londonba, vagy a világ kevésbé bürokratikusabb helyein, meg sikerük lesz ugyanezzel a modellel, hozzáállással... no komment...
londonba, vagy a világ kevésbé bürokratikusabb helyein, meg sikerük lesz ugyanezzel a modellel, hozzáállással... no komment...
nem rég jártam a szigetes résznél a könyvben.
az első jópár oldal kapcsán ezt láttam:
„Háromféle vállalkozó van: aki már volt a Gyorskocsi utcában, aki még majd lesz, és aki most ott van”
"Aki pénz nélkül nem tud pénzt keresni, annak pénzzel sem fog menni"
egyvalamit tanácsolhatna húszéves önmagának, akkor Lenin szavait idézné: „tanulni, tanulni, tanulni”. „Az életem és a vállalkozói pályám annak a bizonyítéka, hogy a tudásodon kívül bármit, bármikor elveszíthetsz vagy elvehetnek tőled. A tudásod azonban elég ahhoz, hogy az elveszített vagyont bármilyen mélypont után, bármikor visszaszerezd,” foglalta össze vállalkozói hitvallását Klapka György
ez miért jó, ha magyarországon végez tevékenységet egy cég?
A vállalkozói lét szöges ellentétben áll az alkalmazotti élet sok szempontbeli gondtalanságával. A magyar társadalom (és általában minden társadalom) két csoportra oszlott. A két csoportot leginkább összefoglaló jelző mind életstílus, életfelfogás és az élethez való hozzáállás szempontjából: vállalkozó és alkalmazott. Örökérvényű igazság, hogy az alkalmazottak csoportja általában nem a valóságot látja a másik csoporttal kapcsolatban, hanem előítéletei fogságában szenvedve táplál ellenérzéseket, miközben képtelen a felismerésre.
http://iflgazdasag.blog.hu/2014/02/10/ilyen_lenne_ha_vallalkozo_lennel
alapít = alapításáról, elmúlt 20 évről...
Jah, és ha itt összeadod az összes befizetendő adót, amikor tényleg működsz, már nem is biztos, hogy kint rosszabb.
Egyébként itthon szeretik azt mondani, hogy jajj de kevés a cégadó. De a nagy cégek nem hülyék ám, ha ez tényleg kevesebb lenne, tele lennénk külföldi cégekkel, akik itthon lennének bejegyezve, de valahogy nem jönnek. Lehet, mégsem vagyunk annyira olcsók?
Arról nem is beszélve, hogy adót csak akkor fizetek, ha van nyereségem, itthon meg ez az 1 milla mindenképpen elmegy.
Már ezen megtérül:
Felesleges fenntartanunk egy reprezentatív irodát, de valahol fogadnunk kell az ügyfeleket. Egy nappal korábban beszólok a kamarába, kapok ingyen egy irodát vagy tárgyalót, van egy recepciós, aki a vendégemet felkíséri, a tárgyalóban ott egy projektor és más eszközök, amiket szabadon használhatok, 50 centért (150 forint) vehetek kávét, hogy megkínálhassam az ügyfelemet, ásványvíz, üdítő szabadon, hihetetlenül kulturáltak a körülmények” – sorolja a magyar viszonyokat még nem feledő Fazekas a számára szokatlan bánásmódot.
Mondjuk, itthon fenntartasz egy irodát, havi 50 rugó (ez baromi olcsó), ezt berendezed a gépekkel, amiket ott ingyen kapsz. Van ott valaki, aki működteti, vagy néha kihívsz egy hostest (nem ribancra gondoltam), aki háziasszonykodik.
Ez biztosan benne van évi 1 millába, ott meg 30 000 HUF. Ha ott évi 1 millával több adót fizetek, akkor is üresben vagyok.
Érdekes. Hiába drágább elindítani, megtérül a jobb hangulaton és a barátságos adóhivatali hozzáálláson. No meg nincs aki einstandolja a vagyonkát.
Milyen tapasztalatok kellenek? Ennél bővebben kellene a kérdés
matgab, nem gondolkoztál még el, hogy Neked kellene Szlovákiában céget alapítani, hogy Ricsi hazatérjen, nem az ismerősödnek....;-)!
Ricsinek, pl...