Sokféle vállalati felépítés van..a legtöbben egy klasszikus piramist ismernek..erről ábrándoznak..ilyet akarnak építeni..Én dolgoztam 15 évig nagy cégnél..láttam ennek a felépítménynek az összes hátrányát és rugalmatlanságát..a szolgálati út betartása..és amikor lecsorog egy "parancs".. és deformálódik..akkor már foglalkoztam egy saját felépítménnyel..később már lehetett hasonlókról olvasni..(állítsd a fejére a piramist..vagy valami hasonló..) soha nem akartam klasszikus vállalatot építeni...sok tevékenységhez nem lehet más megoldás..( anno a pénzügyi terveket, elveket is saját logikával építettem fel utána olvastam hozzá szakkönyveket..) nem túlzottan akarok belemenni..én abban hiszek ha van vannak vezetők akik meghatározzák a feladatokat.. vannak témák amik ki vannak szignálva a témafelelősöknek akik dolgoznak benne és koordinálnak..egymást is ellenörzik..egymással kommunikálnak...ha hibát észlelnek azonnal jelzik az adott témafelelősnek..ez egy lapos felépítmény..egymás mellé rendeltséggel..az ideiglenes részfeladatokat külső forrásokkal oldják meg..kiszervezik..a minőség a hatékonyság és a határidők a fő szempontok...Sztem céget egy kritikus tömegig érdemes növelni/tartani..és egy más jellegű feladatra egy másik céget kell alakítani.. egy elektromos cég ne gyártson gumikacsát..
Ha egy építkezésen normális emberek dolgoznának (és érdekeltek lennének) akkor villanyszerelő a vízszerelő a kőműves a festő a burkoló nem egymást hátráltatná..és nem egymás munkáját cseszné szét..ehhez kell egy jó műszaki vezető is..de kell/kellene a közvetlen kommunikáció is a szakágak között.