Nem lett volna jobb osztalékra meghagyni ?
Mennyi lett a záró?
Most látom, hogy elment a mai 2/3-a 490-en.
Ez több, mint érdekes. Épp úgy megy, ahogy elterveztem. Ez nagyon szokatlan... :-)
Záróba a pakk egy részével beállok.
És végre megy a kis drága, pedig nyugat nem szép. Ezek szerint ennyi volt a korrekció, és nekifut újra az 500-nak. Ez lesz az 5. vagy 6. próbálkozás? :-)
Szép lenne valahol 480 körül zárni.
Helyes nyomasd!
Mindenki azt nyomja ami neki jó.
Az tetszett, hogy a szintemet a Te szintedhez igazítottam. Előbb mond el mi az?!
Tegnap kérdeztem, de nem válaszoltál :D
:-D
(Bocs Hathor, ez nem ellened, csak a jó dumának. :-) )
Ha nem is túl vadul, de csak elkezdték venni ezt a xart...
.....D)
mááá megont a Hathor..ingatlanos a vére :) nehéz letagadni...
..a szintjeim azok TP szintek..tapasztalatiak.. a múltkor már igazgattad ibiza szintjeihez a tieidet..tetszett ,)
A fogalmakkal nem vagy tisztába.. nézz utána mi a TA.
Én nézem a grafikont képzeletbeli vízszintes vonalakat aljakat tetőket..beszűküléseket..de nem festegetem össze mint gyerek az újságot..nem rajzolom rá a vágyaim vagy az áhított szimbólumokat.. denevér- és pókembert meg halálkereszteket csészéket hasonlókat..ezt én meghagyom az expresszionistáknak...neked.
Nekem számítanak a hírek a szentimentek...ezalapján nyomatom.
Így törte meg az OTP-t az ukrán válság
Nagy Viktor
2014. május 16. 12:35
Az orosz-ukrán konfliktus alaposan megviseli az OTP-t is, a bank mindkét országban jelen van, az eddigi hírek (polgárháború/háború, országleminősítések, banki fiókbezárások, recesszió stb.) alapján a következő negyedévekben akár nagyobb veszteség is összejöhet a két leánybanknál. Egyelőre Ukrajnában nagyobb a baj, ezért megnéztük, hogy a legfrissebb számok alapján hogyan teljesít a leánybank.
Többek között az alábbi kérdésekre kerestük a választ:
Látszik már a bevételek alakulásán az orosz-ukrán konfliktus negatív hatása?
Látszik jelentős romlás a hitelportfólió minőségében?
Történt jelentősebb betétkivonás a konfliktus miatt?
Mekkora jelenleg az anyabanki kitettség?
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/igy_torte_meg_az_otp-t_az_ukran_valsag.5.199010.html
Ami még szerintem közeljövőben idei évre érdekes sztori lehet. Eu-s lazítás . Pedzegetnek vmit ecb, durva lazulást.
Hátha hozna egy kis lét ide az ínséges piacokra is. Eu-t kicsit felkapnák, lehet régiónkra is ráharapnának .
Defláció közeli állapotok, na még az hiányozna egy jó deflációs spirál. :) Akkor aztán már minden megtörténne itt velünk ami lehet gazdaságilag néhány év alatt.
"Szóval ebből kiindulva szerintem az elképzelésük vmi olyasmi, hogy egyrészt húzni az időt másrészt majd lehessen azt mondani, hogy mi keményebbek is lettünk volna de a bíróság, a jogszabályok és a stb. "
Persze, gőzük sincs a hogyanról, meg nem is igazán menteni akarnak, hülyék lennének levágni az aranyszavazatokat tojó tikot. Persze ha már nem lesz rá szükség (ősszel?), akkor valószínűleg átnyisszantják a torkát, közben persze valamennyire (de mennyire?) belevágnak a bankokéba is, másképp nem lehet.
Közben daxot adogatják. Nem örülök, mert magával húzza ezt a nyomorultat is...
Az sem mellékes, hogy mióta bedobták ezt a végső mentést eltelt kb 1 év. Kisebb a dev hiteles állomány. Mire még vmit csinálnak is ki tudja mennyi eltelik persze mivel az átlag futamidő az állománynál kb 10 év még addig nem fogják tudni nyújtani.
Azért mondtam, hogy nem tudom mekkora tételek mert lehet, hogy ebből a napi 1 milla db-ból, te forgatsz 500 k-t. :)
Na szóval ez a nagy dev hiteles mentés ez egy fontos elem szerintem is.
Józan paraszti ésszel gondolkodva ha ezek a nyikhaj politikusok keményen akarnak lépni ebben a kérdésben azt megtehették volna végtörlesztés mintájára mindenféle alkotmányos, eu-s és egyéb szarakodás nélkül amit már művelnek 1 éve kb.
Szóval ebből kiindulva szerintem az elképzelésük vmi olyasmi, hogy egyrészt húzni az időt másrészt majd lehessen azt mondani, hogy mi keményebbek is lettünk volna de a bíróság, a jogszabályok és a stb.
Olyasmi teljesen logikus végkimenet szerintem, hogy mindenki az árf gátba és a különbözet elengedése vhogy esetleg egy-két pittyputty tételt még ráverni a bankokra.
Persze ez a piacot bizonytalanságban tartja ki tudja meddig még.
Hamar rendeződni fog ez az orosz-ukrán balhé szerintem. Ahogy írod, ruszkiknak sem érdekük elnyújtani. (Főleg, hogy a gázzal muszáj valamit csinálni, az nem olaj, nem lehet leállítani a kitermelést.)
Azért ez is nagy kérdés otp-nek hosszú távon. Meg persze a "végső" hiteles megmentős ötlet, ami egyértelműen még egy saller/koki lesz, az biztos. De az csak ősszel várható, most úgy néz ki.
"Arra gondoltam igazán , hogy olyan helyeken ahol millió db-ban gondolkodnak. "
Kisstílűnek nézel??? Na, ez nagyon nem esett jól! :-D
---
Ui: Azért szíves látnék most nagyobb vételi kedvet, ez elég savanykás eddig... :-(
Ha már te sem érdeklődsz utána akkor nagy baj van. :)
Arra gondoltam igazán , hogy olyan helyeken ahol millió db-ban gondolkodnak.
Bár nem tudom milyen tételekben ügyködsz. :)
orosz , ukrán móka az is nagyon hiányzik.
De ott sem jó igazán egyik félnek sem a szitu. Orosz gazdaságnak sem jó a balhé, elzárják a csapokat majd télen persze szokás szerint de hát nekik sem jó ez mert nem tudnak szállítani nincs lé az olajból , gázból.
Eu-nak senkinek nem jó a feszkó. Hatalmi harc.
Hosszú távon nem ez a fő kérdés otp szempontjából vsz.