4 hét után lekerült a német mez:)....csak a német vs. xxxx meccsek alatt hordtam, de így is viseltes lett:)....mehet a mosógépbe:)
4 hét után lekerült a német mez:)....csak a német vs. xxxx meccsek alatt hordtam, de így is viseltes lett:)....mehet a mosógépbe:)
http://www.portfolio.hu/gazdasag/varga_nem_aggodik_a_brusszeli_jelentes_miatt.5.200871.html
szerencsétlen hülye....a kézi gyom kapálás, meg ároktisztítás a munkalehetőség? Európa értelmesebbik felén ezt géppel végzik, nem kiszolgáltatott embereket nyomorítank meg ilyennel még jobban...
http://index.hu/gazdasag/2014/07/02/hol_vegezte_az_egyetemet_mindegy_ugyis_megbanja/
ezt én is aláírom....sajnos a munkaerőpiac szerint semmit nem érnek a diplomáim, pedig közel 1 évtizedet ráadtam az életemből a megszerzésükre és még ráadásul le is doktoráltam...az első, és eddigi egyetlen munkahelyemet én is szerencsével és véletlen útján szereztem, és ott az egyik diplomához kapcsolódó tudásomat kb 10 évig hasznosítottam....a második 10 évben munkámhoz már semmilyen különösebb tudás nem kellett....sajnos a pályázataimra hónapok óta választ sem kapok, egy jelentős részükre meg pályázni sem tudok, mert 1-1 hirdetésben több feltételnek sem felelek meg (nem olyan a diplomám, nincs olyan nyelvtudásom, nincs gyakorlatom az adott területen, nincs olyan szakmám)
mondjuk a melléketl kép elég nyálas....ez egy egykori német volkstümliche liedsinger páros: Stefanie Hertel és Stefan Mroz....már elváltak, a ffi már csak főleg trombitál és műsort vezet, jó bajor tájszólással, a nő annak idején gyereksztár volt, aztán énekes lett, jelenleg szólóban nyomja....ez egy promo reklám fotó róluk, nem egy életből ellesett pillanat
kirándulni voltam, persze. Velem környékén, meg az Írottkőnél is. Érdemes az osztrák oldalra is átmenni, vann ott is egy gyönyörű magas fakilátó, meg kisebb nagyobb tavak. Mi egyszer az egyik tavat körbejártuk (kb.1,5-2 óra gyaloglás), majd ettől a fakilátótól átgyalogoltunk Velembe. Az kb. 5-6 óra túrázás. Utána Kőszegen levezettünk:)
Lesd meg a felszolgáló manager állásokat is. :-)
Tudom h kicsit lejjebb van, de az Őrség felé jártál már? Elugranánk pár napra nyaralni, s én már egy ideje megnézném..
ha vendéglátózni szeretnék, akkor inkább osztrák fertőpart...sokkal jobb a bér és a saját ágyamban alhatok.....egyébkét sopronban jeletnkeztem vendéglátó helyre értékesítési menedzsernek, de nem vettek fel...
tipikus egyetemista meló...max. 7-8 hét, (aug.20 után balaton halott), egy kis kereset, buli igény szerint....ha 20-22 lennék biztosan érdekelne, hisz utána szeptemberben visszaülök az egyetemi padba...
Jah.. ott van a cikkben, h alulfizetettek a melók.. Vagy fizessék meg a melóst, vagy ne sírjanak, h annyiért nem akarnak dolgozni.
Így érthető miért nem hozzák nyilvánosságra a hatástanulmányokat. Korhatáros. :)
http://gyorplusz.hu/article/rengeteg_az_ures_allas_a_balatonnal.html?rss
a Balcsi nincs messze..próbálkozhatnál egyet.
Istenem, de szép:
http://index.hu/kulfold/2014/06/23/orban_leszopta_putyint/
azért vannak gondolkodó lengyelek is, nemcsak a cöf seggnyaló, békamenetes kirándulók...
én is utaztam kiöregedett középiskolai tanár idegenvezetővel, aki Andorrába érve azt mondta, hogy megérkeztünk az Antillákra:) nem kicsit röhögött mindenki...volt olyan is aki leszart mindent, de olyan is, aki 4 nyelven (angol, német, olasz, francia) beszélt folyékonyan és még jobbb szobákat is szerzett a csoportnak, mint ami le volt foglalva...2011-ben vittem egy kisebb (20 fős) csoportot jesolo-velence-verona túrára, simán megoldottam, nekem ingyen volt a nyaralás, ez volt a fizettség....még velencében is vezettem, pedig ott a szt márk téren ha elkapnak engedély nélküli vezetésen, akkor phaszultam volna....legutóbb hamburgban helyi idegenvezetőt kaptunk, egy 2 m méter magas középkorú, jópofa főszert...a landungsbrücke-től indultunk, grosse hafenrundfahrt, aztán nagy belvárosi séta...a csoportot egy öregecske aggszűz küllemű nő kísérte, aki a fordításban 30 perc után kidőlt....némi unszolásra mondtam csinálom, ha meg nem sértem...onnantól felpörögtek a dolgok, mert a helyi idegenvezetőnek tetszett, hogy jól ismerem a várost, privátba is dumáltunk, és ezért még helyi vicceket is bedobott, amitől dőlt a társaság a röhögéstől....engem csak a küföldi vezetés érdekelne, mert mindig csak sopront csinálni, az halálosan unalmas....viszont állandó külföldhöz egész évben úton kellene lenni, én meg régebben is csak max évente 2-3 x 1 hétre mentem valahová...amíg a szüleimről gondoskodnom kell, addig ilyen "eltünős" melót nem tudok vállalni, mert megáll itthon az élet, és annyit meg nem lehet vele keresni, hogy folyamatos ápolóra fussa belőle...
Voltam egyszer olyan idegenvezető/síoktatóval egy buszos sítúrán , hogy a csávó többet ivott mint a fél társaság, ilyenek voltak , hogy nők szobája előtt aludt a folyóson nem engedték be, vagy nem tudom mi volt. :)
Majdnem összetörte magát sízés közben és hasonlók. De neki szerintem nem kellett még vizsgát tennie. :)
Hát igen beszigorítanak sok területen.
Mondjuk ha látsz benne fantáziát nem hiszem gondot okozna neked levizsgázni idegenvezetésből. Felétek talán sok csoport is indul határ mellől .
régen sokan csinálták, mert elvileg bárki csinálhatta...ma magas követelmények vannak, szakmai vizsgát kell tenni, és ha jól tudom legalább 2 nyelvet nagyon jó színvonalon kell beszélni...én is ismerek 1 ffi-t, aki vállakozóként kísér magyar csoportokat ny-eu körutakra...napi br. 20 efT-ról állított ki számlát 2012-ben....mondjuk földrajz szakos tanár volt, és germanisztikából doktorált...