Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kutya,Macska,Kisállat,Haszonállat

Re: nincs cím

#697148 Sumér harcos Előzmény: #697146

azok is nagyon szépek..

legalábbis nekem tetszenek,ugyan mélységében nem ismerem a fajtát és a Mo-i viszonyokat

#696668 Koffein Előzmény: #696665

én mindenkinek azt mondom, aki nem akar versenyekre+kiállításokra járni, annak felesleges 150e-ért törzskönyves kutya... akinek hobbi kutya kell, menjen be egy kutyamenhelyre és vegye örökbe és ne 20-40e ft-ért vegye meg, egy tanyai világból származó megélhetési tenyésztőtől...

#696665 Sumér harcos Előzmény: #696664

Egy törzskönyves, megbízható helyről származó Golden retriever kölyök ára kb. 150.000 Ft-nál kezdődik (néhol esetleg kicsivel kevesebb), és messze nem itt ér véget. Nem 20, nem 30 vagy 40 ezer forint!

#690887 Sumér harcos Előzmény: #690880

jó nagy létszámban volt kutyád:)

az igazat megvallva,idén kiváltom a kennelt,de legkésőbb 2015-ben,1 azaz 1almot akarok a remek vérvonalú és ősöktől származó kutyámtól,többet őt nem elletem-és abból hagyok magamnak kölyköt vagy kölyköket.

Kant nagyon jót fogok nézni neki,mondjam azt Europa és a Világ elitjéből,pénzt nem sajnálva,szinte MO-n majdnem kizárt a nász,mert 1db kant nézek csak jonak hozzá,de az is fiatal még,vagy bevárom.

kinéztem egy másikat is, azt Ausztráliából(ebben a fajtában ez a legerősebb) hozták 1éve egy vagyonért,

de nem pároztatnak vele itthon senkinek.

ezen kivűl rengeteg tenyésztő és kan van még MO-n,de nem részletezem miért,nem felelnek meg,nem ütik meg az az elképzelt szinet.

a tenyésztőm segit a keresésben,az ő jóváhagyása nélkül nem is pároztathatom,

ilyen szukát,mint az enyém többet azt mondja nem ad ki a kezéből MO-ra,csak hobbira,állitása szerint rohadt nagy mákom volt:)

na most nekem ebbe a milliőbe sajnos nem fér bele az örökbe fogadás,mert nem megy.

de dicső dolognak tartom és követendőnek,akinek adottak a lehetőségei.

#690885 prfecó Előzmény: #690880

tudom ursi ( ismerlek)Te mindig a világot és társasági kutyákat is megmented

Viszont nekem már 5. bernim és már csak hobby.

Első még 4x magyar , osztrák , holland bajnok bajnok, után nemzetközi fedező kan lett.( kb.15 éve) , testvére még több versenyt nyert és akkor besokalta Magyarországon és az itteni állapotokra.

Utodjaik kizárólag nemzetközi versenyeken indulnak , mert a magyar berni belsős tenyésztő csapatba nem álltam be. Svájci , holland vérvonalam bekerült és nem Ők tudtak aratni a piacon.

Jelenleg is Svájcból és Hollandiából- - adunk el kiskutyát - rettenetesen leellenőrizve van hova kerül kutya- csak én kapok Magyarországra szaporulatot barátilag. Sok leszármazott él már Skandínáv országokban és USA-ban , Dél-Amerikában ( mert jó a vérvonaluk)

Versenyre már nem megyek és kizárólag fajtabemutatón mutatom a kutyát , hobbyból.

Westiket visszük még , nyeregetnek ezt - azt.

#690884 Sumér harcos Előzmény: #690879

azt tudom...de mondtad,hogy FCI azaz1es fajtacsoportban nem szokott biráskodni,mintha ugy mondtad volna:)nekem oda kellene hátszeles biró,mikor sok a nagy tenyésztő velem 1ütt a ringben:)

tavaly is az egyik nagy tenyésztő világkiállitáson viszi az ajándék kosarat az angol bironak...1hely után....csak néztem,honnan a picsából tudta,hogy ő fog nyerni???

#690880 Dr. ursi Előzmény: #690750

az én Gréci bobim még a rotinak is nekiment ha ott álltam mögötte ... :o) olyankor nagyon bátor volt.

echte keverék.

nekem főleg azok jönnek be.

kizárólag menhelyről, utcán, erdőn, mezőn felszedve.

Frézikém volt a leghamisabb, de egy angyal, ő kuvaszkeverék lehetett.

a legbátrabb Dorka (p.j.r) volt, na őt viszont egy kuvasz szuka intézte el :o(

Csepke is nagyon bátor volt, imádtam.

Olikám kiköpött dél-afrikai oroszlánkutya kinézet volt, nyugodt, de mint a szikla, féltek is tőle rendesen a cipó szomszédok; viszont ha elaludt akkor horkolt és bármit el lehetett vinni a kertből :o)

Roni ő olyan mint egy hatalmas krémordas boholyfarkas, iszonyú kemény nézése van, de gazdit imádja és úgy el tud lágyulni a tekintete, de ha olyan van akkor mint a farkas olyan a szeme :o))) félnek is tőle rendesen.

Mogyikám pedig ilyen: szervusztok, gyertek be :o) megmutatom a játékkutyámat, a fababámat, játsszunk, beszélgessünk, mackósítsuk magunkat :o)

-

fogadjatok minél többen örökbe felnőtt kutyusokat a menhelyekről !

#690879 KawaBazsy Előzmény: #690833

"Te vagy az első ember az oldalról(rajtam kivűl),aki kiállitásokra jár."

Nekem meg ugye egyik exem versenyeken bíráskodik, ezt múld felül! :-)

#690833 Sumér harcos Előzmény: #690757

Idomitott Berni:)

Te vagy az első ember az oldalról(rajtam kivűl),aki kiállitásokra jár.

Tavaly begyűjtött az enyém is HPJ,CAC,CACIB cimeket is,de volt olyan külföldi fajtához nem értő biró ,akit nyakon nyomtam volna,nem beszélve arról az 5-6hátszeles tenyésztőről,akik bármilyen lepukkant WC deszkát hoznak,akkor is nyernek.

Idén szerbia lesz a célpont,(ugye ott elég 2CAC a Champion cimhez)itthon meg 60km-es körön kivűl nem megyek.

#690757 prfecó Előzmény: #690750

Egyébként igazad van!! Két westie ha kint van a kertben nagyobb hangzavart csinál , mint a berni. Utána , ha kiduhajkodták magukat saját kispárnájukon pihennek a házban .

Kiképzésre jártam bernivel , többször nyert CACIB, nemzetközi és fajta kiállítást.

Meg kellett szokni a lövéshangot is , megszokta a területőrzést.

Egyébként tényleg békés maci gyerekekkel szemben.

Haveromhoz is bementek két roti volt a kertben , de tüzelő szukával elcsalták ,majd megmérgezték őket. Házat meg kirámolták

#690750 Sumér harcos Előzmény: #690740

elhiszem,de összBernitársadalmilag nem jelemző a fajtára...

más funkciobol van kitenyésztve...

nekem a Border Collie-mtól fosnak az utcában,ott vicsorog minden mozgásnál a keritésnél,területvédő,ha kiviszem teszem azt a Margit-szigetre ott már bohockodik a többi kutyával,kiállitáson is viselkedik,gyerekeket szereti.

de ismerek olyan félős kan Bordert is,hogy embert lát egy kertvárosi ház udvarából ,menekül hátra.

elmentem egy kutyaiskolába 1-2éve,ott találkoztam olyan Border kannal,aki jobban csibészelt,mint egy németjuhász vagy egy doberman és agressziv volt kutyára,emberre,mindenre,mikor láttam nem hittem a szememnek,hogy ilyen létezik-ez kész,kizáró ok a tenyésztésből!ez miskárolva is lett.

nem vitatom,hogy ne lenne képes megfogni tolvajt a Berni Pásztor bizonyos egyede,de a populácio nagy többsége én ugy gondolnám,hogy erre alkalmatlan.

tavaly egy ismerősnek BP-n 2db Hovawartja van, borju nagyság,házőrző fajta-ugy bementek tőlük,hogy kávéval kinálták a betörőket....pedig tőlük aztán párban tényleg többet vártam volna.

ugyancsak bp,ismerős, kertesház,Kuvasz tenyésztő,2db Kuvasz-meg sem kiséreltek bemenni hozzá,először lemérgezték a 2kutyát,rá 3hétre bementek.

a Kuvasz tényleg házőrzésre való,és nagyon kemény-sokkal durvább emberre,betörőre,mint a Komondor, láttam bárorságpróbán,bement a michelin baba,baxus a Kuvasz kan,azon ügyködött,hogy leüsse lábról az embert,és azonnal torokra akart menni,semmitől nem félt,és ami nagyon érdekes talán 20-ból 1-2példány ha megijedt,Komondornál ez az arány sokkal nagyobb,én ugy láttam, 20ból 5-6példány is megijedt és a támadás intezitása sem volt mérhető a Kuvaszhoz.

Kuvaszhoz viszonyitva vsz házőrzés funkciora én csak a Közép Ázsiai Juhászt tartom még elfogadhatónak,ami bátorságpróbán egyedszámtól függetlenül képes 90-95%-ot hozni.

Harci kutyák most nem játszanak,számomra ők teljesen más kategoria.

de sajnos kutya tekintetében,ha vhová igazán akarnak,akkor ugy is bemennek,mint a példáim is mutattak..

#690740 prfecó Előzmény: #690515

Játék kutya nem játék kutya a berni , nekem már fogott meg besurranó tolvajt a kertben.

#690515 Sumér harcos Előzmény: #690462

berni is játék kutya:)

házörzésre és telephely,tanya,terület csak középázsiai,komondor,kuvasz ezek leszedik a gatyát bátorságpróbán.