Most olvastam utána,lelki szemeim előtt látom Vonát, amint kívülről támogatja azt a kormányt amiben ott van Gyurcsány,Fodor,Bajnai és Schiffert amint támogatja Bajnait és a többi LMP-böl kivált PM-est
Most olvastam utána,lelki szemeim előtt látom Vonát, amint kívülről támogatja azt a kormányt amiben ott van Gyurcsány,Fodor,Bajnai és Schiffert amint támogatja Bajnait és a többi LMP-böl kivált PM-est
már meg ne haragudj, de nemcsak elhitték hanem a saját kétszemükkel látták a számlákon és érzeték a szebükön ! és ez óriási különbség !
,ert a szocik is mindig mondták h majd csökkentjük a megélhetséi költségeket aztán évente többször emelék a rezsit ahogy kialkudták a nyugati multikkal !
szóval vidéken ahol kevesebbet keresnek az emberek mint itt bp ott még jobban számít egy ilyen erősen szociális és nem polulista !!! döntés.
talán ha a szocik végre nemcsak és kizárólag a nevükben lennének szocik akkor elkezdenek fiygelni majd rájuk és ha nem scak dumában hanem tettekben pl nem ígér olyat amivel kapásból 10% mínuszba vitte volna akötségvetést ées mehettünk volna megint a túlzott deficit levesbe !
Tökéletesen igazad van, de azért megjegyezném, egyéniben is csak 1-1 olyan ember volt, aki 50% fölött kapott volna. Tehát ott sem képviselik az emberek nagyobb részének az érdekeit, szerintem ez is egyszerű, mint egy pofon. És én összesen ennyit állítottam.
Henci hajnalban bemásolta, én is ezt teszem:
(millió főben 95%-os feldolgozottságnál, határon túli szavazatok nélkül)
Fidesz 2014 – 1,9
Kormányváltók 2014 – 1,1
Jobbik 2014 – 0,89
LMP 2014 – 0,22
?agyarán fidesz 1,9 milla, a többiek meg 1,1+0,89+0,22 = 2,21 milla.
Persze, tudom én, hogy a negatív növekedés is növekedés, de nekem sosem fogjátok elmagyarázni, miért több az 1,9, mint a 2,2.
Itt is a többség akarata érvényesült az egyéniben az kapott mandátumot aki több szavazatot kapott. És elvileg az egyéni jobb mint a listás mert az egyéniben nem lehet egy f@szt odatenni, mert kikap. Akik nyertek a szociknál egyik se sudri bunkó, egy gyurcinak vagy bajnainak semmi esélye nem lenne egyénit nyerni még pesten se, mert a zemberek megnézik kire szavaznak. A pártlisták a világon mindenhol a párf@szok rejtegetésére és bejuttatására valók ami ugye a korrupciót növeli meg a felelőtlenséget. És ha egy párt 2x annyi szavazatot kap mint a második akkor nyilvánvaló h viszi az egyéni kerületek többségét nincs ebben semmi meglepő ez egyszerű matematika. Eddig 2010-t leszámítva nem volt ilyen ha csak 2-3% lenne a különbség mint ami általában volt akkor ott akárki nyerhetne az egyéni jelöltjei minőségén múlna h ki az első. Tehát a jövő hiteles emberekkel indulni az egyéni kerületekben, nem lehet lepaktálni asztalon elosztani a kerületeket mert az emberek majd jól nem szavazzák meg őket.
.
Annyit azért mindenképpen módosítani kéne a választási törvényen h az egyéni kerületben győztes semmiképp ne vigyen át szavazatot a listára.
.
A baloldal azért kapott így ki, legfőképpen mert sz@r arcokkal indult, aztán ott volt a simon ügy ami megrendítő erejű ütés volt hiszen senki nem gondolhatja h ez nem érintette a szocik felső vezetését, és végül a fidesz nagyon ügyesen harcolt a rezsidémonnal az emberek elhitték h a kormány tesz értük is valamit.
Te is olvasd el amit válaszoltam.
Fidesz szavazatok 45%. Ez mindenképpen kevesebb mint a szavazatok fele, tetszik nektek az 1. osztályos matek, vagy nem teszik, ezen nem változtat.
Európában is hasonlóak a választási részvételi arányok..németeknél is 70% körüli volt legutóbb..
a választás eredménye mindig 100%..mert aki nem szavaz az átengedi a döntés jogát.
alapítsatok pártokat..
pozitív tartalommal lehet nyerni..és hiteles emberekkel.
A jobbik eredménye nem a jobbik eredménye..hanem azoké akik gerjesztik az antiszemitizmust..fordítva sült el..
Nézd, ha őket az emberek 45%-a támogatja, akkor annyi legyen a szavazati joguk. Ha 70%, akkor annyi. A koalíció szót meg nem magyarázom el neked, sem a külső támogatás fogalmát, ezeknek olvass utána.
Ezzel a választási rendszerrel, ha lenne 5 erős párt, akkor az egyik 21%-al is többséget szerezne. Én ezt hihetetlen rossz rendszernek tartom.
Akárki akármit mond, akik szavazni akartak, azok elmentek. Azoknak a 45%-a voksolt rájuk, az 55%-a ellenük, tehát a szavazáson részt vettek 55%-a nem ért egyet velük. Ezek a szigorú számok, a többit meg csavargatjátok úgy, ahogy akarjátok, engem eddig sem érdekelt.
az ország másik fele? ott volt a lehetőség reggel 6-tól este 7-ig. aki lusta, így járt. az ne panaszkodjon, ha neki nem tetsző eredmény jött ki. tetszettek volna elmenni, és orbán ellen szavazni.
ricsi nemes egyszerűséggel úgy vesz h mindenki aki nem ment el szavazni azok is meseháziékra szavaztak :o) s emiatt csalás az egész :o)))
-
szted egy ilyen koalícióval hova és meddig jutna az ország ?
"egy éretlen társadalom, nem skandináv jellegű"
24 év alatt nem is tud azzá válni!!!!
Ui:olvassátok el, h pontosan hogyan is számítanak, hogyan is számolják a töredék szavazatokat...azért úgy tisztulni fog a kép!!!
Ezek szerint a Kormányváltók,a Jobbik és az LMP kell koalícióra lépjen? Mesterházy Vona vagy Schiffer lenne a miniszterelnök?
http://index.hu/belfold/2014/04/07/ez_az_eredmeny_nem_nyugtathatja_meg_a_fideszt/
"Ha összejön a kétharmad, abban ezeknek külön-külön is döntő szerepe lehet.
-88 ezer honosított magyar küldte el listás szavazatát levélben, 95 százalékuk a Fideszre voksolt.
-Az egyéni választókerületek nyertes jelöltjei után is jár kompenzációs szavazat az őket jelölő pártnak. A Fidesz, bár jelentős fölénnyel nyert, közel ugyanannyi (903 ezer) töredékszavazatot kapott, mint a kevesebb mint fele annyira népszerű Jobbik (958 ezer).
-Az egyéni választókerületek újrarajzolása egyértelműen a Fidesznek kedvezett, több helyen (például Szegeden, Pécsen) is ez dönthetett a fideszes jelölt javára egy-egy billegő választókerületben.
A választás eredményét a kampány körülményeitől sem lehet függetleníteni. A politikai hirdetések ellehetetlenítése a kereskedelmi tévékben, a plakátozási szabályok szigorítása, a kormányzatinak és civilnek álcázott, milliárdos kormánypárti kampányhirdetés-dömping csak egy elem.
A kétségkívül gusztustalan Simon-ügy véletlennek nehezen nevezhető időzítése erősen a Fidesz kezére játszott. A közmédia és a tömegeket elérő kereskedelmi tévék eközben a kampányidőszakban egyáltalán nem foglalkoztak a ciklus legkínosabb és legközérthetőbb, a Simon-ügynél jóval fontosabbnak tűnő ügyeivel: a föld- és trafikmutyival, a Közgép sikertörténetével, a felcsúti stadionnal, vagy épp Rogán Antal vagyonának és vagyonnyilatkozatának különös viszonyával."
Ahogy Bazsy is írta, kb 45% szavazott a fijjúkra, és 55% ellenük. Hogy ebből neked hogy jött ki, hogy a többség rájuk szavazott?????
A szavazó korúak hatvanvalahány százalékának a 44,5%-a szavazott a Fideszre. Nem 2/3. Meg kéne nézni, h a korábbi rendszerben hogy állnának.
Frászt, az látszik, h. a közügyekre magasról sz.ik az emberek 40%-a, mert ez egy éretlen társadalom, nem skandináv jellegü, és fel se fogják a demokrácia felelösségét.
nem értelek ricsi, a többség a fideszre szavazott, nem el akarta zavarni, a számok egyértelmüek
Lehet máshogy is nepuralmat csinálni, de most is az van.
Csak a választok felelössége, hogy ki alkot kormányt, nem a választási rendszeré. Tudott volt, milyen a választási rendszer, aki otthon maradt, az a gyözteseket támogatta. nincs többé kibúvó, hogy az otthon maradás egy olyanra szavazás, akit nem lehet választani...
Jah, és az is látszik, az ország kevesebb mint fele kajálja be azt a sok baromságot, amit napról-napra hallani kénytelen. Ez azért mutatja, nincs még veszve minden az emberek fejében.
Eddig nem foglalkoztam a választási rendszerrel, de tegnap megértettem, itt örökre ez a kurzus marad.
Van 3 párt, most az LMP-vel nem számolok. Ha a jöbbik folyamatosan elhoz 20%-ot, akkor ugye, marad 80%. Ha ennek a 80%-nak valaki elviszi a felét, akkor már nyert, és mint látjuk, ha 5%-al többet visz, bőven 2/3.
És miután a fideszesek vallást csináltak a politikából, nekik ennyi szavazatuk mindig és biztosan lesz. Mint Papcsák esetén is látszik, bármit meg lehet csinálni. Így, amíg 3 erős párt van, a fidesz mindig a helyén marad.
És ebből az is következik, nekik érdekük a jobbikot erősnek tartani, hiszen így tudnak hatalmon maradni.
Persze, ugye a demokrácia az népuralom lenne, aminek az elve az, hogy a többség akarata érvényesül. Most a többség el akarta zavarni a fijjúkat, ennek ellenére 2/3-al maradtak. Magyarán szólva, a szó eredeti értelmében ez nem demokrácia, tehát a választási rendszer nem demokratikus.