Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#696885 Csusza Előzmény: #696882

Igen, szerkesztgetni nem ér.

Ez a fórummotor extra szolgáltatása, hogy lássuk, ki az, akinek nem eléggé letisztultak a gondolatai, esetleg hadilábon áll a hejjesírásal, és emiatt szüksége van utólagos szerkesztgetésre.

;-)

#696880 Ibiza Előzmény: #696878

nem..bekopizod majd a hozzászólás elküldése..ha szerkeszted akkor fekete lesz megint

#696877 Ibiza Előzmény: #696867

nem értem mit nem értesz....adózott pénzből fizetsz áfát és minden más adótartamot..ingatlannál nem értem mi a gond..

ingatlanadó sem bonyolult.. lenne egy alapadó.. vagy egy adómentesség fejenként 25nm-ig afölött adózna.. nem akartam részletekbe menni..családonként egy garázs adómentes..stb stb..

Egy rendszerben kell gondolkodni..

ez keveseknek megy.

azt hiszik a bér után fizet a dolgozó meg a munkavállaló.. egy lótúrót.. munkaadó fizet mindent mert abból a pénzből mennek be költségvetésbe a pénzek amit ő kifizet..

ha 300ba kerül neki a munkavállaló 150 ezer nettója akkor tök mindegy ki től mit vonnak..a munkabér minimum fele elmegy adóba (járulékba tökmindegy)

Ha nem 50% elvonás terheli a bért hanem csak 36% akkor u.azért a pénzért amit vállalkozó kifizet több nettója lesz munkavállalónak..és ő dönti el hol fizet adót..olyan értelemben ahol fogyaszt vagy igénybe vesz szolgáltatást ott fizet..

A másik az örökösödés..első generáció ingyen a második 20% a harmadik 50% a negyedik 80%-ot fizessen az örökség után..ennek azért van értelme ne alakuljanak ki bánságok..nagy koncentrált vagyonok..ha tehetséges a következő generáció úgy is kitermeli ezt az elvonást..

Az alacsony kamatnak az az értelme az emberek inkább befektetésen gondolkodjanak..vagy infláció közeli kamatot kapnak a bankban..akkor viszont a bank használja a pénzét..csak nálunk a kamatmarzs a nagyon sok.. 3% kamatot kapsz de 12%-18%-ra kapsz hitelt..ne gyere nekem a kormány elvonásával mert butaság..a komik idején még nagyobb volt a kamatmarzs..meg lehet nézni máshol mennyi kamatot fizet és mekkora kamatra ad hitelt külföldön pl OTP.

#696869 walex Előzmény: #696867

Egyetértek. Kamatadó + eho ugyanez. Adózott jövedelemből tettél félre, de lehúznak rólad még egy bőrt, miközben a béka feneke alatt vannak a kamatok, jóval a valós infláció alatt + rájön még a tranzakciós adó.

#696867 Pyxis Előzmény: #696852

Az ingatlanadó hallatán mindig felmegy a ........, miután az adózott jövedelmedből vettél ingatlant fizettél vagyonosodási illetéket ezt követően még évente fizess ingatlanadót.

A nyugdíjszámítási képlelet szabnám át inkább mindenkire nézve visszamenőleg.

#696861 walex Előzmény: #696859

Meglepne,ha meglenne a Fidesz 2/3.

Mindenkitől azt hallom,hogy a büdös életben nem szavaznak többet se MSZP-re, se Fideszre.

Kíváncsi leszek,hogy mi lesz a végeredmény. Vonáék erősebbek szvsz, mint ahogy mérik őket. Fiatalok voksaira egyik nagy nyugdíjaspárt sem hajt.

#696859 Csusza Előzmény: #696856

Én is bízom a téves szavazatokban, na meg abban, hogy sok jobbikos szavazó még mindig nem meri megmondani, hogy hová fog szavazni.

LMP-t jobb lenne erősebbnek látni, az gáz lenne, ha nem kerülnének be. (Persze a szavazatokat a csalódott maszopos szavazóktól kapják, ne a jobbosoktól... :-)

Én még mindig reménykedem, hogy vannak egészséges lelkű balos szavazók, akiknek a gyomra ezt az összefo.ást, és ezt a díszes brigádot már nem veszi be.

#696856 walex Előzmény: #696855

Én bízom a birkákban. Lesz 2 párt a listán, amelyik remélhetőleg sok-sok valójában téves szavazatot fog kapni és így remélem, nem éri el a 15%-ot az átcsomagolt MSZP-SZDSZ.

Az azért látszik, hogy Fidesz-Jobbik-átcsomagoltMSZP-átcsomagoltSZDSZ-LMP ötös kerülhet be megint.

#696855 Csusza Előzmény: #696853

Ugyanonnan:

"Panyi kapitány

2 órája

Egy kis emlékeztető: így álltak a pártok a legutóbbi közvélemény-kutatásokban

A Medián, a Tárki és az Ipsos szerint, a teljes népességben, százalékokban.

Fidesz: 36/38/32

Kormányváltó összefogás: 23/21/23

Jobbik: 14/15/11

LMP: 3/4/4"

Ez így jobb, de remélem van benne egy nagy tévedés. ;-) (Illetve kettő is.)