Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mai italajánlatunk

Re: nincs cím

#707658 Ibiza Előzmény: #707655

halmozni is lehet, somlói juhfarkat hörpölni és közben a juhot meg farkalni :)

:) beindult az agyatok..…

#707654 Ibiza

:) beindult az agyatok..egy celldömölki barátomnak volt Ság-hegyen egy kis szölöje nála ittam Juhfarkat..azóta veszek mert finom volt. Állitólag az eyetlen fehérbor amelyik "nem törik meg" ha tengerentúlra szálltják.

#707606 Waszeitung Előzmény: #707373

Sok éve hordják be külföldről az olcsó lőrét,semmit sem tettek elenne és most sem tettek semmit...ez csak egy csont hogy legyen miről beszélni,a tavalyi belföldi borok is a pincében vannak mert a külföldi pacsuli olcsóbb.

3 hónap ? Jó vicc....és utána mi lesz? Minden megy tovább,csak időben kell kikérni az engedélyt,picit lassul talán a behozatal....megint a nesze semmi,fogd meg jól.

#707341 Bendeguz Előzmény: #707338

Jaja, szerintem le akarta húzni a részeg bandát. Nem volt szimpatikus. De ezt már ezerszer megtárgyaltuk. Idén melyik pincébe megyünk Bényén? :)

#707338 Fornit Előzmény: #707316

Ja, meg a pince árakról jut eszembe, emlékszel a mikor a f@szi 1500-ért akarta adni a fél literes palackot Bényén? A Vivamus olcsóbb volt a boltban, pedig ott a nagyker és a kisker profitja is az árban plusszban.

#707335 Fornit Előzmény: #707316

Innen vettem Homoky András Édes Furmintot, egy 2 literest 1700-ért. Nekem bejött ízre. A félédest is megkóstoltam, az is jo.

#707316 Bendeguz Előzmény: #707300

Ezek az arak teljesen korrektek. Azt ne vard, hogy a pince aran tudjak adni, megis csak egy profit orientalt vallalkozasrol van szo, szallitasi koltseg van, raktar, logisztika. Jo ez. :)

#707300 Janicroft Előzmény: #707272

Azt vártam hogy az olyan helyek mint a borellátó, ahol nagy kiszerelésben lehet találni borokat pincészeti áron, változtat ezen, de nem fog mert ez még így is drága szerintem:

http://www.borellato.hu/arlista-2

A pontos megfogalmazás a honlapról ez:

Kínálatunkban országos és Európa-hírű magyar borászok kiváló palackos borai mellett, praktikus csomagolásban az árfelhajtó nagykereskedők kihagyásával kettő, három és öt literes kiszerelésű minőségi folyóborokat is találnak pincészeti áron.

#707297 picirigo Előzmény: #707272

Igazad van, a magyar borok sajnos borzasztóan túl vannak árazva. A multik kínálatában olykor megjelenő "válogatott tételek" (művelt alkesz :D) a harmad árért adják azt, amit a hazai boraink!

#707272 Bendeguz Előzmény: #707267

Lehet hogy a bemutatott flaska valóban szhar, de abba gondoljatok bele, hogy csak Mo-on jellemzőek az 1-10-100 hektáros borgazdaságok. Egy átlag spanyol, chilei, dél-afrikai, calforniai bortermelő 1000-10000 hektáron gazdálkodik. 100-1000-szeres telkekről beszélünk, ahol olcsóbban ki lehet hozni jobb borokat is. Én pl. a Lidl Tempranillo (már nem árulják) borait anno 2€-ért vettem és minőségben az akkori magyar 2000Ft körüli villányi borokat utolérte. Mostanában nem látom a polcokon. Még egyszer mondom, nem védem a pancsolt borokat, borkedvelőként felháborít az egész jelenség. Főnököm most járt Olaszországban egy borvidéken (Cormons) és ott 1,6€-ért adják a kimérős bor literjét. Az úriember 55 éves és nagy borbarát, tudja milyen a jó és ezzel meg volt elégedve.

#707269 Sumér harcos Előzmény: #707104

semmi ujság,ezek bizony tények.

aki szőlővel foglalkozik,az érzi a bőrén keményen,komplett településeket hallok jajveszékelni e-miatt,nem ok nélkül,kemény évük lesz....hogy hová tegyék a termést,mennyiért...100ft/liter árral nehéz lesz a verseny...

a röhej az,

hogy van vadkerten 2-3 országgyűlési képviselő is már időtlen idők óta,ebből 2fő 10-20éve fideszes,20éve ülnek a padban fent.....vmit szolhatnának ők is az ugy érdekében.

1fő jobbik(de lehet,hogy ő most nem jutott be listáról).

de az összes borvidéket érinti az ügy...