Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: euroman topic

#710920 Ibiza Előzmény: #710918

Sokféle vállalati felépítés van..a legtöbben egy klasszikus piramist ismernek..erről ábrándoznak..ilyet akarnak építeni..Én dolgoztam 15 évig nagy cégnél..láttam ennek a felépítménynek az összes hátrányát és rugalmatlanságát..a szolgálati út betartása..és amikor lecsorog egy "parancs".. és deformálódik..akkor már foglalkoztam egy saját felépítménnyel..később már lehetett hasonlókról olvasni..(állítsd a fejére a piramist..vagy valami hasonló..) soha nem akartam klasszikus vállalatot építeni...sok tevékenységhez nem lehet más megoldás..( anno a pénzügyi terveket, elveket is saját logikával építettem fel utána olvastam hozzá szakkönyveket..) nem túlzottan akarok belemenni..én abban hiszek ha van vannak vezetők akik meghatározzák a feladatokat.. vannak témák amik ki vannak szignálva a témafelelősöknek akik dolgoznak benne és koordinálnak..egymást is ellenörzik..egymással kommunikálnak...ha hibát észlelnek azonnal jelzik az adott témafelelősnek..ez egy lapos felépítmény..egymás mellé rendeltséggel..az ideiglenes részfeladatokat külső forrásokkal oldják meg..kiszervezik..a minőség a hatékonyság és a határidők a fő szempontok...Sztem céget egy kritikus tömegig érdemes növelni/tartani..és egy más jellegű feladatra egy másik céget kell alakítani.. egy elektromos cég ne gyártson gumikacsát..

Ha egy építkezésen normális emberek dolgoznának (és érdekeltek lennének) akkor villanyszerelő a vízszerelő a kőműves a festő a burkoló nem egymást hátráltatná..és nem egymás munkáját cseszné szét..ehhez kell egy jó műszaki vezető is..de kell/kellene a közvetlen kommunikáció is a szakágak között.

Re: euroman topic

#710918 Ibiza Előzmény: #710903

látom felkented magad, már már a fórumtagok szószólója lettél..:) gondolom önjelöltként...nem gondolom sok felkérésed lenne. Elég komcsilibsi a dumád..mert te vagy az akiről azt írtam krakéler..beírnak emberek dolgokat és te vagy az első aki gyanút kelt..másról állítani amit te teszel..az régi komcsilibsi trükk..

Én tudom nem vagy vállalkozó..semmilyen tulajdonságod nincs meg hozzá..egy gyógyegér vagy..valószinűleg valamiben jó vagy..könyvelés vagy valami lineáris gondolkodást igénylő munka..ezt már leírtam párszor...az, hogy valahol alkalmazott vagy plusz még cégvezető a saját vállalkozásodban..ez akkor baromság amilyet még a föld nem látott. Ha valóban vállalkozó lennél tudnád a vállalkozás egy létforma..individualista egyéniség..ráadásul a nap 24 órájában vállalkozó vagy..mert agyad csak azon jár, hogy lehet jobban hatékonyabban..ha olvasol híreket egy szóból vagy mondatrészből egyből kipattan egy szikra..utána utánajársz átgondolod csiszolgatod..de nem fárasztalak..tudnád ha az lennél.. ha 8 órát dolgozol..és ha feltételezem tisztességesen ellátod a feladatod....akkor nem lehetsz alkalmazotti léted után egyből vállalkozó..nem is beszélve a rengeteg feladatról amit csak te tudsz megoldani.

euroman topic

#710903 rbbj11

azt is sajnálom, hogy mindössze ennyi volt a válaszod a kérdéseimre, tehát ismét kitértél egy válasz elől:

"3711 13:51 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: take it easy, please! Címzett: @rbbj11

magyarázkodhatsz tőlem napestig..nekem nem volt kétségem.. aha majd megmondod nekem hogy kellett volna..járj elöl jó példával..

de ne offold szét Euroman topikját..tee teee "vállalkozó" :D "

Emlékeztetőül a kérdéseim, amire igen sok fórumtag kíváncsi lehet:

"miért próbálod meg mindig mások hitelességét kikezdeni a fórumon? Mielött ex cathedra (tehát arrogáns) kijelentéseket teszel, miért nem szoktál kérdezni? "

Re: nincs cím

#710809 Ibiza Előzmény: #710802

kocsiba be, ausztria olaszország.... 30-40dkg-os kiszerelés.. vannak minőségi tényezők..nálunk valamilyen engedély kell..ha van akkor elötte sztem járd végig a luxus és michlenes éttermeket..

Írhatnál egy privátot mennyit kérsz érte..

Urak. 10 kg szarvas gom…

#710802 hosszhuszár

Urak.

10 kg szarvas gombát eladót, egyben....ha érdekel valakit, keressen meg.

Köszi.

Re: Bányaiz-nak

#707830 banyaiz Előzmény: #707819

Ezen a világon mindenkinek igaza van a saját szemszögéből. Csak mi a szemszöge ennek a jóembernek?

Röviden vsz egy kuruzsló. A főnöke pedig egy szemfényvesztő szélhámos, egy jobboldali konzervatív bőrbe bújt sztálinista.

Bővebben a munkásságáról a gazd poljának az unortodox része nem más mint egy kamu egy összevissza tákolmány ami nem fenntartható. Ez mellett voltak komoly kiigazításai is hála a jó égnek.

Mindig mindenben van kockázat, csak a kérdés miért vállaljuk? Szerintem extra kockázatot vállaltunk ezzel a részével a gazd polnak mint ország viseltük a kockázatot ezeknek a jóembereknek a politikai hatalmának a megőrzése érdekében.

Nem jó üzlet vsz. :)

Szerencséje pedig ott volt a kusza szemű gazdasági gurunak, hogy miközben alkotott nem jött egy 2011-nél keményebb para mert akkor összefosta volna magát a hülyeségeivel együtt.

Kb ennyi a véleményem a jóemberről és a viselt dolgairól.

Re: Bányaiz-nak

#707820 Ibiza Előzmény: #707819

igaza volt Matónak.. tetszik nem ez van..hogy néz ki? olyan amilyen..én sem szeretem de zseni..bolond gyurcsány hogy néz ki? és még hüje is..

miben volt igaza?

új problémát nem lehet hagyományos módszerekkel megoldani..változik a világ változnak a problémák..a soxáz éves elméletek egy az egyben nem alkalmasak az új problémák megoldására.(segítek ortodox unortodox)

Igaza volt abban alacsonyabb kamatprémiummal is el lehet adni az államkötvényeket..tehát olcsóbban lehet finanszírozni...nem ógy mint bolond simor idejében..mondjuk ö idegen csapatban játszott

Igaza volt a szektorokat sújtó válságadókkal..hiszen sok országban bevezették ezeket...vajon mééé..

Igaza volt alacsony kamat mellett pénzinjekciót nyomott a gazdaságba..mert tudta enélkül többe kerölne a veszteség..ráadásul ez kölcsön..nem elveszett pénzek.

Kötéltáncol..kellenek az adóbevételek adót kell csökkenteni de igazságossá kell tenni azt.. erre a megoldás a használatarányos adók..ha egy kényszerfuvarozó havonta kétszer használja az autópályát akkor ne u.annyi fizessen mint egy olyan aki naponta 4x használja..(ez csak példa ami segít esetleg megérteni)

Az alacsony alapadók mellett a használatarányos adók bevezetése ez eus folyamat..egy jóléti államban megtehetik adómentesen tartanak egy bevételi határt..majd tán egyszer itt is..ha már egyirányba mennek a dolgok..kipusztulnak a vérszívók.

A hüje is látja láthatná nem normális ha 10millióból 3,6-4 millió ember dolgozik és adózik..

A liberális és pénzügyi eröknek közösek az érdekeik a baloldallal akit szintén fizetnek..ezért összeálltak..nekik az a jó minél rosszabb..mert vissza akarnak kerülni a hatalomba...hatalmi harc folyik amihez a lemingeket használják..a társadalmi érdek képviseletének nyoma sincs a libsibal oldalon..jobbágy társadalom kiépítése a céljuk amiben ök a helytartók akik jól élnek..más nem számít..megágyaznak a külföldieknek a gazdaság totális ellenörzésére akiknek a jobbágy lemingek hordják össze..

Bányaiz-nak

#707819 Ibiza

gyerekes gondolatok..azért utáljátok mert igaza volt matónak..fröcsögtetek mindenfélét de mato az legyen szerény miután megcsinálta...miközben azt mondjátok vakszerencse..ja...tetszettek volna választást nyerni..

állóháború van..beálltak a barikádok..kis kártevök támadnak a legkisebb résekböl is (alapítványok szövetségek)megbízásuk van a gyarmatosítóktól és a hazai pénzszívóktól..majd elzáródnak a pénzcsapok mint bajnainak..ha nincs eredmény nem ad pénzt a gazdátok.

#707611 KawaBazsy Előzmény: #707602

Most nézem, h az E90-nél már downsizing volt, s a 320-as is 4 hengeres, ha abból találsz szépet, arra is lecsaphatsz. A 318i is 2000 ccm, csak alacsonyabb teljesítményre hangolva.. Egyedülállóként nyugodtan nézheted a kupékat is, kicsit drágább, de sokkal szebb, feelingesebb. Ha a hátsó ülést nem használod..

#707602 KawaBazsy Előzmény: #707598

Én benzinest vennék, s magamnak 6 hengerest (320 tól felfelé), de a helyedben 4 hengerrel, h kevesebbet egyen. 318i-vel jól el lennél..

#707598 Bendeguz Előzmény: #707594

jaja, nincs is olyan messze. ott néztem ki egy autókát, 5 éves bmw 316i. szerinted a 3-as sorozatból mit érdemes venni? 2008-2009, 100k km-ig a cél. nekem mindegy, hogy benzin vagy dízel, csak menjen és jöjjön ki 13k euróból.

#707594 KawaBazsy Előzmény: #707584

Szerdám megyek Steiermark-ba (Leoben) tárgyalni, de jövök is vissza. Kint melózol már?