akkor viszont marad a bika :S
Ugyanitt szoktam én is nézni, csak a DAX futurest: http://www.investing.com/indices/germany-30-futures
Ha megnézed, akkor ott 89% vár esést. :)
Az a tapasztalatom vele, hogy nagyon jó kontraindikátor. Amelyik irányt sokan várják, az nem túl esélyes.
akkor ez lefele megy..vagymi
http://www.investing.com/indices/germany-30-chart
a grafikon alatt van egy szentiment..2/3ad vár medve piacot
Én napon belülre gondoltam, messzebb nem nézek ilyen kötésmennyiséggel.
Longom felére ma szűk stopot húztam, ki is ütötte. Másik fele tartva.
c) szerint gondolom én is, elsö körben 10,500-rol 9000ig is eshet
a). Jól számolsz
b). Van nekem longom folyamatosan. Én azt gondolom, lefelé a tér innentől max 5 000 pont, felfelé pedig bármennyi. Ezért mindig longban ücsörgök, hol többen, hol kevesebben. Most nincs sok, ezért nekem ez belefér kockázatnak.
c). Szerintem10K-nál meghúzhatják (zárul sok-sok short), aztán vissza is ejtik, és akár mehet le is, mert elfogynak a shortosok, annyi vevőt pedig nem látok mostanság.
Mondjuk a helyedben én inkább követő stopot tennék rá,ha nullába került a pozi, ha van rá lehetőséged. Vagy nem bízol benne, hogy a 10ezret elsőre átviszi?
Szép terv. Ha 75-ig elmegy, onnan már pillanat alatt 10.000 sztem is. Remélem még ma megcsinálja.
A 200-as tőkeáttétel nagyon kemény, de most logikus azt gondolom. Jól számolom, hogy ha meg tudod fogni azt a 25 pontot, akkor az 50% nyereség a befektetett tőkére?
azt nézem merre van nagyobb tér le vagy fel..elsőre 9750re várom le..utána 9500ig.
Én beálltam egy szép adaggal venni 75-re, és dobnám is 10K-nál. Nekem elég is lenne.
Persze ez cfd, 200*-os tőkeáttét, így kicsit más a játék :)
kezelni kellett a 10k kiütésű certit lefeleztem még hétfőn és 10250es kiütésűre cseréltem..plusz ezzel bővítettem.
Úgy látom, még nem zártad a shortot.
Ha esetleg még emelkedne meddig tervezed tartani, kiütésig?
sz@rok az adatok de azért csak nyomják felfelé..egyszer csak elengedik..
Nem vagyok elvakult longos különben, ha fordul a piac kész vagyok én is fordulni.
Megnéztem.
Azt hiszem közülük most ez az aktuális :) :
"Don't fight the tape!" (Ne ellenkezz a piaccal!) - A piacnak mindig igaza van, ne akarjunk vele szemben harcolni.
szépen hozott párszor..néha meglepően nagy számokat.. most elég ramatyul néz ki a shortom..kb 2/3-ad pakk..ha elindul rábővítek.
"Szerintem a tőzsdén sosincs olyan, hogy túl magas, vagy túl alacsony. "
ez egy üres lózung..okos könyvekben írnak ilyeneket..nézz bele pl az aranyba.. és azt is nézd meg miket mondtak az "okosok"..
a tőzsdéken leng az inga..bármilyen instrumentumnak megnézed a görbéjét vannak aljak és tetők.. vannak túlvettségi jelek..tény nem ortodox módon viselkednek mostanság a piacok..a mostani magas szinteket nem támasztják alá a gazdasági adatok..még a német adatok sem..
A céges adatok jók lettek - ezt már írtam- azért mert a válságot kihasználták, átcserélték és optimalizálták a munkaerő..minden különösebb ellenállás nélkül..szakszervezetek érdekképviseletek meg sem mukkantak.
Mivel ma már a legkisebb ugrifüles is élőben kereskedik a tőzsdéken..ezért az éves ciklikusságok eltolódnak vagy ellaposodnak.gyorsak a netek még nyaralás közben is kereskedhetsz..a nagy alapok határozzák meg az igazi mozgásokat..a negydéves- a havi- és a határidős zárások..vagy a szabadságok előtti realizálások mozgásokat generálnak..amik kihatnak az eladási és vételi stopokra...
Szerintem a dax mostani mozgása is Sc..át akarják lökni a 10k-n mert ott kattognak majd a stopok..650-től általában shortolom..most nagyobb erő volt benne úgy láttam a 780-830 megfogja..