Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Longom felére ma szűk st…

#704165 Peta60

Longom felére ma szűk stopot húztam, ki is ütötte. Másik fele tartva.

Re: nincs cím

#704154 Ricsi Előzmény: #704152

a). Jól számolsz

b). Van nekem longom folyamatosan. Én azt gondolom, lefelé a tér innentől max 5 000 pont, felfelé pedig bármennyi. Ezért mindig longban ücsörgök, hol többen, hol kevesebben. Most nincs sok, ezért nekem ez belefér kockázatnak.

c). Szerintem10K-nál meghúzhatják (zárul sok-sok short), aztán vissza is ejtik, és akár mehet le is, mert elfogynak a shortosok, annyi vevőt pedig nem látok mostanság.

#704152 Peta60 Előzmény: #704147

Mondjuk a helyedben én inkább követő stopot tennék rá,ha nullába került a pozi, ha van rá lehetőséged. Vagy nem bízol benne, hogy a 10ezret elsőre átviszi?

#704149 Peta60 Előzmény: #704147

Szép terv. Ha 75-ig elmegy, onnan már pillanat alatt 10.000 sztem is. Remélem még ma megcsinálja.

A 200-as tőkeáttétel nagyon kemény, de most logikus azt gondolom. Jól számolom, hogy ha meg tudod fogni azt a 25 pontot, akkor az 50% nyereség a befektetett tőkére?

#704148 Ibiza Előzmény: #704145

azt nézem merre van nagyobb tér le vagy fel..elsőre 9750re várom le..utána 9500ig.

#704147 Ricsi Előzmény: #704145

Én beálltam egy szép adaggal venni 75-re, és dobnám is 10K-nál. Nekem elég is lenne.

Persze ez cfd, 200*-os tőkeáttét, így kicsit más a játék :)

#704146 Ibiza Előzmény: #704145

kezelni kellett a 10k kiütésű certit lefeleztem még hétfőn és 10250es kiütésűre cseréltem..plusz ezzel bővítettem.

#704145 Peta60 Előzmény: #704144

Úgy látom, még nem zártad a shortot.

Ha esetleg még emelkedne meddig tervezed tartani, kiütésig?

#704102 Peta60 Előzmény: #704100

Nem vagyok elvakult longos különben, ha fordul a piac kész vagyok én is fordulni.

#704100 Peta60 Előzmény: #704099

Megnéztem.

Azt hiszem közülük most ez az aktuális :) :

"Don't fight the tape!" (Ne ellenkezz a piaccal!) - A piacnak mindig igaza van, ne akarjunk vele szemben harcolni.

#704097 Ibiza Előzmény: #704093

szépen hozott párszor..néha meglepően nagy számokat.. most elég ramatyul néz ki a shortom..kb 2/3-ad pakk..ha elindul rábővítek.

#704096 Ibiza Előzmény: #704092

"Szerintem a tőzsdén sosincs olyan, hogy túl magas, vagy túl alacsony. "

ez egy üres lózung..okos könyvekben írnak ilyeneket..nézz bele pl az aranyba.. és azt is nézd meg miket mondtak az "okosok"..

a tőzsdéken leng az inga..bármilyen instrumentumnak megnézed a görbéjét vannak aljak és tetők.. vannak túlvettségi jelek..tény nem ortodox módon viselkednek mostanság a piacok..a mostani magas szinteket nem támasztják alá a gazdasági adatok..még a német adatok sem..

A céges adatok jók lettek - ezt már írtam- azért mert a válságot kihasználták, átcserélték és optimalizálták a munkaerő..minden különösebb ellenállás nélkül..szakszervezetek érdekképviseletek meg sem mukkantak.

Mivel ma már a legkisebb ugrifüles is élőben kereskedik a tőzsdéken..ezért az éves ciklikusságok eltolódnak vagy ellaposodnak.gyorsak a netek még nyaralás közben is kereskedhetsz..a nagy alapok határozzák meg az igazi mozgásokat..a negydéves- a havi- és a határidős zárások..vagy a szabadságok előtti realizálások mozgásokat generálnak..amik kihatnak az eladási és vételi stopokra...

Szerintem a dax mostani mozgása is Sc..át akarják lökni a 10k-n mert ott kattognak majd a stopok..650-től általában shortolom..most nagyobb erő volt benne úgy láttam a 780-830 megfogja..

#704093 Fornit Előzmény: #704092

Idén sell in March volt.

Buy in May and go away :))

Ibiza shortjai jók lehetnek a rés betöltésekor.