Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: SP Stabilra javította a magyar adósosztályzat kilátását

#697866 picirigo Előzmény: #697860

Kíváncsian várom a reakciókat a hírre

Re: nincs cím

#697865 picirigo Előzmény: #697799

Idén Bényén ha lesz kb 2-2.5 perc amikor nem isztok, gyorsan átbeszéljük "peti"-t :D:D:D

SP Stabilra javította a magyar adósosztályzat kilátását

#697860 Lebleuf

Lehet mégis VIP beszálló volt tegnap du. 4-kor?????

http://www.mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=397988〈=hun#397988

London, 2014. március 28., péntek (MTI) - Stabilra javította Magyarország hosszú futamú államadós-besorolásának kilátását az eddigi negatívról a Standard & Poor's.

A nemzetközi hitelminősítő ezzel levette napirendről a magyar szuverén osztályzat leminősítését.

Az S&P péntek reggel Londonban bejelentette, hogy a kilátásjavítással együtt megerősítette a hosszú és rövid lejáratú magyar államadósság-kötelezettségek "BB/B" osztályzatát, és javította a magyar gazdaság növekedésére adott előrejelzését is.

A cég most 1,8 százalékos éves GDP-növekedési átlagot valószínűsít a magyar gazdaságban a 2014-2016-os időszakra a tavaly október óta érvényes, 1,3 százalékos éves növekedési átlaggal számoló eddigi prognózis helyett.

gke \ ppd

MTI 2014. március 28., péntek 6:58

http://www.standardandpoors.com/prot/ratings/articles/en/us/?articleType=HTML&assetID=1245366055550

#697859 Lebleuf Előzmény: #697853

Köszönöm az eddigieket, és hogy foglalkoztál vele.

Igen, dt-t átviszem másnapra alap esetben és normál megbízássá válik.

Amikor a leírt eset történt minden nyitott tdt-t kiegyenlítettem, vételt, eladással és fordítva,

de amikor láttam, hogy a nap végén nagyobb esés is lehet —,

'véletlenül' (nem tudatosan, de így még tanulságosabb a cserék miatt, ha normál megbízással veszem, biztosan nem cserélgeti (talán)) —

záróban dt-re vettem több rv-t, mint az össz aznapi tdt darabszámom volt.

Záráskor meg észreveszem az összes tdt egyik lábát kicserélte a záróban vett dt-vel, és nyakamon maradtak a napközbeni trédjeim magasabb árú rv-ei………

#697853 banyaiz Előzmény: #697850

Bár mintha a kbc-nél variáltak volna ezen a dt-s történeten, hogy lezárják nap végén ha addig nem zártad. De nem esküszöm meg rá.

Cd-nél nincs ilyen . Meg sem kell adni napon belül vagy napon túl , majd zárásnál kiderül átvitted vagy nem.

Nem én vagyok az embered ebben a témában. Nem akarlak félrevezetni jobb ha olyannal beszélsz aki konkrétan annál a cégnél naponta nyomatja.

#697852 banyaiz Előzmény: #697850

Nem szoktam tdtzni. Ha előfordult szökőévente nem vettem észre ilyen huncutságokat.

Dt-re adsz megbízást és mégis átvinnéd akkor felszámolják elvileg a nagyobb jutalékot és annyi. De az, hogy lezárják a pozíciót furcsa nekem.

Párosításoknál elvileg meg tudod adni készletből mit érintsen utoljára vett, legmagasabb áron vett, legalacsonyabb áron vett stb. Felcserélés , és olyan könyvelés amire nem adtál megbízást ez megint csak furcsa nekem.

#697850 Lebleuf Előzmény: #697847

Köszönöm!

1. 70 körül voltak a könyvben ajánlatok, de 50-ért kaptam, nem láttam honnan jött. (ezt már módosítottam arra, hogy záróban volt cserebere, ez kitisztult.)

2. Ennek utánanézek mikor van aukció. http://bet.hu/data/cms161788/Aukcios.pdf

nem látom benne mettől meddig tart,

de előbb volt mint 16:45 - http://bet.hu/xetra/Kerszakaszok.html.

Aukció kizárható. Ismét az történt, mint múlt pénteken (lentebb összefoglalom).

rendezgetős: két tdt vétel - eladás számaiból egyet-egyet felcseréltek zárás környékén már elszámolási szakaszban (16:54 után),

azaz olyan összegpárokra megbízást nem adtam, amit lekönyveltek nekem.

ez hogyan van? tdt sajátosság, ez a 'technikai' szó jelentése, hogy cserélgethetik? (a tőkeáttétnél leragadtam, mint kizárólagos jelentés és különbség.)

De a múlt pénteki 3850-es zárásnál berakták a záróban vett DT-met, amivel jól jártam, nem bánom, de azt sem értem. itt sem a mínusz zavar, hanem a működése ködös)

Elfogadom, csak meg szeretném érteni.

#697847 banyaiz Előzmény: #697799

Milyen tudományos fantasztikus dolgok történnek veled. :) Ha 60-ra beállsz akkor vsz 2 esetben kaphatsz 50-ért.

1. Éppen abban a pillanatban beadják 50-re mikor beteszed az ajánlatot.

2. Aukció van.

Ha már a könyvben van és éppen beadják akkor az ajánlatodon teljesül tudtommal.

Ezt a rendezgetős kérdésedet amit később kérdeztél nem is értem, hogy mi? :)

#697845 Lebleuf Előzmény: #697821

short? vagy long mint eladás?

előbbinél nagy tapasztalat volt, hogy raktam ide, raktam oda, pattogtam, ilyennelmég nem találkoztam, illetve még nem kóstolgattam a shortot.

én a záró shortot kivettem végül, nem láttam át hova fogják kötni végül

utóbbiból kár nem származhat, max egy kis bosszúság, ha egy ponton múlik. :-))

Most látom, h a 4.2K csa…

#697821 picirigo

Most látom, h a 4.2K csak működött...persze eszem ágában sem volt oda beállni eladásra!!!!...amatőrség :((((

#697801 Lebleuf Előzmény: #697799

megvan, megnéztem a kereskedési naplót, nálam cserélgeti be utólag…

na ezt az utólagos becserélgetést nem értem, ez hogy működik?

Ki tud segíteni tdt műkö…

#697799 Lebleuf

Ki tud segíteni tdt működésben?

Az hogy lehet, tdt short ban mondjuk 4190en eladok beállok mondjuk 60-ra venni, de kapok 50-ért is?

Normálban ilyet még nem tapasztaltam. Ennyire hektikus volt a mozgás csak észrevétlen?

16:45 körül pedig láttam a könyvben vevőt 4250-en… Totál kész ez a mai nap! :-)

Jó nap és tanulságos volt.