Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika és társadalom ahogy ÉN látom...

Re: a szigetlakók :o)

#694784 matgab Előzmény: #694783

nem kell sajnálni, mert tényleg szép kis túra volt!

Sok mindent lehetett látni, felfedezni, jókat kajálni, borozni és isteni idő volt.

csak azért a franciáknál sem kolbászból van a kerités, mert ha az lenne, akkor a kerítésért is sorban állnának!:-)

Barcelona is jó hely, az is tetszett!

De visszatérve ide Pestre, egyet elmondhatok: sok helyen jártam már, de ennyi nyugdíjas sehol máshol a világon nincs arányait tekintve!

#694783 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #694725

Hogy Te mit össze nem szenvedtél...könnyem kicsordult a sajnálattól :-)

Tessék legközelebb Barcelonába utazni, ott legalább olcsón tudsz "tömegközlekedni". Ráadásul a világ legjobb foci csapatát is megnézheted ugye. Kaja olcsóbb mint a "csigazabálóknál"... Amennyiben leküzdhetetlen vágyad van a "kulturálódásra" akkor az bizony ott is sokba fáj, viszont én például nagyon könnyen letudom küzdeni ezt a vágyat. (persze nem lehet mindenki sutyerák :-)

Amennyiben megfogadnád a tanácsom, talán csak az okozhat majd némi problémát(esetleg), hogy az Eiffel torony, a Louvre, a Notre Dame, stb valószínűleg hosszas keresgélés után sem lesz ott megtalálható...(bár nem kizárt, ha kitartóan kérdezgetsz, valaki a végén még képes lesz, oszt jól megmondja neked, hogy hányas metróval juthatsz el az említett nevezetességekhez :-) Perzse ha valaki ilyen kényes mint Te, az menjen csak nyugodtan Párizsba. :-)

#694781 KawaBazsy Előzmény: #694761

Érdekes, a kemping nem volt drágább, mint itthon. 19 Eur-t fizettem 2 személy+ motor + sátorhelyre, ez utóbbi ki volt parcellázva. Balatonon is ugyanennyit tejeltem..

#694755 KawaBazsy Előzmény: #694750

Jah, főleg Provence, meg a Riviéra. Ott teljesen mindegy, merrefelé indulsz el, mindenhol nagyon szép.

#694751 JP Előzmény: #694738

na, hát azért már megéri egyet-egyet idegeskedni valami átkozott repteren :-))

#694750 banyaiz Előzmény: #694725

Nekem Pest is ilyesmi élmény. Tudom nagy falu, de odaérek a határához elkezdődik ott az araszolás befelé, embertömegek nyüzsögnek egymás hegyén hátán, nem annyira szeretem az ilyesmit. :)

Párizsban még a rengeteg turista. Azért van sok látnivaló .

Maga Francio milyen szép hely, természeti adottságai is nagyon ott vannak vidéken.

#694749 Sumér harcos Előzmény: #694748

neked yo orrod van az ilyesmihez,engem rögtön átbaxnának ,igy kihagyom a nagyvárosokat,"ezér lakok" a tanyán:))))

#694748 KawaBazsy Előzmény: #694745

Én ott még nem voltam, s szeretném megnézni, ilyen rosszakat nem hallottam, mint Matgab. :-) AMúgy minden nagyváros drága, meg persze a túristák tejelnek többet. Londonban pl anno 2.2 font volt 1 vonaljegy ott, ahol én az Oyster kártyámmal 1 fontot fizettem egy útért. Azt is tudtam, h melyik a turita lehúzós piac, nyilván nem ott vásároltam..

#694745 Sumér harcos Előzmény: #694725

a szűk családból 1994-ben töltöttek ott többen 2hetet,átnéztem képeiket,videoikat,meghallgattam beszámoloikat....ugy döntöttem,mint turista kihagyom végleg:)

#694739 matgab Előzmény: #694732

sóherkedés?

Öregem úgy nyújtottam oda mindenkinek a bankkártyámat, mintha az lett volna ráírva, hogy help yourself! :-)

#694738 matgab Előzmény: #694730

romantikai célzattal...:-)

A jó részeket nem mesélem el, így gyengítem a franciák idegenforgalmi vonzóerejét!

#694732 Bendeguz Előzmény: #694725

Kicsit sok a picsogás meg a sóherkodás :) Aki olyan hazaáruló, hogy a franciákhoz visz akár egy centet is, az megérdemli amit a sors ott viszonoz neki :)))

#694730 JP Előzmény: #694725

Mit csináltál ott Párizsban, ha szabad kérdeznem, Matgabka?

Én úgy vagyok az ilyen helyekkel, hogy üzleti út, rokoni látogatás, esetleg szükségszerú állomásként beleférnek az ilyen utak, de mint turista...... na nee. Most voltam Berlinben, meg Zürichben. Ha nem szükségből lettem volna ezeken a helyeken, tényleg nem tudom, mint turista, mikor látogatnám meg az ilyen nagy egymást taposó városokat.

#694725 matgab Előzmény: #687744

ez mehetne a nagyvilágba is, de az most túlzsúfolt az ukrán helyzet miatt...

Szóval voltam kint Franciaországban...

Ez az egész EU már mikro és makro szinten is mindenhol a lehúzásokról szól.

Az EUR-t bevezető országokban olyan árak vannak, hogy az beszarás.

Kávé 4-5 EUR, 1 darab süti 7-9 EUR, kajálni 2 főre 60-80 EUR (2 fogás: főétel+desszert).

Mindenért fizetni kell szinte valamennyit, max a templomokba mehet be ingyenesen az ember.

Az Easyjetnél 98%-ig befért a bőröndöm, erre Budapesten levágtak 31.600 forintra, hogy az kilóg. Kicsit eldurrant az agyam, erre a hülye pics@ kihívta a reptéri rendőrséget és nem akart felengedni a gépre. Franciao-ban a visszaútra simán felengedtek a bőröndökkel.

Ott meg a tömegközlekedés (is) lehúzás. Vehetsz 5 napos jegyet, meg heti jegyet, de ha te szerdától hétfőig utazol, akkor megszívtad mert akkor plusz jegyet kell venned mert a heti jegy az csak és kizárólag H-V-ig szól.

Na megvettem a jegyet az automatánál ( mivel az eladó természetesen egy kukkot nem beszélt emberi nyelveken). Ott be lehet állítani, hogy angol nyelvű menü, majd kiválasztottam a reptérig tartó jegyet, ahova "angolul" oda volt írva, hogy Samedi ou Dimanche ou Ferie Jeunes. Na mondom a Jeunes, az fiataloknak szóló jegy, az jó lesz nekünk.

Hát nem enged be a **** automata rendszer! megyek vissza az eladóhoz, hogy nem jó a jegy, nem tudjuk érvényesíteni, váltsa vissza. Erre azt mondják, hogy hoppá ez nem visszaváltható... Anyád! És nem is tudták megmagyarázni, hogy miért nem jó a csak vagy szombatra, vagy csak vasárnapra, vagy csak fiataloknak szóló jegy...

Na mindegy szerencsére még befelé és nem a reptérre menet a gyorsvasút is állt egy órát, majd átszálltunk a metróra, ott meg egy utas lett rosszul...

Amúgy meg olyan hosszú sorok vannak mindenre -még egy szimpla fagyishoz is, vagy egy bármilyen étteremre, vagy akár egy WC helyre is, hogy szerintem egy átlag francia az életéből legaláb 30-szor várakozik többet az életében, mint egy magyar! Hihetetlen, itt sztem csak önkéntes munkanélküliségről lehet beszélni, mert ha felállítasz egy bodegát és a szart becsomagolod és ráteszel egy francia zászlót, vagy egy Eiffel torony másolatot, akkor azt is mindjárt megveszik. Bármit vállalkozol ömlik a pénz, bármennyit is kérsz bármiért!

Hihetetlen, szerintem nálunk a 60-as évek elején volt utoljára ilyen hiánygazdaság...

Szóval nem egy normális hely ez a Párizs

#687744 banyaiz Előzmény: #687730

Kor szelleme is valahol hatással lehet egy színházi rendezőre is.

Kinyitom a netet aztán ömlik rám, hogy a való világ ezredik részében már volt szex , aminek a részletei ez+az. De mindez a cikk címéből .

Gratulálok hozzá stb, be kell látnom valóban nélkülözhetetlen infók ezek. :)

Szóval ez a közeg amilyen a világ vhol csak bekerül a rendezések stílusába is, már csak a valóság bemutatása miatt is esetleg .

Pesten annyi színház van csak van vhol teljesen klasszikus rendezés is.

#687743 banyaiz Előzmény: #687730

Az lehet ennek vsz az oka, hogy minden rendező próbál vmi újat hozni, egyedi lenni, beleviszi a "művészetét" a darabba. Ne olyan legyen mint a korábbi rendezések ugyanerről a témáról.

Nem vagyok egy színházba járó, nem tudok olyan rendezést mondani ami talán tetszene.