Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: a szigetlakók :o)

matgab Előzmény: #687744

ez mehetne a nagyvilágba is, de az most túlzsúfolt az ukrán helyzet miatt...

Szóval voltam kint Franciaországban...

Ez az egész EU már mikro és makro szinten is mindenhol a lehúzásokról szól.

Az EUR-t bevezető országokban olyan árak vannak, hogy az beszarás.

Kávé 4-5 EUR, 1 darab süti 7-9 EUR, kajálni 2 főre 60-80 EUR (2 fogás: főétel+desszert).

Mindenért fizetni kell szinte valamennyit, max a templomokba mehet be ingyenesen az ember.

Az Easyjetnél 98%-ig befért a bőröndöm, erre Budapesten levágtak 31.600 forintra, hogy az kilóg. Kicsit eldurrant az agyam, erre a hülye pics@ kihívta a reptéri rendőrséget és nem akart felengedni a gépre. Franciao-ban a visszaútra simán felengedtek a bőröndökkel.

Ott meg a tömegközlekedés (is) lehúzás. Vehetsz 5 napos jegyet, meg heti jegyet, de ha te szerdától hétfőig utazol, akkor megszívtad mert akkor plusz jegyet kell venned mert a heti jegy az csak és kizárólag H-V-ig szól.

Na megvettem a jegyet az automatánál ( mivel az eladó természetesen egy kukkot nem beszélt emberi nyelveken). Ott be lehet állítani, hogy angol nyelvű menü, majd kiválasztottam a reptérig tartó jegyet, ahova "angolul" oda volt írva, hogy Samedi ou Dimanche ou Ferie Jeunes. Na mondom a Jeunes, az fiataloknak szóló jegy, az jó lesz nekünk.

Hát nem enged be a **** automata rendszer! megyek vissza az eladóhoz, hogy nem jó a jegy, nem tudjuk érvényesíteni, váltsa vissza. Erre azt mondják, hogy hoppá ez nem visszaváltható... Anyád! És nem is tudták megmagyarázni, hogy miért nem jó a csak vagy szombatra, vagy csak vasárnapra, vagy csak fiataloknak szóló jegy...

Na mindegy szerencsére még befelé és nem a reptérre menet a gyorsvasút is állt egy órát, majd átszálltunk a metróra, ott meg egy utas lett rosszul...

Amúgy meg olyan hosszú sorok vannak mindenre -még egy szimpla fagyishoz is, vagy egy bármilyen étteremre, vagy akár egy WC helyre is, hogy szerintem egy átlag francia az életéből legaláb 30-szor várakozik többet az életében, mint egy magyar! Hihetetlen, itt sztem csak önkéntes munkanélküliségről lehet beszélni, mert ha felállítasz egy bodegát és a szart becsomagolod és ráteszel egy francia zászlót, vagy egy Eiffel torony másolatot, akkor azt is mindjárt megveszik. Bármit vállalkozol ömlik a pénz, bármennyit is kérsz bármiért!

Hihetetlen, szerintem nálunk a 60-as évek elején volt utoljára ilyen hiánygazdaság...

Szóval nem egy normális hely ez a Párizs