Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#705940 banyaiz Előzmény: #705875

Van egy beütésük ez vitathatatlan.

Csak arra céloztam, hogy amit előadnak az így egy kotyvalékban nem fog menni. Egy egy elem külön igen, de együtt ez így amit mondanak képtelenség számszakilag.

Ez a parányi probléma van vele, amúgy jól hangzik.

#705875 Csusza Előzmény: #705857

Attól, hogy valamit nem lehet, vagy veszélyes, netán baromság, még simán meglépik a fiúk, ne féltsd őket!

Csak abban bízom, hogy azért van ott néhány szakember is, és ők talán figyelmeztetik a mindenhez értő kollégista haverokat...

#705857 banyaiz Előzmény: #705855

Akkor lehet ilyen, ha olyan "mentést" sikerül alkotni ami bankpánikot vált ki. Nem csak a tőzsdén hanem bankfiókok előtti sorban állás.

Vannak a magas számok, a nagy mentés ígéret, a ft hitelesek ne járjanak rosszabbul, költségvetésnek ne kerüljön sokba, ne törjön ki bankpánik, sőt a növekedést se fogja vissza.

Na most ehhez nem kell nagy gondolkodónak lenni ez így együtt nem fog menni. :) Ez persze nem tartja vissza őket, hogy sűrűn lenyilatkozzák, ezt így egy pekidzsben. :)

Aztán , hogy ezek a félnótás pol kalandorok a végén mit alkotnak arra kíváncsi leszek.

#705852 banyaiz Előzmény: #705850

Éppen ezért tökölődnek ennyit, valamit csinálni kellene, magasak a számok sajnos, és politikailag is megosztott a téma. Ezért nyújtják választás előtt bedobták, de mindjárt el is napolták a jogi cécóval ami időhúzásra tökéletes volt. Ezért biggyesztik oda mindig ezt a dumát, hogy a Ft hitelesek sem járhatnak rosszabbul.

Nem tudom, hogy azzal tisztában vannak e, hogy ha ezt a Ft hiteles témát komolyan gondolják az mennyire leszűkíti egyáltalán a mentést számszakilag? Lehet még nem sikerült kiszámolniuk ezt sem. Erre utal, hogy utána őrjöngenek micsoda nagy mentés lesz, ami alig mond ellent az előző mondatnak:)

Valószínűbb , hogy minket néznek madárnak.

#705850 walex Előzmény: #705849

Meglátjuk, azonban remélem, hogy többen lesznek azok (akik nem vettek fel hitelt, addig nyújtózkodtak, ameddig a takaró ért), akiknél képletesen szólva kinyílik a bicska a zsebben a megmentés miatt és kicsit helyre teszik a 2/3-ot.

#705849 banyaiz Előzmény: #705801

Szerintem utána. Azért mert a vágyakat nehéz tökéletesen kiszolgálni a témában, de előtte beszélni hetet havat minden logikát nélkülözve, számokat stb azt lehet.

Ezért nem léptek országgyűlési előtt sem. Persze terelésnek jó volt ez a jogi döntésre várunk szöveg.

#705848 banyaiz Előzmény: #705783

Nem látom a sajtó ledöbbenését vagy ilyesmi, ez a hihetetlen. Befásult már mindenki.

Egy komoly cikkben kellene szembesíteni őket, hogy akkor most mit is akarnak mert egyik mondat ellentmond a másiknak. Vagy én vagyok túlzottan maximalista? Nem hiszem. :)

#705801 walex Előzmény: #705745

Gondolom, véletlenül majd pont az önkormányzati választás előtt lesz megoldva, hogy a sok, "szegény, szerencsétlen devizahiteles" (akiknek biztos pisztoly tartottak a fejükhöz, amikor aláírták a szerződéseket) szavazata a megfelelő helyre kerüljön, ha már nem lehet minden héten átszabni a választási rendszert úgy, hogy nekik jó legyen.

#705782 banyaiz Előzmény: #705774

Egyébként vsz ahogy közeledik az önkormányzati választás számíthatsz arra, hogy a szomorú valóság, és a számok stb helyett inkább a politikai nagy szövegeket nyomják. Sajnos ez nem túl szerencsés helyzet. Otp-t vsz párszor megzúzzák majd ökörségekre.

Van rá egy fogadásom, hogy a csomaggal majd a választás után jönnek ki. Addig csak a szájkarate.

#705781 banyaiz Előzmény: #705774

Az megint egy egyéni ízlés kérdése, hogy valaki vevő e arra, hogy egy döntéshozó aki részt vesz ezt az ügyet rendező bizottságban 2014-ben (mikor 2008-ban indult a balhé) azt adja elő, hogy a számokra vonatkozó becslést még el kell készíteni.

Megdöbbentő gondolat, hogy ez akár valóság is lehet, de ha nem az akkor is ilyet szólni azért az mutat egy színvonalat. :)

#705780 banyaiz Előzmény: #705774

Ezek a nyilatkozatok a hallgatóság totális hülyének nézésével érnek fel.

Azokra a momentumokra reagál a piac pozitívan vsz , hogy megjelenik az is a dumában, hogy a költségvetés is részt vállal, megjelenik az, hogy az egész mentés nem okozhat elviselhetetlen terhet, illetve folyamatosan megjelenik az is, hogy a dev hiteles nem járhat jobban a mentéssel mint a Ft hiteles.

Mivel piac már elvégezte a matematikai műveleteket tudja, ha ezeket a kritériumokat valóban be is tartják akkor lekorlátozza a mozgásteret elég szépen.

Na most ,hogy ezzel nincs összhangban a nyilatkozatban elhangzott egyéb mondandó, és vannak benne mindenféle politikai kirohanások az egy dolog. :)

2 lehetőség van : 1. azért nincs mert valóban ennyi idő kevés volt egyáltalán a kiinduló számok megismeréséhez derék politikusainknak ezért beszélnek zöldségeket, 2. a hallgatóságot nézik tök hülyének. Vagy a kettő kombinációja.

#705774 Janicroft Előzmény: #705745

Erre én is felkaptam a fejem ma! Nézem miért emelkedik az OTP majdnem 2%-ot, látom valamilyen hírportálon hoy emelkedik az OTP mert újabb részletek láttak napvilágot a devhiteles mentőcsomagról. Elolvastam, hát nekem kurvára semmi pozitívum nem jött le ebből a nyilatkozatból, pláne hogy ilyet nyilatkozik ez a szánalmas ember hogy: "Amikor arról kérdezték, kibírja-e ezt a terhet a bankszektor, úgy válaszolt: "Bízunk ebben. "

Hát a jó büdös k. anyjában bízzon, ez nem így működik!! Majd rápróbálnak aztán vagy bejön vagy nem? Ennyi tehetségtelen semmirekellő f*szkalapot mint a mi (szak)politikusaink, még nem láttam. ezeket elküldenénk bárhova dolhozni, az első nap páros lábbal rugdosnák ki őket, mert semmihez nem értenek. Ahogy te is mondtad banyaiz: évek óta erről pofáznak, és akkor még van képük ilyet lenyilatkozni hogy nem számolták ki, de bíznak benne hogy kibírja a bankrendszer? hát bazdmeg ez megalol.

Elnézést mindenkitől a trágár stílus miatt de ez most kib*szta a biztosítékot nálam.

#705749 banyaiz Előzmény: #705745

Még ami számomra igen humoros, hogy a Ft hiteleknél is ugyanúgy 2008 után meghúzták a bankok az egyoldalú kamatemeléseket. Hasonló nagyságrendben azoknál is emelték a kamatmarzsot. Ezekről egy büdös szó nem esik.

Jó hát ez most nem slágertéma, hogy mi van a Ft hitelekkel belátom, de sok csemegét tartogat ez a politika igazságot tesz a hitelügyekben mint Mátyás király történet. Egy valódi aranybánya :)

http://www.portfolio.h…

#705745 banyaiz

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/durvan_jol_jarhatnak_a_devizahitelesek.200339.html

"mondta Gulyás Gergely, aki részt vesz az őszre várható devizahiteles csomag kidolgozásában. A 400 milliárdos becslés nem a kormány sajátja, erről még nem készítették el saját becslésüket."

Azért ez példátlan a maga nemében. 4 éve kormányoznak, 1 éve dumálnak a végső mentésről, és még a matekot el sem végezték mi mennyi? :) "nem készítették a saját becslésüket". Még mondja vki , hogy nem parasztvakítás volt bedobni ezt az egész témát tavaly nyáron.

Min gondolkodnak ha becsléseik sincsenek a számokra? Ilyet beszélni egy Parlamentben . Van mindig lejjebb.

Re: Árfolyam

#705739 Ricsi Előzmény: #705737

Hihetetlen lassú ez a magyar tőzsde, olyan igazi nyugdíjas foglalkozás ezt kezelgetni :)