félreértetted igen. mert a hsz egy hosszabb hsz-folyam eredménye volt.
félreértetted igen. mert a hsz egy hosszabb hsz-folyam eredménye volt.
félreértettem, nem jött le egyértelmüen a szarkazmus belöle
(már ha az volt...)
hehe,akkor én még mindig szavaznék,ennyit nyomok éppen csak bemelegitésként naponta 1szuszra:)50fekvő.
ugyan a multkor meglepett egy thaiboxos ismerős...aszongya volt edzésen, 600fekvő 1 szuszra....
na ez alapján tényleg a végén a csak thaiboxosok szavaznának....:)
"siffer antiszemita és náci"
neked komoly bajok vannak a fejedben...
Csak ötlet, nem kell véresen komolyan venni, viszont azt simán meglépném,hogy aki nem tesz be a közösbe,csak kivesz onnan, a markát tartja, az ne szavazhasson.
te is leszel idős..az idősek sem egyformák..mint ahogy a fiatalok sem..szüleim 80 év közeliek..szellemileg frissek..teljes képük van a világról..
Aki végigdolgozta az életét tett a társadalomért az teljes jogú állampolgár.
Egy 80 éves ember sok mindent megél..ezek értékes tapasztalatok...benne a saját sérelme saját sérülése...ha kádár idején volt boldog és fiatal akkor lehet idealista és mszp-re szavaz..aki esetleg hátha visszahozza azokat az időket. Anno a Margitszigeten voltam a fideszváltáskor..ott bömbölt az mszp-s sátorban valamelyik barom és mondta "lesz még elvtársak 3,6 a kenyér.." csak nem mondta euróban.
azt is lehetne nem mehet szavazni aki nem tud megcsinálni 50 fekvőtámaszt..sztem te is kiesnél..
lejjebb írtam a társadalom vezetéséről annak kialakulásáról.
Ideálisan egy társadalomban vannak megválasztott vezetők akik a felhatalmazásuk alapján vezetik az országot.
A társadalom ideálisan úgy működik vannak társadalmi igények ezeket elvégzik az emberek, olyan szegmenst fednek le amihez jó képességük van, ezért a tevékenységért pénzt kapnak amiből a közösség érdekében adót fizetnek..amiből a közösségi területek épülnek..amiből működtetik az államapparátust.
Egy társadalomban vannak kötelességek és az ezek teljesítésével nyerhető jogok.
Ma sok ember csak kivenni akar..kötelességeket teljesíteni, betenni nem.
Ilyen értelemben egyetértek aki nem teljesíti kötelességeit annak csorbuljanak a jogai.
Nekem ezek nem tetszenek.
1/b. Miért ne szavazhatna egy idős ember? Miért kellene kiírni a társadalomból? Szerintem attól, hogy megöregedett, nem ér kevesebbet, mint bárki más.
Igen, tudom, ő tulajdonképpen a fiatalok sorsáról dönt, értem én, de ez miért lenne baj?
1/c. Semmi értelme. Nem szűrhető ki ezzel szinte senki.
1/b. Ha van alsó korhatár szavazáshoz,legyen felső is.
1/c. Előzetes regisztráció szavazásra.
a választásokról demokráciáról: mert pár sügér nem érti..mindig az ideálishoz kell mérni.
a demokrácia azt jelenti az ország vezetésében mindenki képviselteti magát. Ez amióta világ a világ mindig így történt..leszámítva egy-két evolúciós időszakot. Mindegy az indián sátorban parlamentben vagy lovagi kastélyban dőlnek el a dolgok és hozzák meg a döntéseket, a lényeg u.az. Elvileg és ideális esetben mindenki bemehetne a parlamentbe felvethetne dolgokat és pl Mo. esetében közel 10m ember elmondaná mi a véleménye róla és szavaznának, kb 5-10 évenként születhetne is egy-egy döntés. Mivel ez nem túl hatékony és be sem férnének ezért vannak a képviselők a küldöttek. Az indiánok maffiózók is választanak vezetőt..az adott terület (ideális esetben) az erre legalkalmasabb egyént választja aki tapasztalt, nagy tudású és kellően erős, (ez az állatoknál is így van..vadludak elefántok és gnúk is tapasztalt vezetésre alkalmas vezetőket választanak)
Az indián sátrakban és maffia megbeszéléseken ott vannak a területi képviselők..titkos szavazásnál ők sem a 100%-ot képviselik..de mindenképpen a többséget.
A fejlett demokrácia is így működik..egy-egy választókerület képviselőt választ ez az egyéni jelölt aki a törzsfőnökök gyűlésén "képviseli" a megbízóit..ezt felejti el a sok barom képviselő..a megbízóit kell képviselni..nem a saját érdekeit vagy más kisebbségi, pénzügyi csoport érdekeit.
Tehát a törzsfőnökök gyűlésén az ország érdekében de a saját területük képviseletében dolgoznak a küldöttek..mivel közben a főember távol van a helyi dolgokat is kell intézni..erre ott van a polgármester intézménye..az emberek pártokra is szavazhatnak..mert így a fő csapásirányt is meghatározhatják országos szinten. Sztem sokan szavaztak úgy egyik lapon fidesz a másikon pl Botka.
A fejlett finomított demokrácia azt mondja (némi képzavarral) - mivel demokrácia van és a többségi szavazat számít- ezért óhatatlan, hogy különböző igényű szavazók akik a nagy szavazáson kisebbségben maradtak azok is képviseltesség magukat. Ezekre az igényekre lehet alapítani pártokat és ha elérnek egy küszöböt akkor a többségi akarat mellett ez az igény is képviseletet kap. Nálunk is fejlett demokrácia van százával alakulnak pártok..a kétfarkútól a liberalis pártig mindenféle..elvileg ezek a pártok lefedik a társadalmi igények teljes palettáját..hiszen azért alakultak..(mondom az ideálishoz mérünk)
Mivel egy társadalomban sokféle ember van..lesz egy vékony réteg aki nincs képviselve (de még is csak van) vannak pedofilok, kecskével szexelők (senkiháziati) leninisták, állatkínzók, alkeszok (deviánsok) vagy egyszerűen anarchisták..akik minden hatalmat elutasítanak..de vannak olyanok akik csak egyszerűen egy mikroklímát alakítanak ki saját igényükre..abban élnek...mivel nem szavaznak átengedik a döntés jogát..mint a gyerekek...mert éretlenek vagy egyszerűen érdektelenek. ez a nagyon szűk réteg is képviselve van vagy képviselve lehet..mert még mindig van lehetősége arra fogadóórán elmondja a búját-baját...képviselve van ez a réteg is mert használja a közműveket.. közterületeket...infrastruktúrát.
Igen, 2. és 3. pont egyértelműen jogos.
1. elég érdekes gondolat, de szerintem kivitelezhetetlen.
édes istenem, végre egy miniszterelnökhöz méltó hír :DD
http://hvg.hu/itthon/20140410_Breking_Orban_lecserelte_a_hatizsakjat
minden pártban kell egy ügyeletes ultratahó-megmondó ember
a Szájer-Kövér-Deutsch hagyományok méltó folytatója most Ő lett
az első kettőt elhelyezték olyan pozíciókba, ahol kénytelenek kultúráltabbra venni a hangnemet
ezek light verziója Gabika
Így van. KDNP ugyanez, önállóan nem kerülnének be szerintem.
"...amolyan kullancsként a gazdatest hátán..."
Igen, ez teljesen igaz. A KDNP-re is.
Valaki adjon neki egy szem nyugtatót. Szemmel láthatóan mérges, mert LMP nélkül meglenne tutira a 2/3. Én viszont örülök, hogy bekerültek, a PMSZDSZ szárny kiválása óta normálisak. Csak így tovább és remélhetőleg mielőbb eljön az az idő, amikor az LMP, Jobbik nagypártok lesznek (második már most is az) és az MSZP, Fidesz fog küzdeni a parlamenti 5%-os küszöb eléréséért. :)
http://index.hu/belfold/2014/04/09/igy_igazza_le_magyarorszagot_a_norveg_alap/