:) kicsit gyerekes..de hát erre fussa a szinteden.
itt van az en cegemnek a certifikat linkje: http://www.comdirect.de/inf/zertifikate/index.html
mellesleg sztem a legnagyobb biznisz nem a turbo certik, hanem a bonus certik
rengeteg szolgaltato van, legtöbb felületen angol is valaszthato nyelvnek
Barmelyik, amelyik xetra-hoz közvetlen hozzaferest ad, jo. Nekem comdirect-nel van, valszeg van olcsobb szolgaltato is, de en mar lusta vagyok valtani, mert mar nem a nemet es nem a certifikatok a fö piacom, ahogy korabban, hanem usa.
jelenleg elvagyok ezzel az erstés rendszerrel..elérem az etf-eket is..a hektikus mozgásban lehet jól keresni.. a certik kiütése sok esetben nem azokon a szinteken van ahol én látom a fontos szintet..
pl legutóbb a dax-os certi..a 10k tudtam 3-4x nem viszi át..de ha 950 lesz akkor már vonzza a 10k..kerestem vele jópárszor..ennek a kiütése jó helyen volt ..de a másik a 10250es kiütés az már nagyon magas volt viszont már szépen mozgott..
röfögök csak németül..melyik számlára gondolsz?
tényleg láttam már én is hasonlókat, ezért is röhejesek hazai kibocsátású certik...
Miért nem nyitsz egy német számlát, ahol sokkal kisebb a spreadek, sokkal likvidebbek a certik, nagyobb a választék, valóban likvid és valóban folyamatos az árjegyzés?!
azt is észrevettem ha nagyobb pakkot rakok be akkor az árjegyző gyorsan elugrik a kötés elöl :)..nem vicc..és függetlenül az instrumentum mozgásától.. már kiismertem
igen harcolni kéne...de néha rám is rám öntöttek jóárú pakkot.
hat en arra nem jatszanek, akik epp benn vannak: ad1 nem eleg likvid, ad2 jelentosen elterhet az arjegyzoi artol, aki par peccel kesobb megjelenik, ad3 inkabb reklamalnek az arjegyzonel es karteritest kovetelnék...en mar kaptam is párszor, ugyanis kötelessége a folyamatos jegyzés
ez nem teljesen igaz..sok esetben hiányzik az árjegyző..ha elegendő ajánlat van bent, vagy nagy mozgások vannak akkor egy jódarabig nincs árjegyző. Tegnap a hektikus mozgásban nem az árjegyzővel kereskedtem ahogy a kötéseket láttam.
Én továbbra is várom, nem kattogott ki elég certi stopja, amik inkább 10010 környékén indulnak. Nem a vevők fogytak el, hanem ahogy beszéltük is, fontos pszichó és egyéb szint, biztos vagyok benne, h. sok shortos védte a poziját. A lefordulást követő feltámadás nekem inkább arra jel, hogy kistopolódást megelőzve, átkötötték a shortjaikat a sikeres "lefordítást" követően, az időnyerés alatt.
attól felesleges tartanod, hogy magadnak vinnéd fel a piacot certiben, írhatsz ide akármit, fórumosok nem fogják elmozdítani az árjegyzőt ;) Az árjegyző garantálja az árat és a likviditást, nem az árjegyzői árak közé ékelődő spekik árával és mozgásával kell számolnod
Konkrétan nem erre válaszolok, de neked.
Amikor valamelyik nap mondtam, 10 K-ról visszaejtik, pont ilyenre gondoltam, mint ami ma történt. Átrántották, majd elfogytak a vevők, és vissza is esett szépen jó 100 pontot.
Megjegyzem, a TMA fölött vagyunk 26 napja, így most szerintem esedékes, hogy lefelé átlépjük pár napra. Mai értéke jelenleg: 9 749. Persze semmi nem kötelező, de én most le várom.
kicsit komolyabban..
amikor bekötött berakom általában ha gép elött vagyok..
előre sajnos nem lehet..kicsi a piac..nem viszem fel magamnak a piacot..
ma reggel csöndesen eladoggattam a certiket..egyik nulla közeli a másik az bukós -11%-os ..egy kisebb az pluszos.. tudtam kamatdöntére felmegy a dax...90% várta..benne volt az is ellenkezőt döntenek..erre beraktam fentre vételi stopokat..lentre meg vételeket..2,5 pakkom volt 3-at vettem..utána ezeket +10-18%-al eladogattam..
minden instrumentumban pakkokban gondolkodom..ha 100db kell vagy ezer akkor sávosan veszem..amíg el nem éri a pakkméretem..ott átlagolom az árát..és azt már együtt kezelem..kb meghatározom magamban mekkora összeget szánok egy témára..25-30%kp-t mindig tartok..meglepikre..
ilyen hektikus mozgások miatt szép a tőzsdézés..a DT csak ezért jó..amúgy én a swingekben hiszek..vagy a hosszabb beleülésekbe..de az unalmas..
mindig leng az inga..
hidd el, senkit nem érdekel...ha elöre beirod, hogy egyaltalan nyitni szanekozol 10k-n, mennyit es milyen stoppal, az erdekelne vkit. Igy utolag beirni, hogy faja gyerek vagy, mert megint kerestel, csak szanalmas...es mar unalmas is, mert allandoan ezt olvasni itt...
micsoda kapálózás :) homkosnak titulálsz, jobb már nem, jutott eszedbe? :D
csodálatos..eladtam visszavettem eladtam..szép pénz..azért zárásban visszaveszem ha visszamegy..leng az inga..