musk-ba én is :)
Értem a célzást Soós Csabára, de belé nem voltam szerelmes :D
Látom beleszerettél a sztoriba és Elon Musk-ba ;-)
Nézzétek végig, csak 20 perc. Elképesztően szerény és visszafogott figura, közben pedig a saját dollár milliárdjaival "játszik" és épít olyan jövőt, amit csak scifikben láthattunk.
Elon Musk beszél a TED-en:
http://www.ted.com/talks/elon_musk_the_mind_behind_tesla_spacex_solarcity
Legyenek olcsóbbak a KBC-nél és nyert ügyük van.
Ja és az USA realtime legyen ingyen, hiszen mindenhol ingyen van.
Jó hírek, bár semmit nem modntak konkréten, de dolgoznak az ügyön és nyitottak további ötletekre. Ez tetszik bennük, hogy nincs eltelve az orruk a RC-nél és nem adják az öltönyös brókert.
RC válasza:
"
Pontos dátumot jelenleg még nem tudunk hivatalosan publikálni, de annyit elárulhatunk, hogy nagyon közel vagyunk az éles bevezetéshez.
Egy nagyon fontos tényezőre világított rá a levelében. Mi is hasonlóan gondolkodtunk, így lesz lehetőség arra, hogy az Ügyfeleink fejlesszék a kereskedhető termékek körét. Ha igény merül fel egy új termékre, akkor Ügyfeleink jelezni tudják majd felénk. Ezt követően mielőbb értékeljük a papír technikai és elszámolási sajátosságait. Ha a normál feltételeknek megfelel, akkor az igény beérkezését követően rövid időn belül aktiváljuk majd az adott részvényt.
Köszönjük a javaslatot, ha bármi ötletük van a közösségben, kérjük írják meg Nekünk a továbbiakban is.
Tisztelettel:
Random Capital csapat
"
Ha van még bármi ötletetek nyugodtan írjátok meg aztán továbbítom erre a levélre válaszolva nekik.
igaz, No mellett London még játszható lenne, de drága az is kbc-nél
pink sheet a szemét részvény. pár ezer dollárral duplázik, meg ilyenek :)
tanultam ezzel is, bár 10× ekkora tételnél nem para a 12€.
pedig még londoni papírt is kinéztem, meglátom.
pink sheet :-) mik az ismertető jelei?
a forgalom az sok papírban többszöröse a bétnek, de ez egyértelmű
nyomok egy +1-et részemről. minden szektor ott van az amcsiknál, ha estározni akarsz akkor ott vannak a pink sheetek :) likvid, átlátható, tiszta tőzsde (relatíve). egy-egy közepes papírban több a forgalom, mint egy hét alatt a teljes béten.
egyébként sokszor egy adott részvény többféle tőzsdén is listázva van, érdemes ott venni belőle, ahol olcsóbb a brokidíj, ha nem nagyon rossz a likviditása
ja, nagyon nem mindegy, sok tőzsdén nem éri meg kereskedni kbc-vel!!! Bőven elég kell legyen usa....van ott elég rv.... ráadásul, mint írtam, a szabály usa piacon bizonyított, kínai és egyéb manipulált piac szóba sem jön, de EU-s piacok is húzósak számomra, egyedül No. tőzsdéje elég jelentékeny ahhoz, hogy mernék ilyen stratégiát alkalmazni, ott meg nem ennyi a brokidíj.
EU-Madrid. Nem néztem a vételi áram, csak mikor leesett az állam.
RLI kapcsán kérdezlek:
Beszéltél arról, hogy igényeltél pár ISIN-t kbc-től. Mekkora átfutási idővel vették be a rendszerbe?
ez is kbc, lehet 700 dodónál 2% lenne. ? nem hiszem. utánaszámolok, túl nagy a 3% különbség.