://www.breuerpress.com/2014/10/15/izrael-kiakadt-brit-igen-a-palesztin-allamisagra/
szorgos népük győzni fog.
Ez is valami lenne, bár sejthető, hogy más országok nem fognak mögöttük tolongani... :-/
MO miért nem ismerte el eddig??? (gondolok bármelyik kormányzatra) Nem kerülne semmibe, de milyen szép kiállás lenne az emberi jogok mellett!
Válaszokat köszönöm, nem kérek, én is tudom őket...
Sajnos sok elkeseredett lépésükkel hátráltatják.
Bár "olvastam valahol, hogy állítólag" nagy része ezeknek kiprovokált, moszad szervezés, hogy a feszkót fenntartsák. Ami egyértelmű, hogy melyik félnek kedvezőbb...
Hátráltat?????
Nem tartja be az ENSZ határozatokat.. (67-es határok)
senki nem vizsgálja a nyílvánvalóan meglévő atomfegyvereit..
más országokat már porrá bombáztak volna és ezer szankció sújtaná...
:-) Értettem persze.
Palesztinok is hülyék, így van. Mindettől függetlenül szerintem összességében Izrael az, aki sokkal jobban hátráltat egy "kiegyezést".
A világsajtóban nyomott propaganda természetesen nem erről szól, nem ezt ültetik a fejekbe, tudom...
http://www.hirado.hu/2014/09/30/palesztin-reakciok-netanjahu-felszolalasara/?source=hirkereso
"Hamászt, Számi Abu Zuhri, a Hamász szóvivője kijelentette: a kormányfő hazudik, semmivel nem tudja igazolni 500 palesztin gyerek halálát az izraeli offenzívában. "Netanjahu soha nem fogja tudni feledtetni bűneit egy tartalmatlan beszéddel. Hazugságának egyik bizonyítéka, hogy nem engedi meg, hogy nemzetközi bizottság vizsgálja ki a gázai bűncselekményeket" - mondta. "
http://magyarhirlap.hu/cikk/6166/Hamasz_Benjamin_Netanjahu_hazudik
gyűlöletbeszéd és antiszemitizmus..
Arra gondoltam itt a sok palesztin szerveztnél, hogy egymással is hadilábon vannak, és a másik által Izraellel kötött egyezményeket magukra nézve sokszor nem ismerik el. :) Köt egy egyezményt az egyikkel a másik ennek örömére megszórja rakétákkal. :) Vidám hely lehet.
Nemrég még azt is vizsgálni kezdték Arafatot vajon megmérgezték e. Vagy a palesztin szervezetek egymás között is balhéznak, van a Fatah, Hamász, PFSZ, meg a tököm tudja még ki, ezek egymást is néha lerendezik.
Szóval ez egy elég zavaros kulimász. Mindegyik fél hozhat 100 példát amikor a másik megszegett egy "megállapodást" , vagy tűzszünetet stb. Szóval mindig találhatnak érvet rá, hogy gyilkolásszák egymást, ha kell ha nem.
Ősrégi konfliktus arab-zsidó ellentét. Zsidó állam létrejötte+usa-szovjet balhé rátett még egy lapáttal. Elég szövevényes, de amcsik Izraelt pártfogolták, szovjetek arabokat.
Közben háborúk Izrael-Egyiptom, Izrael-Szíria, Izrael-Libanon, terror PFSZ, Fekete Szeptember, Hamász, palesztin intifádák és a többi. Gépeltérítések, München.
Palesztin állam kikiáltása pfsz részéről . Közben egyezmény hegyek amiket már lehet a megkötésükkor sem gondolt senki komolyan.
Szóval ezt kibogozni ki mit nem tartott be, vagy tartott be, kettős mérce , vagy sem , nehéz.
"Na meg mint egy bankár/zsidó lobbi által pénzelt véleményformáló, mit vársz a témában tőlem?"
:-)))
"Betartanak minden egyezményt stb aztán akikkel jót tettek azok elvágják utána a torkukat. Kb ez lenne a szitu. "
Hááát, így is hozzá lehet állni persze, csak hát ez ugye az oly sokat emlegetett -de persze nem létező!- kettős mérce lenne...
Egy elég összetett probléma ez, létrejötte is, jelenlegi körülmények is. Szerintem Izrael cselekedeteiben az állam biztonságának megőrzése mint szempont mindent felülír.
Nagyon pici terület ez az Izrael. Nincs hol háborúzni ha arra kerül a sor. Ebbe még egy Palesztin állam az gondolom eléggé sérti az érdekeiket.
Betartanak minden egyezményt stb aztán akikkel jót tettek azok elvágják utána a torkukat. Kb ez lenne a szitu.
Na meg mint egy bankár/zsidó lobbi által pénzelt véleményformáló, mit vársz a témában tőlem? :)
És Izrael azóta is arra törekszik, de a palesztinok a magaviseletükkel ebben folyamatosan akadályozzák.
Gondolom én, mert nem hiszem, hogy másképp lenne...
és amellett akkor rendelkeztek egy bizonyos palesztín állam létrejöveteléről is...
"létrejött egy zsidó állam"
Ööööö, azért ennek a "létrejövésnek" módját, körülményit, menetét ne feledjük ki a történetből! :-)
Ha így marad minden, akkor tényleg nem lesznek meg soha békésen. :-/
A "bennünket" alatt értelemszerűen a "népet" a médiát és a politikát értettem.
Téged, sokakat innen, engem persze, hogy érdekelnek más népek, országok problémái is.