Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#699271 Dr. ursi Előzmény: #699265

már meg ne haragudj, de nemcsak elhitték hanem a saját kétszemükkel látták a számlákon és érzeték a szebükön ! és ez óriási különbség !

,ert a szocik is mindig mondták h majd csökkentjük a megélhetséi költségeket aztán évente többször emelék a rezsit ahogy kialkudták a nyugati multikkal !

szóval vidéken ahol kevesebbet keresnek az emberek mint itt bp ott még jobban számít egy ilyen erősen szociális és nem polulista !!! döntés.

talán ha a szocik végre nemcsak és kizárólag a nevükben lennének szocik akkor elkezdenek fiygelni majd rájuk és ha nem scak dumában hanem tettekben pl nem ígér olyat amivel kapásból 10% mínuszba vitte volna akötségvetést ées mehettünk volna megint a túlzott deficit levesbe !

#699270 Ricsi Előzmény: #699265

Tökéletesen igazad van, de azért megjegyezném, egyéniben is csak 1-1 olyan ember volt, aki 50% fölött kapott volna. Tehát ott sem képviselik az emberek nagyobb részének az érdekeit, szerintem ez is egyszerű, mint egy pofon. És én összesen ennyit állítottam.

#699268 Ricsi Előzmény: #699262

Henci hajnalban bemásolta, én is ezt teszem:

(millió főben 95%-os feldolgozottságnál, határon túli szavazatok nélkül)

Fidesz 2014 – 1,9

Kormányváltók 2014 – 1,1

Jobbik 2014 – 0,89

LMP 2014 – 0,22

?agyarán fidesz 1,9 milla, a többiek meg 1,1+0,89+0,22 = 2,21 milla.

Persze, tudom én, hogy a negatív növekedés is növekedés, de nekem sosem fogjátok elmagyarázni, miért több az 1,9, mint a 2,2.

#699265 Spade Előzmény: #699235

Itt is a többség akarata érvényesült az egyéniben az kapott mandátumot aki több szavazatot kapott. És elvileg az egyéni jobb mint a listás mert az egyéniben nem lehet egy f@szt odatenni, mert kikap. Akik nyertek a szociknál egyik se sudri bunkó, egy gyurcinak vagy bajnainak semmi esélye nem lenne egyénit nyerni még pesten se, mert a zemberek megnézik kire szavaznak. A pártlisták a világon mindenhol a párf@szok rejtegetésére és bejuttatására valók ami ugye a korrupciót növeli meg a felelőtlenséget. És ha egy párt 2x annyi szavazatot kap mint a második akkor nyilvánvaló h viszi az egyéni kerületek többségét nincs ebben semmi meglepő ez egyszerű matematika. Eddig 2010-t leszámítva nem volt ilyen ha csak 2-3% lenne a különbség mint ami általában volt akkor ott akárki nyerhetne az egyéni jelöltjei minőségén múlna h ki az első. Tehát a jövő hiteles emberekkel indulni az egyéni kerületekben, nem lehet lepaktálni asztalon elosztani a kerületeket mert az emberek majd jól nem szavazzák meg őket.

.

Annyit azért mindenképpen módosítani kéne a választási törvényen h az egyéni kerületben győztes semmiképp ne vigyen át szavazatot a listára.

.

A baloldal azért kapott így ki, legfőképpen mert sz@r arcokkal indult, aztán ott volt a simon ügy ami megrendítő erejű ütés volt hiszen senki nem gondolhatja h ez nem érintette a szocik felső vezetését, és végül a fidesz nagyon ügyesen harcolt a rezsidémonnal az emberek elhitték h a kormány tesz értük is valamit.

#699262 Ricsi Előzmény: #699258

Te is olvasd el amit válaszoltam.

Fidesz szavazatok 45%. Ez mindenképpen kevesebb mint a szavazatok fele, tetszik nektek az 1. osztályos matek, vagy nem teszik, ezen nem változtat.

Európában is hasonlóak a…

#699261 Ibiza

Európában is hasonlóak a választási részvételi arányok..németeknél is 70% körüli volt legutóbb..

a választás eredménye mindig 100%..mert aki nem szavaz az átengedi a döntés jogát.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130923-angela-merkel-es-a-cdu-csu-nyerte-a-nemet-valasztasokat-vegeredmeny.html

alapítsatok pártokat..

pozitív tartalommal lehet nyerni..és hiteles emberekkel.

A jobbik eredménye nem a jobbik eredménye..hanem azoké akik gerjesztik az antiszemitizmust..fordítva sült el..

#699260 Ricsi Előzmény: #699253

Nézd, ha őket az emberek 45%-a támogatja, akkor annyi legyen a szavazati joguk. Ha 70%, akkor annyi. A koalíció szót meg nem magyarázom el neked, sem a külső támogatás fogalmát, ezeknek olvass utána.

Ezzel a választási rendszerrel, ha lenne 5 erős párt, akkor az egyik 21%-al is többséget szerezne. Én ezt hihetetlen rossz rendszernek tartom.

Akárki akármit mond, akik szavazni akartak, azok elmentek. Azoknak a 45%-a voksolt rájuk, az 55%-a ellenük, tehát a szavazáson részt vettek 55%-a nem ért egyet velük. Ezek a szigorú számok, a többit meg csavargatjátok úgy, ahogy akarjátok, engem eddig sem érdekelt.

#699258 Zotya32 Előzmény: #699237

az ország másik fele? ott volt a lehetőség reggel 6-tól este 7-ig. aki lusta, így járt. az ne panaszkodjon, ha neki nem tetsző eredmény jött ki. tetszettek volna elmenni, és orbán ellen szavazni.

#699256 Dr. ursi Előzmény: #699253

ricsi nemes egyszerűséggel úgy vesz h mindenki aki nem ment el szavazni azok is meseháziékra szavaztak :o) s emiatt csalás az egész :o)))

-

szted egy ilyen koalícióval hova és meddig jutna az ország ?

#699254 picirigo Előzmény: #699242

"egy éretlen társadalom, nem skandináv jellegű"

24 év alatt nem is tud azzá válni!!!!

Ui:olvassátok el, h pontosan hogyan is számítanak, hogyan is számolják a töredék szavazatokat...azért úgy tisztulni fog a kép!!!

#699253 Tucsok Előzmény: #699247

Ezek szerint a Kormányváltók,a Jobbik és az LMP kell koalícióra lépjen? Mesterházy Vona vagy Schiffer lenne a miniszterelnök?

#699251 KawaBazsy Előzmény: #699245

http://index.hu/belfold/2014/04/07/ez_az_eredmeny_nem_nyugtathatja_meg_a_fideszt/

"Ha összejön a kétharmad, abban ezeknek külön-külön is döntő szerepe lehet.

-88 ezer honosított magyar küldte el listás szavazatát levélben, 95 százalékuk a Fideszre voksolt.

-Az egyéni választókerületek nyertes jelöltjei után is jár kompenzációs szavazat az őket jelölő pártnak. A Fidesz, bár jelentős fölénnyel nyert, közel ugyanannyi (903 ezer) töredékszavazatot kapott, mint a kevesebb mint fele annyira népszerű Jobbik (958 ezer).

-Az egyéni választókerületek újrarajzolása egyértelműen a Fidesznek kedvezett, több helyen (például Szegeden, Pécsen) is ez dönthetett a fideszes jelölt javára egy-egy billegő választókerületben.

A választás eredményét a kampány körülményeitől sem lehet függetleníteni. A politikai hirdetések ellehetetlenítése a kereskedelmi tévékben, a plakátozási szabályok szigorítása, a kormányzatinak és civilnek álcázott, milliárdos kormánypárti kampányhirdetés-dömping csak egy elem.

A kétségkívül gusztustalan Simon-ügy véletlennek nehezen nevezhető időzítése erősen a Fidesz kezére játszott. A közmédia és a tömegeket elérő kereskedelmi tévék eközben a kampányidőszakban egyáltalán nem foglalkoztak a ciklus legkínosabb és legközérthetőbb, a Simon-ügynél jóval fontosabbnak tűnő ügyeivel: a föld- és trafikmutyival, a Közgép sikertörténetével, a felcsúti stadionnal, vagy épp Rogán Antal vagyonának és vagyonnyilatkozatának különös viszonyával."

#699247 Ricsi Előzmény: #699241

Ahogy Bazsy is írta, kb 45% szavazott a fijjúkra, és 55% ellenük. Hogy ebből neked hogy jött ki, hogy a többség rájuk szavazott?????

#699245 KawaBazsy Előzmény: #699241

A szavazó korúak hatvanvalahány százalékának a 44,5%-a szavazott a Fideszre. Nem 2/3. Meg kéne nézni, h a korábbi rendszerben hogy állnának.

#699242 rbbj11 Előzmény: #699237

Frászt, az látszik, h. a közügyekre magasról sz.ik az emberek 40%-a, mert ez egy éretlen társadalom, nem skandináv jellegü, és fel se fogják a demokrácia felelösségét.

#699241 rbbj11 Előzmény: #699235

nem értelek ricsi, a többség a fideszre szavazott, nem el akarta zavarni, a számok egyértelmüek

Lehet máshogy is nepuralmat csinálni, de most is az van.

Csak a választok felelössége, hogy ki alkot kormányt, nem a választási rendszeré. Tudott volt, milyen a választási rendszer, aki otthon maradt, az a gyözteseket támogatta. nincs többé kibúvó, hogy az otthon maradás egy olyanra szavazás, akit nem lehet választani...

#699237 Ricsi Előzmény: #699235

Jah, és az is látszik, az ország kevesebb mint fele kajálja be azt a sok baromságot, amit napról-napra hallani kénytelen. Ez azért mutatja, nincs még veszve minden az emberek fejében.

#699235 Ricsi Előzmény: #699207

Eddig nem foglalkoztam a választási rendszerrel, de tegnap megértettem, itt örökre ez a kurzus marad.

Van 3 párt, most az LMP-vel nem számolok. Ha a jöbbik folyamatosan elhoz 20%-ot, akkor ugye, marad 80%. Ha ennek a 80%-nak valaki elviszi a felét, akkor már nyert, és mint látjuk, ha 5%-al többet visz, bőven 2/3.

És miután a fideszesek vallást csináltak a politikából, nekik ennyi szavazatuk mindig és biztosan lesz. Mint Papcsák esetén is látszik, bármit meg lehet csinálni. Így, amíg 3 erős párt van, a fidesz mindig a helyén marad.

És ebből az is következik, nekik érdekük a jobbikot erősnek tartani, hiszen így tudnak hatalmon maradni.

Persze, ugye a demokrácia az népuralom lenne, aminek az elve az, hogy a többség akarata érvényesül. Most a többség el akarta zavarni a fijjúkat, ennek ellenére 2/3-al maradtak. Magyarán szólva, a szó eredeti értelmében ez nem demokrácia, tehát a választási rendszer nem demokratikus.

#699233 Láma Előzmény: #699225

Önmagában is ijesztő. Attól meg hatványozottan, hogy zömmel ugyanezért lett elzavarva a másik bagázs is négy éve. Hihetetlen számomra, hogy a hit, az eszme, ilyen szinten felülírja a tömegekben a racionalitást.