Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #696848

Én nem preferálom az adókedvezményeket..a magas fizetést miért kellene pluszadóval sújtani? ha valaki tanul és egy jelentős piaci értéket képvisel amit kellően meg is fizet a versenyszféra akkor ezt miért kellene adóztatni...

Az egykulcsos adó lényege az (sztem) a nálad maradó pénz után további adókat fizetsz..ott fizetsz ahol igénybe veszel valamit..többet vásárolsz többet tankolsz..több banki ügyleted van..többet utazol..többször használsz autópályát..jobb autód van..ezeknek mind óriási adói vannak..áfa, útdíj,luxusadók kamatadókstb stb..

Sztem az a megoldás magasabb alapfizetés (már párszor leírtam).. és akkor a fogyasztással megtakarítással arányosan több adó kerekedne..

Csökkenteni a járulékterheket kell a munkaadó oldalán..úgy csökkenteni, hogy ne csökkenjen hanem nőjön az adóbevétel..nem bonyolult..a mostani járulékteher mellett ki lehessen fizetni a nettó 180.000Ft-ot.. amit csak az arányos egykulcsos szja terheljen..

de az is megoldás egységesíteni az adókat..most vagy 12 féle helyre kell utalni az adót..ez mi?..kinek kell ez? ott az államapparátus osszák el..

pl társaságok egységesen 18% adót fizessenek a nyereség után vagy a forgalom után 3%-ot..azt kelljen fizetni amelyik a magasabb..

A béreket egységes 36% állami adó mellet ki lehessen fizetni nettóban(18% adó 18% szja miatt 36%)....ezt ossza szét az állam..fizesse ki a nyugdíjalapot az egészségügyet..szakképzésihoz...

Minden más jövedelmet osztalékot nyereséget 18% adó terhelne..

Az egykulcsos adó mellett be lehet vezetni az egységes ingatlanadót.. ami az önkormányzatok adóbevétele lenne..

Az önkormányzatok az állami adóbevétel bizonyos százalékán osztoznának létszámarányosan..egységesen.