Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#694560 walex Előzmény: #694558

Megint a kettős mérce.

Nekik szabad lerohanni országokat az olaj, akarom mondani, a "demokrácia megvédése érdekében". Azt hiszik,hogy ők a világ urai, nekik mindent szabad.

Még mielőtt nekem esne valaki, ettől még nem tetszik az orosz fél mutatványa sem.

Az USA hadserege kész ar…

#694558 Dr. ursi

Az USA hadserege kész arra, hogy teljesitse kötelességét a NATO-val szemben, ha a válság Ukrajnában ezt követeli majd, jelentette be az USA Egyesitett Vezérkari Főnökség elnöke, Martin Dempsey.

„Kötelességeink vannak a szövetségeseink felé a NATO-ban. És szeretném biztositani őket a felől, hogy ha olyan helyzet alakul ki, ami ezen kötelességeink teljesitésére kényszerit minket, reagálunk majd”, - jelentette be Dempsey.

A tábornok hozzátette azt is, hogy véleménye szerint, ha Oroszországnak megengednék, hogy behatoljon szuverén országokba azzal az ürüggyel, hogy az orosz etnikumot védelmezi Ukrajnában, egész Kelet-Európa és a Balkán is destabilizálódásnak lenne kitéve.

-

az uccsó mondatából tábornok úr kiderül h valszeg azt se tudja merre van kelet-eu és a balkán, de azt bizti nem h az orosz nem honos nemzetiség, csak nagyjából a kárpátoktól keletre.

az számít h honos-e vagy sem.

s ha honos meg kell védenie népét.

önök is ezt tennék.

csak sajnos önök már rég másokat támdnak meg mindenféle öürüggyel, ahelyett h otthon tennének rendet v a mexikói határon ...

Re: hencinek

#694552 Ibiza Előzmény: #694449

megint jó cuccost kaptál..nem egyszerű követni amit írsz..

A világ dolgai alapból nem bonyolultak..a feltett kérdések is azonosak..Én vettem a fáradságot egy saját világkép kialakítására..barátokkal hosszú évek és hosszú beszélgetések során alakult a világképem..vitákban edződött és csiszolódott.. folyamatosan alakul..de inkább már csak finomodik..nem vagyok vallásos (a vallások értelmében) de legkevésbé materialista..mert a tapasztalásom kizárja a csupán anyag- és evolúciós elméletek alapján működő világot...érteni vélem a természetet..rengeteg időt töltöttem a megfigyelésével..már 2 évesen órákig elnéztem a bogarakat darazsakat a virágokon. Talán nem véletlenek az állatos hasonlataim, jelzőim..mert nálam az ember is csak egy faj..a természet palettáján.

Büszke lennék? nem gondolom..mert nem kifelé élek..hanem a mikrokörnyezetem felé..ettől még nyitott vagyok kifelé..csak nem érdekelnek a külsők véleményei..ami nyílván nem is lehet pontos hiszen nem ismernek teljesen..tény ismerem értékeim, képességeim..naponta tanulok..pontos vagyok és kemény..de nyitott és laza...az életem,életmódom életstílusom és a munkám ezeknek a tulajdonságoknak pont megfelelő..ezért jól érzem magam a bőrömben.

A zsidókról ha már ennyire firtatod:

- a zsidó üldözés nem nagyobb esemény mint más népek üldözése vallási származási vagy bőrszín alapján. Ettől visszataszító a zsidók saját szenvedésüket a világ bűnének kiáltják másokét elbagatelizálják..és azt gondolják bármilyen pénz amit mások sérelmeire költenek az az övéket csökkenti.

- A zsidókat ért szörnyűség miatt nekik kellene a leghumánusabbnak és a hátrányos megkülönböztetés elleni legharcosabb népnek lennie..de nem ez van..

- ne mérjünk már kettős mércével..ha turullal huszárruhával..vagy egyéb magyaroknak fontos dologgal simán lehet viccelődni akkor egy haszid zsidó nevetséges cuccán is kell tudni nevetni...mert lássuk be nem egy praktikus vagy divatos viselet.

- nagyon szomorú dolog a zsidó üldözés..de nem én voltam nem is érzem felelősnek magam érte..és kikérem magamnak bárki is az én nevemben bűnösnek nevezzen...vagy adópénzemből 1 Ft-ot is valamiféle kárpótlásra fizessen..vittek itt el magyart málenkíj robotra..küldtek biztos halálba a háborúban.. vittek cigányokat is nem csak zsidókat táborokba..svábokat magyarokat telepítettek ki be..

- nekünk azt mondják lépjünk már túl a múlton..ne trianonozzunk erdélyezzünk..nézzünk előre..ezt tudom a zsidóknak is javasolni..tegyék le a múltat..tanuljanak belőle és legyenek jobbak mint mások..és talán szerényebbnek kellene lenni..

Re: na ezt olvassátok el cukorborsók :o)

#694530 Dr. ursi Előzmény: #694522

Külföldi vezetők, köztük Vlagyimir Putyin orosz elnök testbeszédét tanulmányozza egy munkacsoport az amerikai védelmi minisztérium megrendelésére, hogy jobban megismerhesse viselkedésüket - ismerte el pénteken a Pentagon egyik szóvivője.

http://inforadio.hu/hir/tudomany/hir-620755

Re: nincs cím

#694527 Boby. Előzmény: #694523

Méghogy nincsen benne politika! Benne van az elmúlt 25 év minden sikertelenségének a gyökere.Amúgy itthon valszeg épp most kérnék rajta számon, az öt év alatt üvegvisszaváltásból származó és be nem vallott áfa, szja és egyéb közterheket. Azt is mondhatnám, hogy ez nem is hír! Ez akkor lenne hír, ha nem Norvégiában hanem Magyarországon csinálja végig valaki!

Re: hát ha más kissinger is így látja ... :o) csak lehet benne valami

#694468 Dr. ursi Előzmény: #694467

Ukrajna nem fizet a kiszállított orosz gázért, ami ellentmond a szerződésnek és nemzetközi gyakorlatnak.

A Gazprom nem szállíthat ingyen gázt Ukrajnának – nyilatkozott az újságíróknak az orosz gázóriás vezetője, Alekszej Miller. Elmondása szerint Ukrajna nem számolt el a gázért februárban, tartozása 1,89 milliárd USA-dollárra növekedett.

Fennáll a veszély, hogy visszatérhet a 2009 eleji állapot. Akkor a Gazprom leállította az ukrajnai gázexportot. Ezek után a gáz Európába sem jutott el, mivel Ukrajna elzárta a tranzit vezetéket.

Re: hát ha más kissinger is így látja ... :o) csak lehet benne valami

#694467 Dr. ursi Előzmény: #694461

A ukrán Berkut különegység dolgozója, Olekszandr Vaszjukov, aki a kijevi események résztvevője volt, az újságíróknak adott interjújában Szimferopolban cáfolta a nyugati és ukrán médiák jelentéseit, hogy a Berkut lőfegyvert alkalmazott volna és mesterlövészeket vetett volna be a Majdanon álló tüntetők ellen.

„Ez félrebeszélés. Alegységünk mesterlövésze mindig mellettünk állt. Fegyvert nem alkalmazhattunk, egyszerűen nem volt fegyverünk. Kimondottan a radikálisok alkalmaztak aktívan fegyvert, mesterlövészeik pedig eleinte éjjel, majd nappal és nonstop lőtték a rendfenntartó erőket” – mondta Vaszjukov.

A rohamrendőr közölte, hogy a közrend védelmében Kijevbe vezényelt krími Berkut 150 harcosa közül egy életét vesztette, harmincketten lőtt sebeket kaptak. „Ott (Kijevben( a nacionalisták szabadon járnak tömegesen!” – mondta a férfi.

Re: egyetértek. putymóval :o) természetesen

#694466 Dr. ursi Előzmény: #694439

válasz a 3580-ban.

neked sem jött össze: felfogni, amit írtam. pedig most volt időm fogalmazni, és így nem ütöttem félre se, meg keresztbe se mindenféle betűket azt a látszatot keltve gyenge szemlélőben h ne tudnék helyesen írni :o)

hát ha más kissinger is így látja ... :o) csak lehet benne valami

#694461 Dr. ursi

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a The Washington Post lapban közzétett cikkében bírálta a nyugati politikusokat amiatt, hogy „befeketítik” Vlagyimir Putyin orosz elnök képét. Azonkívül az ukrajnai válság kezelése érdekében saját rendezési tervvel állt elő.

Kissinger szavai szerint a Nyugat számára Putyin démonizálása nem politika, hanem alibi, amellyel inkompetenciájukat mentik.

„Ukrajna nem lehet a Kelet és Nyugat közötti viszály almája, a híd szerepét kellene betöltenie” – írja a volt külügyminiszter. Kissinger szerint Ukrajnának nem lenne szabad belépnie a NATO-ba, ill. az atlanti szövetség megfigyelő tagjává sem kellene válnia, azonban nagyon sok kérdésben együttműködést folytathatna a Nyugattal, precízen kerülve mindenféle ellenségességet Oroszország iránt.

#694460 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #694448

Shrekné-re tetszik gondolni? Az sem lenne probléma, mivel a belső értékeket keresem természetesen, mint minden férfi! :-)

Re: hencinek

#694449 phiona Előzmény: #694437

Ez az eredeti nickem 2007-ben regeltem vele a Pf-en és onnan hoztam át h azonosítsam magam azoknak akik ismertek ott. Nem bököd és a munkahelyem 1 emberként zár fel mögöttem, régi és valódi kapcsolatok, kemény szitukban megvívva mutatkozik meg h ki mi: én is így állok be és így lett a bizalom is. Nem gyúrok arra h az ízlésedhez írjak, ha érdekel itt is visszaolvashatsz. Amúgy szívesen olvasok mindent amihez épp férek és hálás is vagyok ha vmit több szempontból is átgondolhatok. Díjazom h nyitod a világképed de sztem nem jól – ill nem is ez a bajom vele asszem hanem h lezárt, úgy osztod az észt mintha vmi végleges leszűrted lenne. Nem lehet, amíg élsz alakulnia kell sztem… És nekem válaszul az avatarod konkrétan botrányos vsz, írod h zsidó barátok és kajánkodsz gyerekmód 1 kép felett. Akkor is sekélyes lenne ha nem pusztult volna az értelmiségünk így a vh.2-ben. Nem véletlenül mondom h bizony a mi értelmiségünk volt. A magyar és világirodalom történetét ki írta meg kiválóan? Szerb Antal. Származásilag zsidó kikeresztelkedve nem trükkből: meggyőződésből már a szülei is. Mégis ment a kukába: munkatáborban legyengülve agyonverve, ahogy Radnóti is. És látod ezért nem lehet Horthy szobor sőt pofa be, mert ő mindezekhez asszisztált. Nagyon büszke fickós ember vagy, eddig oks, de azon elgondolkodtál-e már h a szellemi képességeid köteleznek? H jó h kaptam de dolgom van h vissza is adjak, h megszolgálni meghálálni megérteni? H nem csak te vagy hanem 1 felelősség is amit minden +-szal terhelt tisztelt kap? Ezt nem érzem mögötted, amúgy részemről peace.

#694448 Ibiza Előzmény: #694446

:) azért gyanakodj..lehet csak királylány..

#694446 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #694438

Remélem ezt sokan olvassák mert ezt sem nekik mondták ugye! :-) Ma eddig ritka jó napom van(a tőzsdét leszámítva) olyan bejövős! :-) De mára be is fejezem mert szerénységem már többet nem engedne, meg dolgoznom is kellene.

#694439 Illuzio Előzmény: #694260

Ez nagyon furcsa, foleg toled, ennyi ev utan megtalaltad a tukrot? Ami a legszomorubb, hogy fullentesz is.Kerlek, mond el, mihez,milyen diplomahoz kell ez a rancfelvarras? Amugy sohasem az oroszokkal volt-van a problema, hanem a vezetoikkel es az altaluk gyarmatosított teruletekre kinevezett konzulok bizonyítasi vagyaval. Komolyan kerdezem, Te szeretnel ujra, olyan korulmenyek kozott elni, ami, 89 elott volt?