3890
Valahol ezt a sznobságot piaci igényt szolgálják ki ezzel. Van egy borfogyasztó réteg aki ha olcsó a bor akkor azt gondolja az rossz is, ha pedig drága akkor biztos sokkal jobb. Szerintem ez hozza be ezt, hogy ha túl olcsón adjuk akkor azt nem is viszik annyira esetleg. Rájátszanak , hogy nem is olyan jó a borunk de kérjük meg az árát sok "szakértő" majd rácuppan. :)
Vannak azért igen jó borok . Már amit próbáltam nem látom át teljesen a kínálatot, sőt, nem vagyok akkora muslinca. :)
De abban egyetértek van egy nagy adag sznobság is a borok körül vsz (nem elég drága akkor ez nem is jó, pedig igen). Van vsz jópár olyan bor, hogy ha csak odatennék egy átlagos fogyasztó elé meg nem mondaná, hogy 1000 Ft-os, vagy 10.000 Ft-os bor.
Nagy meglepetés nem volt a számokban, hogy az elemzői konszenzust az Otp a saját számai alapján rakta össze mivel az elemzők nem voltak hajlandók lekövetni a történéseket. :)
Kíváncsi vagyok árfolyamilag mi lesz a reakció.
Elég korrekt módon számolták el a dev hiteles várható veszteségeket. A plafont lőtték be ezzel 200 mrd-os nagyságrendű ct-vel. Legalábbis annál a részénél amiről vmit homályosan tudni lehet. Csinos összeg.
Ukrajnának betett a balhé.
Talán ezek a főbb események.
Ilyen veszteségekkel is egy részvényre jutó saját tőke bőven a mostani árfolyam fölött van. Azt gondolnám talán nem fogják nagyon bántani a papírt.
Mi lesz a forintosítás (ha lesz egyáltalán a közeljövőben) költsége bank részére ez talán a legnagyobb bizonytalanság közeljövőben.
Távolabbi jövőben van néhány kulcskérdés.
Ez sajnos így van,kilúgozott,műanyag ízű,körzővel,vonalzóval csinált borokat árulnak 2000 ft-ért is ! És,ahogyan sztárrá válik egyik is,azonnal duplázódnak az árak,mocskos ingatlanspekuláns,pénzügyi befektető az összes.....
Részvényenkénti saját tőke: 2013-ban 5.448 Ft. volt , most 2014 2Q- ra 4652 Ft-ra csökkent.
http://bet.hu/newkibdata/117632407/140814_OTP_20142Q_h_final.pdf
Nettó kamatbevétel: várt 159,4 teljesült: 158,255 milliárd
Nettő díjjak, jutalékok: várt: 42,2 teljesült: 41,482 milliárd
Működési költség: várt: 103,4 teljesült: -102,023 milliárd
Kockázati költségek: várt: 71,8 teljesült: -63,362 milliárd
Társasági adó: várt: 7,4 teljesült: -9,791 milliárd
Konszolidált adózás utáni eredmény várt: 28,2 teljesült: -38,956 milliárd
Korrekciós tételek összesen várt: 182,1 teljesült: -192,103 milliárd
Összes bevétel (egyedi tételek nélkül) várt: 210,7 teljesült: 211,080 milliárd
Konszolidált számviteli adózott eredmény várt: -153.9 teljesült: -153,146 milliárd
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/154_milliardos_veszteseg_johet_az_otp-nel.4.202537.html
azt se feledd sok "magyar borász" olasz bort kever a magyar borához vagy magyarnak palackoz.
nem fész to fész amit látsz.
A borászok is megérik a pénzüket adják olcsóbban akkor nem marad a nyakukon. 2500-4500Ft egy "jó" bor..
Sok borász -tudtommal a legtöbb- veszi a szőlőt..és sz@rt sem akar fizetni érte..karteleznek..miközben abban van a munka és a költség.
Azt sem felejtettem el nekik a régi öregeket ugrasztották hüje aki szölöt termel..utána fillérekért elvették a földeket..és beindult a majomkodás a borral és ma már aranyárban adják...bankárok politikusok fektettek szölökbe.
Anno 4-600Ft-ért vettem a pincékböl a finom hagyományosan készült borokat.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/ami_az_otp-nel_van_olyat_meg_nem_lattunk.202540.html
Nyár van de ennyire? Rajta vannak a témán, minden rezdülésen. Nagy a súlyunk az elemzőknél.
De remélem inkább mindenki szabin lehetett.
Jó ez a mai gdp szám. Ilyenből kellene nagyon sok éveken keresztül . A gondot ott látom, hogy elég sok mindent ki kellene gyomlálni ebből a simplicity gazd polból ez realitás lehessen.
Mondjuk olyanról még nem hallottam, hogy egy gazdaság komolyan és tartósan növekszik és a legerősebb cégei amik tőzsdén vannak közben szenvednek. Megkockáztatom ilyen nem is lehetséges.
Nekem ez a véleményem. Neked más esetleg leírod, vagy másnak leírja , unalmas nem unalmasak dolgok, valakinek unalmas átugorja stb, szabad ország, szabad fórum stb. Elfér talán itt a sok bejegyzés között amilyen pörgés van a piacon száguldunk:)
Nem értem mi ezzel a probléma. Nyugtázom az észrevételed aztán ennyi. Azt nem tudom garantálni, hogy ezentúl csak olyat írok ami neked érdekes, vagy egyetértesz vele, bár ambicionálom ezt. :)
A hazai kkv szektorban és a mezőgazdaságban van. Így van.
Mi történik? Szájkarate évek óta, hogy nekik mennyire fontos a hazai kkv szektor és a mezőgazdaság.
Pl. olasz bor import már az elmúltnégyévelőtti elmúltnyolcévben is zajlott. Most 2014-ben történt egy lépés először ennek visszaszorítása érdekében, amikor érzik, hogy idén igen komolyan kiborulhat a sz@ros bili, mert rengeteg pincészet áll a csőd szélén és ha ez a bili kiborul, akkor kőkeményen borul a népszerűségük vidéken, amiért évek óta semmit nem tettek az olasz borimport visszaszorításáért.
Hazai kkv támogatása: Gyakorlatilag zéró felé közelít. Kaptak több tucat adóemelést, minimálbér egy cégnek bő 35%-kal kerül többe, mint 2010-ben úgy, hogy a nettó alig növekedett 4 év alatt 10%-kal.
Ez mellett már csak hab a tortájukon, hogy közpénzből csinálnak egy bankot a zemberek megvédése érdekében, így kevesebb tér marad a mocskos spekuláns, nyugdíjtőzsdéző, gyarmatosító bankoknak.
Azért Cs papát se kell félteni nem ma kezdte a szakmát, komoly pol hátszeleket kihasznált ő is minden oldalon. Most ebben a játszmában nem tetszik neki a leosztott szerepe, legalábbis úgy tűnik. :)
Mondom azt érzem, hogy útjában van ez a nagyon erős otp piaci részesedés bizonyos figuráknak. Korai még talán egy kicsit mit mondani egyelőre csak sakk hasonlattal élve a "parasztokkal" hadakoznak (lézer dzsoni:) ebből még akármi is lehet. Megnyitások alapján benne van a szituban a komolyabb összecsapás. Nem nyugtat meg ez a lehetőség.
ezt már sose növöd ki. Nekem irtad azért olvastam el..nekem nagyon uncsi.. mint Móricka mindenröl az jut eszébe.
undorító, hogy valaki ezt elvárja....tudom, én se lennék munkanélküli, ha fityesz seggnyaló lennék....de inkább a halál, mint ez a farizeus, képmutató társaság...Csányiból kellene minél több, akik finoman jelzik, hogy a polírozott xar, az nem belga csoki....
Nem ellenséges de nem is a hűbéresük. Ez már olyan mintha majdnem ellenség lenne. :)
Szerintem annyi a sztori a válság chf problémákkal és a 2/3-al , bankellenes hangulattal lehetőséget kínál banki területen pozíciók szerzésére. Lásd Takarékbankos téma, Raffi 1 eurós ajánlat , mkb vétel . Nyomulnak is.
Ezen a téren Cs papa és az Otp útban van. Útban lehet később. Nem csókolt kezet a Keresztapának, jó srác , haver, csak elfelejtett kezet csókolni és örök hűséget fogadni. :)
csányi nem ellenséges a kormánnyal, de a bankja az tözsdei cég tehát nyereségorientált..maga csányi meg kiskirály.
orbánék meg nem akarják kiskirályok irányítsanak adott régiókban ágazatokban, max bánokat szeretik vagy akikkel stratégiai partnerség van.,,ennek sztem késöbb lesz értelme.
Szükség van "farmer" bankokra és a kisvállalkozásokat segítő bankokra..egy részvénytársaságtól nem várható el a nullszaldós működés.
Jelenleg az autóipar adja a GDP növekedést..ami tényszám de nem hat 100%-osan vissza a gazdaságra, növekedés sztem is csak a hazai kkv-kban és a mezögazdaságban van...ami egyben a munkanélküliek egy részét is felszippanthatja.
Vagy Raiffeisent 1 eurért.
Pol hátszéllel vetélytárs lehet Otp-nek. Amúgy is ínséges idők vannak, még egy ilyen komoly hátszelű versenytárs magyar piacra nem hiányozna.
inkább vegyél meg rahim bankját, ha ennyire izgulnak a magyar bank miatt.. vagy srv-t