Tavaly mesélted :))
halmozni is lehet, somlói juhfarkat hörpölni és közben a juhot meg farkalni :)
:) beindult az agyatok..egy celldömölki barátomnak volt Ság-hegyen egy kis szölöje nála ittam Juhfarkat..azóta veszek mert finom volt. Állitólag az eyetlen fehérbor amelyik "nem törik meg" ha tengerentúlra szálltják.
Sok éve hordják be külföldről az olcsó lőrét,semmit sem tettek elenne és most sem tettek semmit...ez csak egy csont hogy legyen miről beszélni,a tavalyi belföldi borok is a pincében vannak mert a külföldi pacsuli olcsóbb.
3 hónap ? Jó vicc....és utána mi lesz? Minden megy tovább,csak időben kell kikérni az engedélyt,picit lassul talán a behozatal....megint a nesze semmi,fogd meg jól.
Jaja, szerintem le akarta húzni a részeg bandát. Nem volt szimpatikus. De ezt már ezerszer megtárgyaltuk. Idén melyik pincébe megyünk Bényén? :)
Ja, meg a pince árakról jut eszembe, emlékszel a mikor a f@szi 1500-ért akarta adni a fél literes palackot Bényén? A Vivamus olcsóbb volt a boltban, pedig ott a nagyker és a kisker profitja is az árban plusszban.
Innen vettem Homoky András Édes Furmintot, egy 2 literest 1700-ért. Nekem bejött ízre. A félédest is megkóstoltam, az is jo.
Ezek az arak teljesen korrektek. Azt ne vard, hogy a pince aran tudjak adni, megis csak egy profit orientalt vallalkozasrol van szo, szallitasi koltseg van, raktar, logisztika. Jo ez. :)
Azt vártam hogy az olyan helyek mint a borellátó, ahol nagy kiszerelésben lehet találni borokat pincészeti áron, változtat ezen, de nem fog mert ez még így is drága szerintem:
http://www.borellato.hu/arlista-2
A pontos megfogalmazás a honlapról ez:
Kínálatunkban országos és Európa-hírű magyar borászok kiváló palackos borai mellett, praktikus csomagolásban az árfelhajtó nagykereskedők kihagyásával kettő, három és öt literes kiszerelésű minőségi folyóborokat is találnak pincészeti áron.
Igazad van, a magyar borok sajnos borzasztóan túl vannak árazva. A multik kínálatában olykor megjelenő "válogatott tételek" (művelt alkesz :D) a harmad árért adják azt, amit a hazai boraink!
Lehet hogy a bemutatott flaska valóban szhar, de abba gondoljatok bele, hogy csak Mo-on jellemzőek az 1-10-100 hektáros borgazdaságok. Egy átlag spanyol, chilei, dél-afrikai, calforniai bortermelő 1000-10000 hektáron gazdálkodik. 100-1000-szeres telkekről beszélünk, ahol olcsóbban ki lehet hozni jobb borokat is. Én pl. a Lidl Tempranillo (már nem árulják) borait anno 2€-ért vettem és minőségben az akkori magyar 2000Ft körüli villányi borokat utolérte. Mostanában nem látom a polcokon. Még egyszer mondom, nem védem a pancsolt borokat, borkedvelőként felháborít az egész jelenség. Főnököm most járt Olaszországban egy borvidéken (Cormons) és ott 1,6€-ért adják a kimérős bor literjét. Az úriember 55 éves és nagy borbarát, tudja milyen a jó és ezzel meg volt elégedve.
amennyiben szóltak már,akkor én kérek elnézést a képviselő uraktól,mivel látom áprilisi a video.
semmi ujság,ezek bizony tények.
aki szőlővel foglalkozik,az érzi a bőrén keményen,komplett településeket hallok jajveszékelni e-miatt,nem ok nélkül,kemény évük lesz....hogy hová tegyék a termést,mennyiért...100ft/liter árral nehéz lesz a verseny...
a röhej az,
hogy van vadkerten 2-3 országgyűlési képviselő is már időtlen idők óta,ebből 2fő 10-20éve fideszes,20éve ülnek a padban fent.....vmit szolhatnának ők is az ugy érdekében.
1fő jobbik(de lehet,hogy ő most nem jutott be listáról).
de az összes borvidéket érinti az ügy...